DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYpDudMr' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Közel is volt a bravúr | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Közel is volt a bravúr

2010. október 13. 17:40 © handball.hu

A Debrecen együttese nagy lendülettel vetette bele magát a Bajnokok Ligája küzdelmeibe, és bár már az első meccs végjátékát is igencsak nyögvenyelősen vette, a Lipcse vendégeként már a pontszerzés sem jött össze.

Triffán semmi sem múlt
Triffán semmi sem múlt
Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 2. forduló
HC Leipzig
31 (16)
DVSC-KORVEX
25 (11)
Lipcse, Arena Leipzig
Játékvezetők: Øyvind Togstad, Rune Kristiansen (norvégok)
Kudłacz
Augsburg
Lyksborg
Eriksson
Rösler
Ulbricht
Daniels
Müller
6(2)
5
4
1
8(3)
4
1
2
Bulath
Bognár B.
Borbás
Juhász G.
Sopronyi
Csáki
Bogdanovics
1
5(3)
1
1
7(1)
7
3
Hétméteresek: 6/5 Hétméteresek: 4/4
Kiállítások: 4 perc Kiállítások: 6 perc

Rosszabbul kezdett a Debrecen, mint azt bárki bármikor is szerette volna: ellenfele főként gyors lerohanásokkal operált, és a nyolcadik percben már 5-1-re vezetett. A Loki Bognár büntető-értékesítéseivel, és Triffa hárításaival igyekezett tartani magát, tesszük hozzá, nem túl sikeresen, hiszen nekik az első tizenkét percben mindössze egyetlen akciógólra futotta (7-3). Az akció-csendet Borbás törte meg, de sajnos erre azonnal jött a válasz a túloldalról. 9-4-nél, a sokadik utol nem ért lipcsei támadás után Köstner Vilmos időt kért, de ahelyett, hogy az ötleteivel bővült volna a repertoár, a kiállítás után csak szűkült az. 11-5-nél ráadásul rövid ideig emberhátrányba is került a DVSC, aki hiába próbálkozott volna, azt annyira görcsösen tette, hogy azzal a felállt német fal ellen pláne nem ment sokra. Bogdanovicsék bár több hullámban is úgy tűnt, hogy kezdenek magukra találni, az eladott labdák száma nem igazán csökkent, és az egyre összeszedettebbé váló védekezés ellenére is ötgólos hátrányt könyveltek a szünetre. Félidőben: 16-11.

A szünet utáni megújulás jegyében kapuscseréhez is folyamodtak a hajdúságiak: Triffa helyét Kiss Éva vette át, támadásban azonban nem sokat javult az aktivitás. Amikor akár mínusz háromra csökkenhetett volna a magyar hátrány, jött Ulbricht két gyors akcióval, és mindjárt nyugodtabb lett az Arena Leipzig publikuma. A felállt fal ellenére is instabilabbnak bizonyult Kiss, mint Triffa, így Köstner mester sem halogathatta tovább a kapusok újbóli helycseréjét. Sopronyi büntetőből és helyzetkihasználásból is jeleskedett, és Csákira sem lehetett panasz (43. perc: 23-19). Arra a Csákira, akinek a hatodik találata mellett Triffa újfent csak brillírozott, és ekkor a Debrecennek megint csak egy olyan lélektani pluszt adó szituáció jött, melyet még egy kétperces kiállítás sem tudott megtörni (46. perc: 23-21). 24-22-nél a Loki megnyitotta a védekezését, és ez a lépés ekkor bejött, és Csáki lövése után már csak egy volt közte. Azonban nem volt elég a lipcseiekkel harcolni, még a bírópáros döntései is alapos fejtörést okoztak. Ezt viszont együtt már nem bírták a DVSC játékosai elviselni, és az 57. percben fennálló 28-25-ös állás számunkra nem kecsegtetett sok jóval. Rösler hetedik gólja után a kérdések már csak matematikailag nem tisztázódtak (59. perc: 29-25), ám a hatvan perc zárultát követően mindenre pont került. Végeredmény: 31-25.

Bajnokok Ligája, a B-csoport állása
1.HC Leipzig HC Leipzig220055-4874 pont
2.DVSC SCHAEFFLER DVSC-KORVEX210147-52-52 pont
3.Itxako Reyno de Navarra100123-24-10 pont
4.Hypo NÖ Hypo NÖ100121-22-10 pont

A csoport másik mérkőzése:
Hypo NÖ – Itxako Reyno de Navarra
2010. október 16., szombat, 20.15
Maria Enzersdorf
Játékvezetők: Zigmārs Stoļarovs, Renārs Līcis (lettek)

Bemutatkozik a Lipcse
A Lipcse és a Budućnost szerzett pontokat
Kieresztve is DVSC-pontok a nyitányon

© handball.hu

További hírek