DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYK8kjKG' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST ETO, Larvik, Volgográd: panasz az EHF-nek | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

ETO, Larvik, Volgográd: panasz az EHF-nek

2010. december 2. 8:13 © handball.hu

Egy, a lipcsei csarnokban tartandó atlétikai verseny miatt (a lipcsei csapat hazai pályán játszandó meccseinek időpontjában), az EHF megváltoztatta a BL 2. középdöntő-csoportjának eredeti mérkőzésprogramját.

A Lipcse már   most taktikázik
A Lipcse már
most taktikázik
Egy, a lipcsei csarnokban tartandó atlétikai verseny miatt (a lipcsei csapat hazai pályán játszandó meccseinek időpontjában), az EHF megváltoztatta a BL 2. középdöntő-csoportjának eredeti mérkőzésprogramját, mégpedig úgy, hogy megcserélte a HC Leipzig és a HK Dinamo Volgográd teljes, előzetesen a sorsolás szerint kiírt menetrendjét.

Mint tudjuk, ebben a csoportban még a Győri Audi ETO KC és a Larvik HK szerepel, ez utóbbi klub pedig panasszal fordult az EHF-hez, amelyben kifejezi nemtetszését a változások miatt, és kerek-perec kijelenti, hogy nem hajlandó azt elfogadni, mivel az a Larviknak jelentene hátrányt.

"Ez azt jelenti,hogy a két legerősebb ellenfelünk, akivel az elődöntőért harcolunk majd, hazai pályán játszhatja az ellenünk való második mérkőzéseit, és egy ilyen csoportban a helyzet gyorsan válhat olyanná, amikor az egymás elleni eredmények, gólarányok döntenek. Ilyen esetben, mint tudjuk, a hazai pálya nagy előny. Ezt mi nem tudjuk elfogadni. Ez a helyzet tavaly is előfordult (akkor a lipcseiek egy másik csarnokban játszhattak), és emiatt már nagyon korán jeleztük az EHF felé, hogy ha ilyen van, akkor azt a sorsolás előtt tudassák velünk. A sorsolásnak jól meghatározott menete és szabályai vannak, és pontosan azért sorsolják ki a bizonyos csapatok helyeit a csoportban, mert eszerint dől el a mérkőzések további párosítása és időpontja. Igaz, ha előre értesítettek volna minket ezzel kapcsolatban, akkor sem lett volna magától értetődő, hogy mi ezt elfogadjuk" - mondta Tor Odvar Moen, a Larvik másodedzője.

Az EHF nemcsak a két csapatot cserélte ki, hanem megváltoztatta a norvég bajnok teljes menetrendjét is. Eszerint a Dinamo elleni idegenbeli meccs helyett egy lipcseivel kezdenek a larvikiak, és ezek után lejátsszák az összes hazai mérkőzésüket (előzetesen csak két hazai lett volna a sorrend), majd végül két nehéz idegenbeli mérkőzéssel fejezik be a csoportot.

A Larvik HK, a Győri Audi ETO KC és a HK Dinamo Volgográd így együttesen nyújtottak be egy panaszlevelet az EHF-hez, amire még nem jött semmilyen válasz.

"Amúgy sem volt egy álom-sorsolásunk, de miután láttuk ezeket a műveleteket a mérkőzésekkel és a csapatokkal, úgy gondoljuk, hogy ez így nem helyes, és aláássa magát az egész sorsolást is. Már többször sürgettük az EHF-et ebben az ügyben, de egyelőre semmiféle választ nem kaptunk tőlük. Elvárjuk, hogy figyelembe vegyék a panaszunkat, és tegyenek ennek érdekében" -fejezte be magyarázatát Moen a klub honlapján.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)



Az ügyben megkerestük Vanyus Attilát, a győriek klubelnökét, aki a következőket fűzte hozzá: "Természetes elvárásunk, hogy a sorsolásnál elfoglalt helyünk szerint szeretnénk a mérkőzéseinket lejátszani. A Lipcse úgy mesterkedett, hogy ő játszhassa odahaza az utolsó két meccsét, annak ellenére, hogy a csoportban a négyes sorszámmal került be. Nem hiába dolgoztunk azért, hogy csoportelsőként az egyes vagy a kettes sorszámból az elsőt kapjuk, és mi zárhassuk a középdöntőkört két otthoni csatával. A kérésünket Tor Liannak is továbbítottuk, és várjuk a mielőbbi hivatalos választ".

© handball.hu

További hírek