Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Norvég sajtószemle a nagy csata előtt

2011. február 18. 12:00 © handball.hu

A Larvik HK átgázolt a Dinamo Volgográd együttesén az előző fordulóban hazai pályán. A csapat nagyon elégedett volt, hogy sikerült jelentős gólkülönbséget beállítani. Az orosz bajnok huszonegy gólos vereséget szenvedett a norvég kisvárosban.

Norvég sajtószemle a nagy csata előtt
Cecilie Leganger, a Larvik első számú kapusa, aki ettől a szezontól újra a norvég kézilabdát erősíti, és nem titkolt szándéka, hogy csapatával BL-győzelemre tör idén, a Dinamo elleni nagyarányú győzelem után így nyilatkozott:

„Ez kulcsmérkőzés volt számunkra, de őszintén szólva nem hittem volna, hogy ilyen nagyarányú győzelmet aratunk. Igaz, nagyon sokat dolgoztunk a meccs előtt” – mondta a 36 éves kapus, akit Thorir Hergeirsson visszahívna a norvég válogatottba.

„Jó érzés, hogy számítanak rám, de be kell látnom, hogy a válogatott lezárt fejezet számomra. Persze nagyon jól esik, hogy a szövetségi kapitány gondolt rám, és komolyan is gondolja” – kommentálta Leganger a visszatérés lehetőségét.

A larvikiak edzője, Tor Odvar Moen röviden értékelte a Dinamo Volgogád elleni mérkőzést a www.tv2sporten.no oldalán:

„Ma minden sikerült, a szívünk és az eszünk is a helyén volt, nem úgy, mint az első meccsen, ahol sokkal jobban izgultunk. Minden tiszteletem a lányoké, hiszen ez a meccs már negyed óra után eldőlt, mégis végig ugyanolyan intenzitással játszottak.”

Heidi Løke, a kiváló beállós vezeti a BL góllövőlistáját, aki a jövő szezontól a győrieket erősíti. Jelenleg 63 találatot jegyez, és minden esélye megvan arra, hogy az élen végezzen. Elmondása szerint őt az egyéni címek kevésbé érdeklik, inkább az a fontos, hogy a csapata hogyan szerepel.

Azonban a következő BL-meccsen, szombaton a Győri Audi ETO ellen lép pályára Larvikban, amit nem fog tudni elfelejteni meccs közben sem.

„Mikor a pályán vagyok, kézilabdázom, de a gondolat nyilván végig ott fog motoszkálni a fejemben. De én akkor is megteszek mindent a Larvikért” – mondta Heidi Løke, akinek élettársát, Karl-Erik Bøhnt menesztették a Larvik HK edzői székéből, mikor kiderült, hogy a beállós aláírt a Győrhöz és a tárgyalásokon állítólagosan Bøhn is részt vett. Az edző bíróságra vitte az ügyet, mert nem tudtak megegyezni a volt munkaadóval. Løke többször is nyilatkozott az ügyben, és saját klubja vezetőségét nyíltan kritizálta abban, hogy nem eléggé profin állnak a dologhoz.

A múlt heti BL-összecsapás rekord nézettséget hozott a Larvik Arénában. 4167 néző volt kíváncsi a mérkőzésre, és fergeteges hangulat volt. A Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésre is nagyon sok nézőt várnak, a klub rendezvényfelelőse, Tove Berget szerint még soha nem adtak el ennyi jegyet elővételben egy mérkőzésre sem, így remélik, hogy megdönthetik a múlt heti nézőszámot is.

A szombati mérkőzés azért is érdekes, mert sokak szerint a világ legjobb kapusai adnak találkozót egymásnak, amikor a Larvik és a Győri ETO csap össze. A larviki kapusduót Lene Rantala, a negyvenes éveiben járó dán veterán, valamint Cecilie Leganger alkotják, míg a győrieknél a norvég válogatott Katrine Lunde Haraldsen és Pálinger Katalin áll a kapuban. Tavaly is Katrine Lunde Haraldsen hiúsította meg a norvégok legszebb álmait (a döntőbe jutást a BL-ben, igaz, akkor a dán Viborg színeiben) és erre idén is van esély.

„Ő nagyszerű ember, aki sokat törődik másokkal. A pályán igazi győztes típus, persze vannak gyengéi is, de ezekről most inkább nem beszélnék. Mindenesetre ő és a mi Cecilie Legangerünk a világ két legjobb kapusa, igazi kapuspárharcra van tehát kilátás” – nyilatkozta Lunde Haraldsenről Heidi Løke a www.vg.no-nak.

„Győrben megosztva védünk Pálinger Katival egy-egy félidőt, és ez nagyon jól működik. Van néhány gondolatom azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet Heidit megállítani, de ez titok” – mondta sejtelmesen Haraldsen a www.vg.no-nak.

„Én a Larvikkal szeretnék BL-t nyerni, és ehhez le kell győznünk a Győrt. A győriekkel egyelőre csak e-mail-ben és sms-ben tartom a kapcsolatot, figyelemmel követik, mi történik velem” – mondja Løke.

A középdöntő eddig lejátszott két mérkőzésén a legeredményesebb larviki játékosok Heidi Løke és Nora Mørk voltak.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló

Larvik HKGyőri Audi ETO KC
szombat, 17.45
Larvik, Arena Larvik
Játékvezetők: Václav Horáček, Jiří Novotný (csehek)
TV: Viasat3 – ÉLŐ

A csoport másik mérkőzése:

HK Dinamo VolgográdHC Leipzig
szombat, 12.00 (magyar idő szerint)
Volgográd, Dinamo Sportcsarnok
Játékvezetők: Michal Baďura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)
Internetes élő közvetítés: www.ehftv.com


"Brădeanut óriási sportembernek tartom"
Brădeanu biztosan elhagyja az ETO-t


© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi