DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYNJqGhW' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Győzelemmel kezdett Andersen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Győzelemmel kezdett Andersen

2011. február 6. 16:50 © handball.hu

A Bajnokok Ligája csoportmeccseit egyedül pontveszteség nélkül befejező Budućnost egy góllal kapott ki az időközben Anja Andersen irányítása alá került Oltchim otthonában.

Győzelemmel kezdett Andersen
Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport, 1. forduló
CS Oltchim Rm. Vâlcea
21 (13)
ŽRK Budućnost T-Mobile
20 (12)
Râmnicu Vâlcea, Traian Sportcsarnok
Játékvezetők: Jiří Opava, Pavel Válek (csehek)
Ardean Elisei
Özel
Curea
Pidpalova
Farcău
Manea
Fiera
8
5
3
2
1
1
1
Bulatović K.
Jovanović
Popović
Đokić
Knežević
Radičević
5
5
4
3
2
1

Anja Andersen, miután két edzést vezényelt az elmúlt három napban újdonsült csapatánál, és egy kétnapos edzőtáborba is elvitte a lányokat Govora-fürdőre, kijelölte azt a tizenhat játékost, akik pályára léphetnek a Budućnost elleni mérkőzésen.

Kapusok: Tolnai, Pâslaru
Szélsők: Nechita, Farcău, Curea, Ardean Elisei
Beállók: Manea, Stanca
Átlövők, irányítók: Neagu, Beşe, Luca, Vizitiu, Geiger, Özel, Fiera, Pidpalova

A meccsen tehát nem játszott Ţăcălie, Han, Szűcs, Smedescu, Manaharova és Vânătoru.

A csapat tagjai még nem tértek magukhoz a meglepetéstől, hogy Anja Andersen edzi őket, és Adina Fiera így nyilatkozott a www.gsp.ro-n:

„Ez egyszerűen szenzációs. Nem tértünk még magunkhoz, erős érzelmi reakciókat hozott felszínre. Kimondott fizikai edzésünk még nem volt, de a nap végére mégis kimerültnek éreztük magunkat. Egyéni beszélgetések voltak napirenden, mindannyiunkat meg akart ismerni, és rájöttünk mi is, hogy olyan régen vagyunk már együtt a csapattal, és szinte semmit nem tudunk egymásról. Csak két taktikai edzésünk volt, de már azalatt érezhetően sokkal nagyobb önbizalmat kaptunk, és örültünk a játéknak. A Budućnost elleni mérkőzés nagyon nehéz lesz, a legnehezebb ellenfél a csoportból, de én hiszek magunkban, és tudom, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani a győzelemhez.”

A meglepetés nemcsak az Oltchim játékosait érte, hanem elmondása szerint Bojana Popović sem hitte el, mikor hallott Anja Andersen Vâlceába szerződéséről.

„Nagyon meglepődtem, mikor meghallottam, hogy Anja Andersen elfogadta az Oltchim ajánlatát, és Romániába utazott, hogy ott edzőként dolgozzon. Azt hittem, hogy teljes erőbedobással a dániai munkájára összpontosít, annál a coaching cégnél, amely kézilabda iskoláknak ad tanácsot. Hihetetlen, hogy újra a kézilabdában vállal szerepet. Mióta eljöttem Dániából, azóta nem találkoztunk, de nagyon jó barátok maradtunk, ezért rögtön fel is hívtam, hogy tőle halljam a hírt, amit meg is erősített. Anja nagyon sokat jelentett az én kézilabda-fejlődésemben. Öt évet dolgoztam vele, és amikor a Viborgnál játszottam már, akkor is szoros kapcsolatban voltunk mindvégig” – nyilatkozta Bojana Popović a román újságnak.

„Számomra a legfontosabb, hogy győztünk, mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez. Anjának sikerült belőlünk egy egységes csapatot faragnia, hisz arra fekteti a hangsúlyt, hogy csapat összetartása a legfontosabb, és hogy mindig biztatnunk kell egymást. Én nagyon boldog vagyok, hogy elfogadta, hogy Romániába jöjjön. Három nap alatt igenis sok mindent elért, remélem, hogy meccsről meccsre látszik majd a fejlődés, és a végjátékok még jobban mennek majd. Anja arra tanít minket, hogy minden poszton otthonosan mozogjunk, és hogy egy meccset lélekben is meg lehet nyerni” – nyilatkozta Cristina Neagu a www.gsp.ro-nak a mérkőzés után.

Talida Tolnai, a vâlceaiak kapusa nagy meccset játszott, hősként ünnepelték a szurkolók is.

„Hála Istennek egészséges vagyok. Jobban kezdtünk, és remélem, így is folytatjuk a sorozatot. Anja akkor is biztatott és mellettünk állt, amikor hibáztunk. A fontos, hogy végül nyertünk, ezzel teljesítve a célt” – mondta Tolnai a román újságnak.

„A mérkőzés nagyon nehéz volt, az volt az érzésünk, hogy soha nem lesz vége. Nagyon akartuk ezt a győzelmet a közönség és Anja miatt is, aki egy nagyszerű edző. Nagyon jó pedagógus, mindig bíztat és azt mondja, hogy a hiba a játék része. A lényeg, hogy higgyünk a saját erőnkben. A következő meccsig rendbe tesszük az összes védekezésbeli és támadásbeli hibákat. Fontos volt ez a győzelem, de fejlődni szeretnénk meccsről meccsre” – foglalta össze Valentina Ardean Elisei a mérkőzést.

„Nagyon erős mentalitású edzőt kaptunk. Három nap alatt többet tanultam erről, mint egész karrierem alatt” – jelentette ki Steluţa Luca, az Oltchim egyik veteránja.

„Mikor megláttam a kezdő felállást, ahol Beşe volt a beálló és Elisei az átlövő, bevallom, nem értettem mi történik. A fő, hogy győztünk. Én megelégedtem volna egy döntetlennel is a végén, amikor két góllal vezetett az ellenfél. Tetszett, hogy jól védekeztünk, ezt bizonyítja a kevés kapott gól is, de rengeteg labdát eladtunk támadásban, és sokat hibáztunk ziccerben. Kiemelném Talida Tolnait, aki nélkül ma nem nyerhettünk volna. Igazán jó játékot mutatott Elisei és Özel, akinek ez volt az első nagy meccse az Oltchimban. Az, hogy Stanca nem játszott, szerintem hiba, bár lehet, hogy a nem túl erős védekezése miatt született ez a döntés” – osztotta meg gondolatait Ioan Gavrilescu, a klub menedzsere.

„A csapat nagyon jól játszott, a lányok szépen kiegészítették egymást. Ez volt az Oltchim eddigi legjobb meccse a védelmet illetően, legalábbis abból, amit eddig láttam. Ma minden játékos pályára lépett, és akik kimaradtak, azok is közel ültek a lelátón, és biztatták a társaikat. A közönség csodálatos volt, szerencsések vagyunk, hogy ilyen szurkolótábort tudhatunk magunk mellett. Az normális, hogy egy játékos több poszton is játsszon, ez a jövő kézilabdája. Ebben a szezonban is meg fogunk próbálni mindent a BL-trófea megszerzéséért, de én garantálni csak azt tudom, hogy a következő sorozatban biztosan megnyerjük majd azt” – mondta a meccs után a románok által csodaedzőnek titulált Anja Andersen.

Bajnokok Ligája, az 1. középdöntő-csoport állása
1.RK Krim Mercator RK Krim Mercator110030-2642 pont
2.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea110021-2012 pont
3.ŽRK Budućnost ŽRK Budućnost T-Mobile100120-21-10 pont
4.Itxako Reyno de Navarra100126-30-40 pont


A Krim szerezte meg az első pontokat
Kovács Pétert Anja Andersen váltja
Manaharova az Oltchimé
BL-döntőst győzött le a Debrecen
Véráldozat Romániánál


© handball.hu

További hírek