Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A csabaiak sohasem adják fel"

2011. január 14. 9:15

A bajnokság 13. fordulójából pénteken három mérkőzés kerül megrendezésre: a Győr dunaújvárosi vendégjátékát a cunder.hu-n, míg a Békéscsaba debreceni szereplését a SportKlub csatornán követhetitek. A Szekszárd az Újbudát fogadja.

"A csabaiak sohasem adják fel"
NB I., 13. forduló

DVSC-KORVEX - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
19.00, Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter
ÉLŐben: SportKlub

Nem játszott igazán jól a DVSC, mégis különösebb gond nélkül gyűjtötte be a két pontot a Veszprém ellen a 2011-es esztendő első bajnoki meccsén.

"Hétfőre pihenőt kaptak a lányok, kedden pedig elkezdtünk készülni az újabb feladatra, a Békéscsaba elleni mérkőzésre. Célunk, hogy a játék lábmunkáját, támadásszervezést felgyorsítsuk, hiszen Veszprémben a gyorsaságot hiányoltam leginkább. Persze ennek tudjuk az okát, hiszen hosszú idő után minden sérültünk, betegünk, válogatottunk visszakerült, s december végén nagyon sokat dolgoztunk, ez látszott a frissességen. Az egész meccset meghatározta a jó kezdés, amelyhez kellett a komoly védekezés és a remek kapusteljesítmény. Ezek után, jó mesterember módjára, annyit adtunk ki magunkból, amennyire szükség volt. Az mindenképpen pozitívum, hogy az ellenfél felzárkózási kísérleteit mindig könnyedén visszavertük, ha feljöttek a hazaiak ritmust tudtunk váltani. Látszott, hogy régen játszottunk együtt, s az őszihez képest a dinamikai munka nem volt elég hatékony, ráadásul sok volt a ki nem kényszerített hiba. A taktikai részét jól megoldotta a csapat, viszontláttam, amit a videóelemzés után megbeszéltünk. Az első félidőben nagyszerűen védett Triffa Ági, s tetszett Juhász Gabi lendülete, Buli gólpasszai, Dodó védekezése, egy-két dinamikus átlövése. A második félidőben Mörtel átlövései és Kazai Anita gólképessége jelentette a pluszt" - mondta Köstner Vilmos.

Pénteken az év egyik legfontosabb meccse vár a debreceniekre, hiszen a Békéscsaba vendégjátéka a két csapat helyezésétől függetlenül mindig a rangadó kategóriába sorolható. Így volt ez akkor is, amikor néhány évvel ezelőtt mindkét együttes a középmezőnyben tanyázott, s az utóbbi néhány szezonban, amikor a felsőházi rájátszás helyeiért csatáztak a felek.

A 2010/11-es szezonban a viharsarkiak nem szerepeltek túl acélosan, sokszor buktak el nyerhető mérkőzéseket, így jelenleg a hatodik helyről várhatják a pénteki debreceni fellépésüket. Ám a tabellára tekintve az is kitűnik, hogy a Békéscsaba néhány bravúrral még odaérhet a legjobb négy közé, azaz hiba lenne lebecsülni a vendégeket.

Szeptember 8-án Békéscsabán hatalmas csatában sikerült nyerni a Lokinak a lila-fehérek ellen, a 22-21-es DVSC-sikerből Bognár öt góllal vette ki a részét. Ő is túl van már a sérülésén, s a kezdődő keleti rangadón az ősszel hiányzó Mörtel Renátára is számíthat majd Köstner Vilmos vezetőedző, így az egyértelmű, hogy a Loki a meccs favoritja.

A Debrecen jelenlegi, és a Csaba egykori kapusa, Triffa Ágnes így vélekedik a találkozóról: "Biztos vagyok benne, hogy a csabaiakban gátak szakított át a Fehérvár győzelem, s így új lendülettel, önbizalommal telve érkeznek majd hozzánk. Ráadásul az új edzőjük előtt mindenki bizonyítani akar, így egy veszélyes ellenfél látogat a Hódosba. A lilák elleni találkozó előtt kicsit magasabban van az adrenalinszintem, ami szerintem érthető, mivel Csabán nevelkedtem, s ott játszottam első élvonalbeli mérkőzésemet. A jelenlegi keretükből csak az idegenlégiósokat nem ismerem, viszont Kelemen Évával, Szekeres Klárával, Kamper Olíviával és Bódi Bernadettel együtt is játszottam. Amikor találkozunk, és szóba kerül a kézilabda, viccelődések vannak, de igazi zrikálásig nem jutunk el. A másik dolog, ami miatt mindig nagyon várom ezt a meccset, az a szurkolók miatt van. Ezen a rangadón mindig fantasztikus a hangulat, a két drukkersereg parázs légkört varázsol a csarnokba, s ez engem mindig felspannol.

Valóban nem ment rosszul a játék a Veszprém ellen, s úgy érzem, tényleg jó formában vagyok. Viszont a télen nagyon sokat dolgoztunk, ami miatt még hiányzik a robbanékonyság a produkciómból, de azon vagyunk, hogy minél hamarabb túl legyek ezen. Remélem, a teljesítményemmel a Békéscsaba ellen is hozzá tudok járulni egy esetleges győzelemhez, ami csakis rajtunk múlik. Nagyon kemény meccs lesz, ahol meghatározó szerepet játszik majd a védekezés. Amennyiben jól védekezünk, és sikeresek lesznek a lerohanásaink, akkor nem lehet probléma, s mi szabjuk meg, hogy gólgazdag mérkőzést láthat-e a publikum. Arra figyelnünk kell, hogy a csabaiak sohasem adják fel, ám remélem, mi majd megtörjük őket".

Az ősszel a két csapat bajnoki mérkőzésén Békéscsabán egy góllal nyert a Debrecen. Az összecsapás esélyeiről Bohus Bea, a lila-fehérek edzője a következőket mondta: "Jó mérkőzésre számítok. A Debrecen a Győr után a hazai mezőny második legerősebb csapata, amelyben sok jelenlegi és volt válogatott kézilabdázó szerepel. A lányokkal arról beszéltünk, hogy most öt nap alatt két erős ellenféllel szemben kell pályára lépnünk. A Loki elleni mérkőzésen olyan teljesítményt kell nyújtanunk, hogy szerdán, a Fradi ellen itthon esélyünk legyen a győzelemre. Kemény védekezést, és pontos támadójátékot szeretnék látni a csapattól Debrecenben. Sajnos Kelemen Éva belázasodott, Drávai Gyöngyi viszont már meggyógyult. Rácz Emese ezúttal is ott lesz a kispadon, és most már fokozatosan bevethető".

Forrás: www.beol.hu; www.dvsckezilabda.hu; www.haon.hu



Dunaújvárosi REK - Győri Audi ETO KC
18.00, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária
ÉLŐben: www.cunder.hu

A címvédő és a jelenlegi listavezető Győri ETO és a Dunaújváros összecsapásai hatalmas múlttal rendelkeznek. Éveken át vérbeli rangadó volt a javából a két csapat találkozása. Az utóbbi években azonban a zöld-fehérek számítanak a párharc esélyeseinek. Nincs ez most sem másként, egyértelmű hogy a Konkoly Csaba irányította gárda mind a két pontért utazik Dunaújvárosba. A jelentősen megfiatalított ellenfél keretében azonban nem szabad elfelejteni, hogy rutinos játékosok is szép számmal remekelnek. A 2. fordulóban 32-28-ra nyertek Görbiczék hazai pályán Kiss Szilárd tanítványai ellen.

A pénteken este hat órakor kezdődő meccsen ismét pályára léphet Görbicz Anita, aki kézsérülése után a Szekszárd ellen már játszott bő negyedórát. Simona Spiridon állapota ugyan sokat javult az elmúlt napokban, de visszatérésére csak a jövő héten van reális esély. Konkoly Csaba nem számíthat a fiatalok közül Kurucz Ivett és Tóth Eszter játékára sem.

Konkoly Csaba így nyilatkozott a találkozó előtt az esélyekről: "Magabiztosabb győzelmet várok a csapatomtól, mint ahogy ősszel hazai pályán nyertünk. A Dunaújváros sokat erősödött az utóbbi időben, látszik hogy van tartása az ellenfélnek, a fiatalok és a rutinos játékosok együtt szerepelnek a csapatukban. Radulovics játéka egyelőre kérdéses, mi azonban úgy készültünk, hogy pályára lép ellenünk. Az a két edzőmeccs, amit szezon közben játszottunk velük, elérte a célját, két jó mérkőzésre került sor, és jól helytálltak a fiataljaink, felvették a versenyt velük. Azt azonban ne felejtsük, hogy egy edzőmeccs mindig más, mint egy tétmeccs. Csakis a győzelem elfogadható számunkra".

Forrás: www.gyorietokc.hu



UKSE Szekszárd - Újbuda TC
18.00, Szekszárd, Városi Sportközpont
Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

Dunaújvárosból és Fehérvárról élőben

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi