Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A sok munkának van csak eredménye"

2010. december 31. 15:06 © handball.hu

Az év vége még egy bombahírt tartogatott a magyar kézilabda-barátoknak: Heidi Løke két évre a Győri ETO-hoz szerződött. A döntés hátteréről, és a következő időszak terveiről a handball.hu skandináviai tudósítója faggatta az Európa-bajnokot.

Heidi Løke
Heidi Løke
handball.hu: Mi szólt amellett, hogy a Győrt választottad?
Heidi Løke: A Győri Audi ETO a világ egyik legjobb csapata, és a Katrine-vel folytatott beszélgetések során csak pozitívumokat hallottam róla. Emellett az is szerepet játszott, hogy új kihívásokra vágyom.

handball.hu: Mit mesélt Katrine Lunde Haraldsen a jelenlegi klubjáról?
Løke: Elmondta, hogy ez egy nagyon jól szervezett csapat, kiemelkedően rendezett háttérrel, ahol kiváló az edzésmunka és a sportoláshoz való feltételek, valamint nagyszerű a környezet is.

handball.hu: Mennyire ismered a leendő együttesed játékosait?
Løke: Játszottam többször is ellenük, de közelebbről egyiküket sem ismerem. Például Görbicz Anitát fantasztikusan jó játékosnak tartom. Nagyon nagy érdeklődéssel várom, hogy megismerjem az új csapattársaimat, és elkezdhessük a közös munkát.

handball.hu: A kisfiadat is viszed Győrbe? Élettársad, Karl-Erik hogy fogadta a választásodat?
Løke: Természetesen magammal viszem őt, de lesznek majd időszakok, amikor Norvégiában is eltölt rövidebb időt, ám az eredeti elképzelés az, hogy együtt megyünk. Karl-Erikkel többször is átbeszéltük ezt a dolgot, és arra jutottunk, hogy nem jelent semmilyen problémát, ha az első évben ő még Norvégiában marad, hiszen még egy évig szerződés köti a Larvikhoz.

handball.hu: Tudjuk, hogy nagyon fontos számodra a család. Bátyád, Frank mennyire befolyásolt a most meghozott döntésben, és mi az, amiben mindig kikéred a véleményét?
Løke: Valóban sok mindenben a segítségemre volt, elmondta a véleményét, tanácsot is adott, és támogatott, de a végső döntést természetesen egyedül nekem kellett meghozni.

handball.hu: A testvéreid közül rajtad kívül még két beállós is van. Gondolkoztatok rajta, hogy mi lehet ennek az oka? Talán genetikailag erre vagytok "kódolva"?
Løke: Nem is tudom, szerintem ez csak véletlen. Én például nagyon későn lettem beállós, előtte irányító pozícióban játszottam. Heten vagyunk testvérek, és annak biztosan nagy szerepe volt, hogy elég sokat verekedtünk, lökdösődtünk otthon gyerekkorunkban.

handball.hu: Mire számítasz a norvég közvéleménytől azzal kapcsolatban, hogy elhagyod a Larvikot, ahol gyönyörű éveket töltöttél?
Løke: Igazából meglepően pozitív visszajelzéseket kaptam mindenhonnan, az emberek és a szakemberek teljesen megértik, miért cselekedtem így, és azt is, hogy új dolgokat szeretnék kipróbálni.

handball.hu: Mit tartasz karriered legnagyobb sikerének?
Løke: Talán az idei Európa-bajnoki címet, melyet gyakorlatilag hazai közönség előtt értünk el.

handball.hu: Jártál már Magyarországon előzőleg? Tervezed, hogy elsajátítod a magyar nyelvet, amíg itt fogsz játszani?
Løke: Igen, több klubcsapattal is megfordultam már Magyarországon: játszottam a Dunaújváros, a Vác és a Székesfehérvár ellen is, ha nem csal az emlékezetem. Magánemberként egyáltalán nem jártam még arra, nem ismerem az országot vagy a nevezetességeket, úgyhogy most ez egy jó alkalom lesz, hogy jobban felfedezhessem. A nyelvtanulásról hallottam már, hogy egy nagy kihívás, nagyon nehéz elsajátítani, de én mindenképp megpróbálom, remélem sikerrel járok!

handball.hu: Vanyus Attilának elmondtad, hogy plusz edzéseket szeretnél venni Győrben. Tulajdonképpen miért van erre szükséged?
Løke: Nagyon sokat edzek, mert a sok munkának van csak eredménye. Viszont hallottam már, hogy a győri klubnál nagyon sokat edzenek, tehát amíg nem próbálom ki, nem tudok biztosat mondani, hogy szükségem lesz- e ott is plusz tréningekre, de egy biztos: én nagyon sokat dolgozom.

handball.hu: Tudsz valamit a magyar bajnokságról, hogy milyen csapatok alkotják, és hogy milyen a színvonal?
Løke: Igazából nem vagyok ennyire tisztában a mostani helyzettel, de ahogy mondtam, játszottam már több magyar csapat ellen is, és azok mind nagyon erősek voltak, igaz, annak már több éve. Szerintem a Győri ETO ugyanolyan magasan uralja a mezőnyt a magyar bajnokságban, mint nálunk a Larvik...

handball.hu: A szerződésed két évre szól. Van valami oka annak, hogy "csak" ennyi időre írtál alá, esetleg terveid vannak az azután való időszakra?
Løke: Valójában nincs ennek semmilyen különleges oka, egyszerűen így alakult. Azalatt eldől, mennyire érzem jól magamat Győrben, és az is kiderül, hogy mit szeretnék csinálni a továbbiakban.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

A világ legjobb beállója is az ETO-ban

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi