DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYdx5Rd5' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Négy mérkőzés azonos időpontban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négy mérkőzés azonos időpontban

2011. január 8. 10:14

A hétközi Magyar Kupa-meccseket követően a bajnokság is elstartol 2011-ben. A 12. fordulóból szombaton négy mérkőzés kerül megrendezésre, ahol az FKC Békéscsabára, az FTC Érdre, a Dunaújváros Siófokra, a Vác pedig Újbudára látogat.

Négy mérkőzés azonos időpontban
ÉTV-Érdi VSE - FTC-Jógazdabank
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József

Újonc ellen mindig nehezebb! - tartja a mondás, most sem lesz ez másképp. Szombaton Érdre látogat Elek Gábor együttese. Ahhoz a Pest megyei alakulathoz, amely több nagy csapat dolgát is megnehezítette már az idei szezonban, rögtön elsőként a zöld-fehérekét szeptember harmadikán, amikor mindössze négy találattal tudtak nyerni a népligetiek.

„Nem először dirigálom úgy a csapatomat, hogy a feleségem az ellenfelet erősíti. Remek kézilabdázónak tartom őt. Öt éven keresztül volt a játékosom, még a Csömör csapatánál, tehát jól ismerem a képességeit. Bár az egy teljesen más szituáció volt, mert akkor még együtt küzdöttünk a közös sikerekért, csak épp az NB I/B-ben. Mikor én 2008-ban a Ferencvároshoz jöttem, ő maradt Csömörön, majd eligazolt Vácra, ahol egyszer már pályára lépett ellenünk. Most Érden játszik. A Kőbányai úti meccsünk után is én mehettem haza elégedettebben. Máskor szoktunk otthon a kézilabdáról beszélgetni, ám ezekben a napokban kerüljük a témát, nem befolyásoljuk egymást. Tudom, ő megkétszerezett erővel készül ilyenkor, de bennem nincsen semmiféle különösebb drukk. Nem számítok könnyű mérkőzésre, az első összecsapásunk is szorosra sikeredett. Viszont ha mindenki a legjobbját tudja nyújtani, akkor mi nyerünk, ugyanis játéktudásban az Érd előtt járunk.

Tóth Tímea személyében az FTC egykori klasszisát, ám ami ennél fontosabb, a góllövőlista jelenlegi éllovasát szerződtette az Érd. Ő, Németh Helga, Pádár Margó, vagy éppen a feleségem képviselik a rutint a főváros melletti csapatban, több fiatal tehetséggel kiegészülve. Például Ferencz Judit serdülőként volt Fradi-játékos, és nem szabad megfeledkezni Wolf Alexandráról sem, aki egykoron szintén nálunk kézilabdázott. Kemény, szívós, akarnok csapattal kerülünk szembe szombaton: a két korosztály összecsiszolódott Érden, ami látható az eredményeiken. Többek között a listavezető Győr is megszenvedett ellenük, mind a bajnokságban, mind a hétközi Magyar Kupa-fordulóban" - osztotta meg gondolatait az FTC trénere, Elek Gábor.

„Sokaknak furcsa lehet, hogy férj és feleség más-más csapat sikereiért küzd, ám köztünk ez semmiféle feszültséget nem okoz. Igaz, én jobban izgulok, ha ellene kell pályára lépnem. Most azért nincs így, mert minden bizonnyal nem játszom hétvégén. A kézsérülésem még mindig hátráltat, így nem valószínű, hogy hétvégére játékra alkalmas állapotba kerülök. Ki szoktuk kérni egymás véleményét bizonyos szituációkban, azonban a férjem ezekben a napokban nem otthon, hanem a Kőbányai úton dolgozik, elemzi az ellenfelet, én pedig az edzésekre fordítom minden figyelmemet. Persze szívünkön viseljük a másik csapatának sorsát, de hatvan percre ezt most félretesszük. Természetesen nem egy célért küzdünk, hiszen a Fradi az aranyért, mi pedig a biztos bennmaradásért harcolunk. Várakozáson felül teljesítünk a jelenlegi nyolcadik helyezésünkkel, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy itt is maradjunk, vagy még feljebb kússzunk a tabellán” - fogalmazott Gyetván Krisztina, Elek Gábor felesége, és az Érd játékosa.

