Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Győrben zárul a tizenhatodik forduló

2011. január 30. 9:11

A Győri ETO - FTC mérkőzés a forduló rangadója: az RTL Klub élőben adja a találkozót, mely reméljük, igazi közönségcsalogató játékot fog hozni.

Győrben zárul a tizenhatodik forduló
NB I., 16. forduló

Győri Audi ETO KC - FTC
12.45, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: RTL Klub

„A Fradi Zácsikkal erősödött, igaz, Debrecenben megmutattuk, hogy mi is jó formában vagyunk. Voltak azért hibáink, így nem szállunk el magunktól, tudjuk, miben kell javulnunk. Elsősorban pontosságban, amit a héten sok gyakorlattal próbáltunk megoldani. A Loki ellen mutatott koncentrált játékkal vasárnap is minden reményünk megvan arra, hogy kora délután jól szórakoztassuk a közönségünket. Jót tett a keret hangulatának a múlt heti győzelem, amelyre azért is nagy szükség van, mert fél szemmel azért már készülnünk kell a Bajnokok Ligája folytatására is. A Fradi mellett így már apránként elkezdtük a felkészülést a Volgográd elleni, jövő hétvégi BL-középdöntő mérkőzésre is.

Nagy sorozat előtt állunk, hiszen szerdán még Vácon is egy nehéz meccs vár ránk, s csak ezután utazunk Oroszországba. Szeretnénk, ha továbbra is látható lenne a fejlődés a játékunkban. Ennek érdekében heti egy alkalommal fiúcsapattal is edzünk, ezúton köszönöm Pauer Zoltán segítségét, aki a Széchenyi ESE NB II-es együttesének a vezetőedzője. Ellenük azért elég jól lemodellezhetők a kemény összecsapások, melyekhez hasonlók várnak ránk a BL-ben is" – mondta Konkoly Csaba, aki a sérült Palkó Fruzsina mellett az ifjúsági korú játékosokra sem számíthat, akik diákolimpián vesznek részt. Emellett Orbán Adrienn hiányzott az edzésekről, mivel hétfőn belázasodott, de vasárnap várhatóan ő is ott lesz a keretben.

Eduarda Amorim, az ETO brazil játékosa az ötvenedik magyar bajnoki meccsén lép pályára vasárnap a Ferencváros ellen: "Nagyon jó érzésekkel lépek pályára vasárnap. Megmondom őszintén, nem számoltam a meccseimet, de most, hogy tudom, ez lesz az ötvenedik bajnoki mérkőzésem, szeretnék még a szokásosnál is jobban bizonyítani! Szerintem a találkozó esélyesei mi vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy a Fradi mindent megtesz, hogy megnehezítse a dolgunkat".

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt győzte le utoljára a Ferencváros a Győri Audi ETO KC csapatát (35-34), Zácsik Szandra tizenöt góljának köszönhetően. Az akkor tizenkilenc éves átlövő azóta eligazolt, majd visszaigazolt a Fradiba.

„Ha kettővel többen lépünk pályára, meglephetjük őket, de a játékvezetők ezt aligha díjaznák. Viccet félretéve, egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Nehéz helyzetben vagyunk, mert a sérülések miatt kevesen maradtunk, a Győr pedig pont mostanra időzítette a csúcsformáját, hiszen nemsokára a Bajnokok Ligájában kell helytállnia. Ugyanakkor nekünk jól jön, hogy a Viborg elleni KEK-meccs előtt egy ilyen színvonalú összecsapáson edződhetünk” - nyilatkozott csapata esélyeiről Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője.

Véleményével egyet értett Tomori Zsuzsanna is, akit az FTC legutóbbi Siófok elleni 36-22-es győzelme alkalmával a találkozó legjobbjának választottak: „Néztem a győriek Debrecen elleni meccsét, és nem lesz könnyű dolgunk nekünk sem, főleg, hogy visszatérése után Görbicz Anita is kiválóan játszik. Lényeg, hogy felszabadultan kell pályára lépnünk. Egyelőre nincs bennem különleges érzés a meccsel kapcsolatban, de biztos elfognak az emlékek, ha belépek a csarnokba. Rengeteg nagy meccset játszottam Győrben, és jó érzéssel gondolok vissza arra az időszakra. Remélem, a hazai szurkolók inkább megtapsolnak, mint kifütyülnek, és örülnek, hogy ismét ott játszom majd, még ha ellenfélként is".

Nem csak Tomorit fogják el szép emlékek a Győrrel kapcsolatban a Ferencvárosból; Zácsik Szandra tizenöt góljával főszerepet vállalt 2009-ben az utolsó Fradi-sikerben: „Emlékszek arra a találkozóra. A végén Szucsánszki Zita bombagóljával nyertünk, és nekem is jól ment a játék. Örülnék, ha ott tudnám folytatni, ahol akkor abbahagytam, de azért a tizenöt gólt nagyon nehéz lesz megismételni a Győr ellen. Főleg, hogy ezúttal nem itthon játszunk, a Győr pedig azóta még jobban megerősödött”.

Szucsánszki Zita játéka kérdéses. A betegsége miatt már a Siófok elleni bajnokit is kihagyó irányító Győr elleni szereplése csak közvetlenül a találkozó előtt dől majd el.

„Folyamatosan orvosokhoz járkál, és bár én optimista vagyok a játékával kapcsolatban, az biztos, ha vállalni tudja a játékot, akkor sem százszázalékos állapotban teszi majd. A Siófok ellen Deáki Dórát is elveszítettük, ráadásul Trufán Noémin és Zácsik Szandrán is érződik még a kihagyás, úgy, ahogy az Európa-bajnokságon szereplő válogatottjainkon a fáradtság” – mondta gondterhelt hangon Elek Gábor. A sort pedig csak növeli Dajka Bettina és Mohácsik Mária, akik hosszabb kihagyásukat töltik.

Forrás: www.ftckezilabda.hu; www.gyorietokc.hu; www.kisalfold.hu

Nem jött össze a siófoki bravúr
Simán nyert a Loki és a Csaba
Héttel nyert a Dunaújváros az FKC ellen

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi