Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Skandináv hírkörkép

2010. október 28. 18:43 © handball.hu

Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk néhány hírt a dán és a norvég bajnokságban játszó játékosokról, új szerződésekről, sérülésekről és felépülésekről.

Johanna Ahlm biztosan nem lesz ott az Eb-n
Johanna Ahlm biztosan
nem lesz ott az Eb-n
A múlt heti BL-mérkőzés előtti edzésen Gro Hammerseng, a Larvik HK és a norvég válogatott játékosa rosszul lépett, és bokasérülést szenvedett egy cselezés után. A sérülés makacsnak bizonyult, fájdalommal járt, és a kiváló irányítónak ki kellett hagynia emiatt a román bajnok Oltchim elleni BL-rangadót (amit aztán csapattársai nélküle is megnyertek). A pontos diagnózis nem ismert,de kedden egy ultrahangos vizsgálat után megállapították, hogy törés nincs, valószínűleg a bokaszalagok sérültek. A játékost tizennégy napos kényszerpihenőre rendelték, azaz nem vehet részt a válogatott pár nap múlva kezdődő larviki összetartásán, és a klubcsapata Randers elleni idegenbeli mérkőzést is ki kell hagynia. Hammerseng Európa-bajnoki szereplését nagy valószínűséggel nem fenyegeti veszély.

"Számunkra ezek jó hírek, mert attól féltünk, hogy valami komolyabb baja van, ami miatt hosszabb időre kiesett volna a játékból. Örülök, hogy csak két hétről van szó, és az egész norvég kézilabda-közösségnek így kell tennie, mert az Eb hat hét múlva kezdődik. Nagyon aggódtunk, hogy fontos meccseket kell a válogatottnak és a Larviknak Gro nélkül játszani" - mondta Karl-Erik Bøhn a www.tv2sporten.no-nak.



A dán Randers HK háza tájáról érkezett a hír, miszerint a német válogatott irányítója, Nina Wörz szerződést hosszabbított jelenlegi klubjával.

"Nina egy győztes típus, és mindig garancia a kemény munkára és a magas színvonalra. Az ő képességei alapján védekezésben és támadásban a világ legjobbjai közé sorolható a posztján. Ugyanakkor az a meglátásom, hogy nagyon sokat fejlődött, sokkal direktebb lett a játéka, és a csapaton belül is igen fontos szerepe van. A hosszabbítása egy jelzés, hogy jó irányba haladunk" - nyilatkozta Jan Leslie, a Randers HK trénere.

"Most már lassan öt éve játszom itt, ez alatt az idő alatt lassan felépítettünk egy csapatot, és tavaly végre nyertünk egy kupát. Hiszek benne, hogy még ennél többet is nyerhetünk. A Randers HK számomra mindig is prioritást élvezett más csapatokkal szemben, és amikor Jan Leslie hosszabbított, akkor biztossá vált az én maradásom is" - mondta Wörz.



A dán válogatott hét eleji összetartásán többen is megsérültek: Mette Melgaard a junior férfi válogatott elleni mérkőzésen vállsérülést szenvedett, és emiatt nem folytathatta a felkészülést a csapattal. Megsérült a balszélső Gitte Brøgger Led (Aarhus SK) is, aki térdsérülést szenvedett, és egyelőre nem tisztázott, hogy mennyit kell kihagynia. Az ő helyére Ann Grete Nørgaard-ot hívta be Jan Pytlick a TTH-ból. Az eredetileg meghirdetett keretből Susan Thorsgaard (FCM) klubbeli sérülése miatt már nem tudott a kapitány rendelkezésére állni. Az ő helyére a FIF-ből Marianne Bonde lett volna a befutó, aki azonban szintén sérülést szenvedett a jobb kezén, amelyet be kellett gipszelni. A beállós posztra tehát új játékos érkezett, aki nem más, mint Louise Spellerberg (volt Svalastog) a KIF Vejenből.

Ám itt még nem ért véget a dán játékosok pechsorozata, mert a keddi napon Majbritt Kviesgaard (Aarhus SK) jobbszélső is balul járt, egy térdsérülés szólt közbe, melyet bemelegítés közben szedett össze. A szakemberek térdszalag-húzódásra tippeltek pontos diagnózis még nincs.

"Remélem, hogy az Eb-ig minden most sérülést szenvedett játékos felépül, de azért bosszantó, hogy nem tudnak együtt edzeni a csapattal" - nyilatkozta Jan Pytlick a www.ekstrabladet.dk-nak.

Lærke Møller, az FCM játékosa nem vett részt a válogatott mostani összetartásán, ő egy régebbi sérülésből lábadozik, és jövő héten már pályára léphet klubcsapatában. A kiváló irányító ígéri, hogy az Eb nyitómeccsére játékra kész lesz.



A svéd válogatott érintő szomorú hír, hogy Johanna Ahlm, a csapat irányítója, és ugyanakkor a Viborg HK játékosa nem fog pályára lépni az Eb-n. Mint köztudott, Ahlm egy térdsérülésből lábadozik, és elmondása szerint az nem javul. A játékos a saját blogján közölte a szomorú hírt a kézilabdaszeretőkkel.

"Már két hónapja várom a javulást, de nagyon lassú a folyamat. Ezért ma az orvosommal együtt a műtét mellett döntöttünk, amit valószínűleg jövő héten fognak elvégezni. Még várhattam volna egy hónapot a javulás és a műtét elkerülése reményében, de most ez a legjobb döntés. Minél hamarabb meg kell találni a problémát, és kezelni a térdemet, hogy a jövőben is ott lehessek a kézilabdapályán. Addig is itt, Viborgban töltöm a napjaimat, és készülök lelkiekben a jövő szerdai beavatkozásra. Jó lesz végre megtudni az igai problémát, és azt az időt, amit ki kell hagynom. Nagyon szeretnék már kézilabdázni" - írta a fiatal játékos a www.johannaahlm.blogg.se-n.

A műtét után valószínű, hogy Ahlmnak ki kell hagynia az egész szezont - írják a dán lapok.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi