Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Három nap után újra a Kohász ellen a Loki

2011. február 5. 8:04

Szombaton három további találkozóra kerül sor a bajnokság tizenhetedik fordulójában: a Loki a Dunaújvárost, az Érd a Siófokot, míg az Újbuda a Székesfehérvárt fogadja.

Három nap után újra a Kohász ellen a Loki
NB I., 17. forduló

DVSC-KORVEX - Dunaújvárosi REK
18.00, Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok
Játékvezetők: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás

Nem sikerült túl jól a Dunaújváros hétközi MK-meccse, melyen 18-30 arányú vereséget szenvedett a Debrecen együttesétől, s így nem jutott be a sorozat legjobb négy együttese közé. Szombaton talán még nehezebb feladat vár Kiss Szilárd tanítványaira, akik ismét a Debrecen ellen lépnek pályára, ám ezúttal már bajnoki mérkőzésen, méghozzá a Loki otthonában. A feladat tehát nem ígérkezik könnyűnek, s tekintve a két csapat hétközi kupameccsét, az esélyek sem a Kiss-csapat mellett szólnak.

Az újvárosiak ennek ellenére becsülettel készülnek az előttük álló feladatra, hiszen mindenképpen szeretnék megnehezíteni a bajnoki tabella harmadik helyén álló debreceniek dolgát. Ősszel a bajnokságban sem sok sikerélmény jutott a Ferlingéknek, ugyanis a Debrecen 29-33 arányú győzelemmel távozott a tőlük. Erősen kérdéses Ferling szombati játéka, s rajta kívül több társa is kisebb sérüléssel bajlódik, így nehéz dolga lesz vezetőedzőnknek a csapat összeállításánál, ám Kiss Szilárd ennek ellenére is bízik abban, hogy sikerül helyt állni a szombat este hat órakor kezdődő találkozón.

A Debrecen alakulatában Bulath Anitán kívül mindenki egészséges.

"Taktikus játékot mutattunk be a szerdai kupameccsen. Első látásra a helyszínen lassabbnak tűnt a játékunk, visszanézve viszont láttam, hogy az újvárosiak védekezése elleni nehézségek megoldásában koncentráltak voltunk, jól reagáltunk a változtatásokra. Ha a gondolkodás, labda nélküli lábmunka egy időben történik, az mindig gyorsulást hoz. Most sok szép támadásunk akadt, és sok jó teljesítményt láthattunk. A védekezésünk az első félidő végét kivéve hatékonyan működött, ott az emberhátrányos szituációkban nem voltunk elég határozottak. Új meccs, új történet vár ránk szombaton. Bízom benne, hogy a kupameccsen tapasztalt javulás tovább fog folytatódni, bár tudom, ellenfelünk sérülések és betegségek miatt nem olyan eredményes, mint ősszel volt. Javulnunk kell a gyors indítás, a lerohanás jobb szerkezeti felépítésében, és a helyzetkihasználásban. Biztos, hogy keményebb meccset játszunk a szerdainál, hiszen Kiss Szilárd kollégám látta a hibákat, és megpróbálja kijavítani azokat. Szeretném, ha ugyanúgy állnánk hozzá a meccshez, mint idegenben, nem vakítana el minket a nagy különbségű győzelem" - mondta Köstner Vilmos, a DVSC vezetőedzője.

Forrás: www.dunaujvaros.com; www.dvsckezilabda.huÉTV-Érdi VSE - Siófok KC
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Hét vereséggel kezdtek, majd óriási meglepetésre a Békéscsabát győzték le hazai pályán, mégis csupán három győzelmet szerzett idáig a balatoni együttes. Az említetten kívül a két kiesőhelyen álló újoncot verték, valamint egy pontot csentek otthon a Dunaújvárostól. Tizenhat forduló után ez a siófoki hét pont a tabella tizedik helyére elég, a nyolcadik-kilencedik helyen álló Veszprémnek és Érdnek 11-11 pontja van ugyanennyi mérkőzés után. Ám két hét alatt ledolgozhatná ponthátrányát a Siófok, hiszen előbb Érdre utazik, majd a Veszprémet fogadja.

Az utóbbi hetekben sok hibával játszott az érdi csapat, a Veszprém ellen ez egy nagyon fájó egy pont elvesztésébe került. A helyzeteikkel jobban kell gazdálkodniuk, ha eredményesek akarnak lenni az alapszakasz hátralévő részében. Olyan mérkőzés jön, melyen nyerni nem sokat lehet, veszíteni viszont szinte mindent. A Siófok lehet a mérleg nyelve, ha ellenük bárki bukik, az a rájátszásába kerülhet, igaz, ha mindkét csapatot megvernék a cápák, akkor még valóban maradna halvány reményük az előzésre.

Forrás: www.etvkezilabda.huÚjbuda TC - Alcoa FKC RightPhone
18.00, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Bujdosó Zoltán, Tomecskó Tamás

A hét közepén a Mohács ellen a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé jutott Székesfehérvár ezúttal a sereghajtó Újbuda otthonában mérkőzik meg a következő bajnoki pontjaiért. Nem is lehet így más a célja a lányoknak, no és persze Mihály Attila vezetőedzőnek, mint a győzelem:

"Akárhogyan is, de nyernünk kell. Tudni kell, hogy a csapat kilencven százaléka átesett egy vírusos betegségen, ami miatt alig edzettünk normálisan, és a Dunaújváros ellen alig tudtunk kiállni. Szerdán is voltak, akik betegen vállalták a játékot, de azt gondolom, ez a minimum egy ilyen fontos mérkőzésen. Az ugyanakkor biztos, hogy ez meglátszott a játékunkon. A szombati meccsre még nem tudni, milyen állapotban lesznek a betegeink; a sérültek közül Ana Amorim az, aki akutnak mondható. Lesz két napunk, ebből egy napot pihenünk, a másikon edzünk. Bízom benne, hogy most a szívnek és akaratnak nagy jelentősége lesz".

Forrás: www.fkc.hu

NB I.: nem borult a papírforma

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi