DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYGmEbGO' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Mátéfi: Az Eb-n akarunk frissek lenni | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mátéfi: Az Eb-n akarunk frissek lenni

2010. november 26. 13:11 © handball.hu

A szombaton kezdődő Telenor Kupa előtt Mátéfi Eszter szövetségi kapitány értékelte a magyar válogatott eddigi Eb-felkészülését, és beszélt a hétvégi ellenfelekről is.

Kínában már találkoztunk Tunéziával
Kínában már találkoztunk Tunéziával
Kedden Tatán 18 fővel kezdtük el az Eb-felkészülést két, sérülés miatt hiányzó játékos nélkül. Tóth Tímea a vállával bajlódik, és folyamatosan kezelésekre jár emiatt, úgyhogy teljesen korrekt időben értesített arról, hogy nem tud velünk tartani az Európa-bajnokságra.

A fiatal és tehetséges Zácsik Szandra kimaradása kényszerű döntés: az orvos még nem javasolja számára a sorozatterhelést, ezen kívül a hosszú kihagyás után meccshiánnyal is küzd, ráadásul még félti a sérült vállát az ütközésektől. Ezért a legésszerűbb döntés az volt, hogy ne utazzon velünk.

Zácsik és Tóth hiányát Tomori és Bulath oldhatja meg, akik a klubjukban is balátlövő poszton szerepelnek, de a Világkupán azt is kipróbáltuk, hogy Szucsánszki és Görbicz irányított és szerepelt átlövőposzton. Ez Franciaország ellen jól működött, de már korábban is játszottunk ebben a felállásban, sőt régebben a három irányítós taktikát is alkalmazta a válogatott.

Szombaton Tunézia ellen játszunk a Telenor Kupa keretében, majd vasárnap Ukrajna ellen, utána jelölöm ki azt a tizenhat főt, aki valószínűleg Norvégiába utazik, ha nem jön közbe semmi semmilyen sérülés, vagy egyéb gond.

Egyelőre igyekszünk a taktikai elemeket pontosítani, szeretnénk pontos és precíz zárásokat, átadásokat látni, és azt, hogy a lányok tempóra, ütemre érkeznek meg. A Telenor Kupa után az ott tapasztaltakat finomítjuk, még tovább pontosítjuk, megnézzük, mi az ami megy, és mi az, ami nem.

Tunéziával még a világbajnokságon játszottunk, az irányítójuk, Chebbah a Viborg játékosa, de a balátlövőjük is gólerős. Többen külföldön, spanyol, dán, norvég csapatokban szerepelnek.

Az ukránokat tartom erősebbnek, keretükben szerepel a békéscsabai Nyikolajenko, a Rosztov játékosa, Simkutye, a fehérvári Vascsuk, vagy éppen a Vâlceától Pidpalova. A játékuk az európai stílust, a volt orosz iskolát képviseli.

A lányok hozzáállása nagyon pozitív, a héten keményebben dolgozunk, tehát „munkából” megyünk a Telenor Kupára, de nem is ott akarunk frissek lenni, hanem inkább az Eb-n.

Mátéfi Eszter

© handball.hu

További hírek