Egészen biztosan fantasztikus hangulat fogadja majd a csapatokat, már pénteken elfogytak a jegyek, az Érd - FTC bajnoki mérkőzésre. A szervezők szeretnék hangsúlyozottan kérni, hogy belépő nélkül senki ne érkezzen a helyszínre, mert nem áll módjukban beengedni őket.

Forrás: www.etvkezilabda.hu; www.ftckezilabda.hu



Siófok KC - Dunaújvárosi REK
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
ÉLŐben: www.cunder.hu

Az SKC az őszi szezon első fordulójában nagyon súlyos vereséget szenvedett a dunaújvárosiak otthonában (38 - 22). Sokan, sok helyen említették, hogy ezzel a győzelemmel Sári Barbaráék számára talán-talán már nem tartozik a mumus kategóriába együttesünk, hiszen az elmúlt évadban rendre Szepesi Ivették távoztak e párharcból két ponttal, ám a piros-fehérek a 2009/2010-es szezon rájátszásában törlesztettek valamicskét négygólos sikerükkel (42 - 38).

Nem a legakadálymentesebben zajlott az SKC felkészülése: Scholtz Andrea ujjsérülése miatt került hetekkel ezelőtt parkolópályára, ám Szekszárdon már bekerülhetett a keretbe. Bognár Adrienn talpműtétje után könnyített munkával készül, s a listához a hét folyamán Valovics Nóra, akinek műtéti beavatkozásra lesz szüksége, és legalább féléves kihagyás vár rá. Jó hír, hogy Silvia Helena Araujo Pinheiro minden hivatalos ügye rendeződött, s szerdán nagyszerű játékot produkálva mutatkozott be tétmérkőzésen. Jacqueline Anastácio is a Balaton partján dolgozik már, hiszen szerda este sikeresen landolt a gépe Budapesten. Ám egyelőre nem tudni, hogy a Dunaújváros ellen bevethető lesz-e, hiszen a hivatalos ügyek intézése jelenleg is zajlik; Karoline Helena de Souza pedig a jövő hét folyamán érkezik Siófokra.

A dunaújvárosiaknál Takács Fruzsina, illetve Takács Lili sérülés után való felépülése még jó ideig elhúzódik, és Radulovics Bojana is sérüléssel bajlódott, a keddi Magyar Kupa-mérkőzésen nem is lépett pályára.

Kiss Szilárd elmondása szerint nagyon nehéz találkozó vár együttesére, melynek csak akkor lehet reális esélye a győzelemre, ha minden játékosa a legjobb formáját nyújtja szombaton: "Nagyon nehéz mérkőzésre számítok siófokon, hiszen ahogy nekünk, úgy vendéglátóinknak is rendkívül fontos lenne a két bajnoki pont megszerzése. A tétnek megfelelő komolysággal készülünk a találkozóra, melyen csak akkor lesz esélyünk a sikerre, ha a csapat minden pályára lépő játékosa tudása legjavát nyújtja. A békéscsabai siker után jó a hangulat, s bár Radulovics szereplése továbbra is erősen kérdőjeles, jó hangulatban, és kellő önbizalommal várjuk az újév első bajnoki találkozóját".

Forrás: www.dunaujvaros.com; www.siofokkc.hu



Újbuda TC - SYMA Váci NKSE
18.00, Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Herceg József, Wiedemann Viktor

A bajnokság első fordulójában találkozott már egymással a két együttes, akkor 43-20-as, magabiztos váci diadal született. Ha Németh András alakulata azt a lehengerlő játékot tudja hozni, amivel a 2010-es évet a Ferencváros ellen zárta, akkor egészen biztosan bezsebeli Újbudán is a pontokat.



Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE - Alcoa FKC RightPhone
18.00, Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Baranyi Antal, Szloska Krisztián



A Győri Audi ETO KC - UKSE Szekszárd, valamint a Veszprém Barabás KC - DVSC-KORVEX találkozókra vasárnap kerül sor.

© handball.hu

További hírek