Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Norvég sajtószemle a nagy csata előtt

2011. február 18. 12:00 © handball.hu

A Larvik HK átgázolt a Dinamo Volgográd együttesén az előző fordulóban hazai pályán. A csapat nagyon elégedett volt, hogy sikerült jelentős gólkülönbséget beállítani. Az orosz bajnok huszonegy gólos vereséget szenvedett a norvég kisvárosban.

Norvég sajtószemle a nagy csata előtt
Cecilie Leganger, a Larvik első számú kapusa, aki ettől a szezontól újra a norvég kézilabdát erősíti, és nem titkolt szándéka, hogy csapatával BL-győzelemre tör idén, a Dinamo elleni nagyarányú győzelem után így nyilatkozott:

„Ez kulcsmérkőzés volt számunkra, de őszintén szólva nem hittem volna, hogy ilyen nagyarányú győzelmet aratunk. Igaz, nagyon sokat dolgoztunk a meccs előtt” – mondta a 36 éves kapus, akit Thorir Hergeirsson visszahívna a norvég válogatottba.

„Jó érzés, hogy számítanak rám, de be kell látnom, hogy a válogatott lezárt fejezet számomra. Persze nagyon jól esik, hogy a szövetségi kapitány gondolt rám, és komolyan is gondolja” – kommentálta Leganger a visszatérés lehetőségét.

A larvikiak edzője, Tor Odvar Moen röviden értékelte a Dinamo Volgogád elleni mérkőzést a www.tv2sporten.no oldalán:

„Ma minden sikerült, a szívünk és az eszünk is a helyén volt, nem úgy, mint az első meccsen, ahol sokkal jobban izgultunk. Minden tiszteletem a lányoké, hiszen ez a meccs már negyed óra után eldőlt, mégis végig ugyanolyan intenzitással játszottak.”

Heidi Løke, a kiváló beállós vezeti a BL góllövőlistáját, aki a jövő szezontól a győrieket erősíti. Jelenleg 63 találatot jegyez, és minden esélye megvan arra, hogy az élen végezzen. Elmondása szerint őt az egyéni címek kevésbé érdeklik, inkább az a fontos, hogy a csapata hogyan szerepel.

Azonban a következő BL-meccsen, szombaton a Győri Audi ETO ellen lép pályára Larvikban, amit nem fog tudni elfelejteni meccs közben sem.

„Mikor a pályán vagyok, kézilabdázom, de a gondolat nyilván végig ott fog motoszkálni a fejemben. De én akkor is megteszek mindent a Larvikért” – mondta Heidi Løke, akinek élettársát, Karl-Erik Bøhnt menesztették a Larvik HK edzői székéből, mikor kiderült, hogy a beállós aláírt a Győrhöz és a tárgyalásokon állítólagosan Bøhn is részt vett. Az edző bíróságra vitte az ügyet, mert nem tudtak megegyezni a volt munkaadóval. Løke többször is nyilatkozott az ügyben, és saját klubja vezetőségét nyíltan kritizálta abban, hogy nem eléggé profin állnak a dologhoz.

A múlt heti BL-összecsapás rekord nézettséget hozott a Larvik Arénában. 4167 néző volt kíváncsi a mérkőzésre, és fergeteges hangulat volt. A Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésre is nagyon sok nézőt várnak, a klub rendezvényfelelőse, Tove Berget szerint még soha nem adtak el ennyi jegyet elővételben egy mérkőzésre sem, így remélik, hogy megdönthetik a múlt heti nézőszámot is.

A szombati mérkőzés azért is érdekes, mert sokak szerint a világ legjobb kapusai adnak találkozót egymásnak, amikor a Larvik és a Győri ETO csap össze. A larviki kapusduót Lene Rantala, a negyvenes éveiben járó dán veterán, valamint Cecilie Leganger alkotják, míg a győrieknél a norvég válogatott Katrine Lunde Haraldsen és Pálinger Katalin áll a kapuban. Tavaly is Katrine Lunde Haraldsen hiúsította meg a norvégok legszebb álmait (a döntőbe jutást a BL-ben, igaz, akkor a dán Viborg színeiben) és erre idén is van esély.

„Ő nagyszerű ember, aki sokat törődik másokkal. A pályán igazi győztes típus, persze vannak gyengéi is, de ezekről most inkább nem beszélnék. Mindenesetre ő és a mi Cecilie Legangerünk a világ két legjobb kapusa, igazi kapuspárharcra van tehát kilátás” – nyilatkozta Lunde Haraldsenről Heidi Løke a www.vg.no-nak.

„Győrben megosztva védünk Pálinger Katival egy-egy félidőt, és ez nagyon jól működik. Van néhány gondolatom azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet Heidit megállítani, de ez titok” – mondta sejtelmesen Haraldsen a www.vg.no-nak.

„Én a Larvikkal szeretnék BL-t nyerni, és ehhez le kell győznünk a Győrt. A győriekkel egyelőre csak e-mail-ben és sms-ben tartom a kapcsolatot, figyelemmel követik, mi történik velem” – mondja Løke.

A középdöntő eddig lejátszott két mérkőzésén a legeredményesebb larviki játékosok Heidi Løke és Nora Mørk voltak.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)



Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló

Larvik HKGyőri Audi ETO KC
szombat, 17.45
Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Václav Horáček, Jiří Novotný (csehek)
TV: Viasat3 – ÉLŐ

A csoport másik mérkőzése:

HK Dinamo VolgográdHC Leipzig
szombat, 12.00 (magyar idő szerint)
Volgográd, Dinamo Sportcsarnok
Játékvezetők: Michal Baďura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com


"Brădeanut óriási sportembernek tartom"
Brădeanu biztosan elhagyja az ETO-t


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi