Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Csodálatos hangulatú meccs elé nézünk"

2010. október 9. 9:47 © handball.hu

Négy-ötezer nézőre, és fantasztikus hangulatra számít Köstner Vilmos, a DVSC-KORVEX vezetőedzője csapata esti Bajnokok Ligája-premierjén az osztrák Hypo NÖ ellen.

"Csodálatos hangulatú meccs elé nézünk"
handball.hu: Milyen felkészülési lehetőséget nyújtott a Bajnokok Ligájára a hétközi, Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzés?
Köstner Vilmos: A BL-szintnél azért gyengébb teljesítményt nyújtottunk, de összességében fel volt készülve a csapatom a találkozóra: maximális akarattal küzdött, bár a koncentrációval és a taktikai fegyelemmel – főleg az eladott labdák száma miatt – volt gondom. Maga a mérkőzés ezeket leszámítva jó színvonalú volt, hiszen egy nagyon jól kézilabdázó Dunaújvárost sikerült a találkozó utolsó negyedórájában legyőzni. Ehhez minden játékosom hozzátette a magáét, még akkor is, ha egyesek esetében jobb teljesítményt vártam, de voltak olyanok is, akik beállva tudtak lendíteni a csapat szerkezetén. Visszanézve a meccset még értékesebbnek ítélem meg a két pontot, mert egy kiválóan küzdő, jól felkészített Dunaújvárost tudtunk legyőzni, amely ellen a riválisaink közül mindenki meg fog küzdeni.

handball.hu: Jelenleg milyen fontossággal bír Számotokra a BL-ben való szereplés?
Köstner: A szezon előtt hármas célt fogalmaztunk meg: a magyar bajnokságban az első három hely a cél, ezen belül is lehetőleg a döntőbe jutás. Nemzetközi célunk az volt, hogy a BL selejtezőjéből jussunk be a főtáblára, ami - egy nagyszerű lengyelországi sikerrel, ahol mindhárom ellenfelünket legyőztük – sikerült. Most pedig az a feladatunk, hogy ne csak a mellékszereplő posztját osszák ránk, hanem legyünk harcban a továbbjutásért, de minimum végezzünk a csoport harmadik helyén, hogy majd februárban a KEK legjobb nyolc csapata között tudjuk folytatni a nemzetközi szereplésünket. A harmadik tervünkről még azért nem beszélek, mert ott csak január elejétől fogunk belépni a küzdelmekbe.

handball.hu: Mekkora hátrányt jelenthet, hogy mivel jó ideje nem szerepelt a csapat a legrangosabb európai kupában, a rutin nem Mellettetek áll?
Köstner: Mindenképpen hátrány. 1987-ben nyert a DVSC, ám akkor még más rendszerben rendezték meg a BEK-küzdelmeket, ez egy hagyományos lebonyolítást jelentett. Most már kiemelt média- és nemzetközi szakmai figyelmet kap a torna, ahol a főtáblán már tényleg a legjobb csapatokkal találkozunk. Valahol azért a BL-selejtező is hasonlít ehhez a feladathoz, bár ott három nap alatt kell lejátszani a meccseket. Idegenben azért három győzelmet aratni egy dán, egy lengyel és egy szerb csapat ellen, amelyek közül mindannyian hazájuk minőségi kézilabda színvonalát játsszák, szerintem komoly fegyvertény. Úgy látom, hogy ez jó hatással is volt a lányaimra. Emellett az együttesünk tele van olyan játékossal, akik már keményen belekóstoltak a nemzetközi porond sűrűjébe. Itt gondolok például Bulath Anitára, aki már a BL-ben is küzdött, vagy Borbás Ritára, Triffa Ágira, Juhász Gabira. Többen már a magyar válogatottban is játszottak nemzetközi szintű mérkőzéseket. Ha a Bajnokok Ligájában rutintalanok is vagyunk, nemzetközi szinten ez nem mondható el rólunk.

handball.hu: Az osztrákok talán még erősebbnek tűnnek ezen a téren...
Köstner: A Hypo sztárjátékosai, vagy nemzetközi szintű kézilabdázói ezen a téren jobbak, ennek a sorozatnak jobban ismerik a csínját-bínját. Ez előny a számukra, hiszen ahogy elnéztem őket, ha az elmúlt évekhez képest játékosszámban és minőségileg meg is gyengültek, azért egy nyolcszoros BEK- és BL-győztes alakulatról van szó. A nevük most is ugyanaz, a játékosaik nemzetközi szinten is komoly kézilabdázóknak számítanak.

handball.hu: Milyen felvételek alapján tudtál készülni a játékukból?
Köstner: A hazai bajnokságuk színvonala nem túl magas, ezért a Regionális Ligában szerepelnek, hogy ott nemzetközi szintű csapatokkal találkozzanak. Van idejük a BL-meccsekre készülni, nem úgy, mint nekünk, akiknek szeptember harmadika óta kilencszer kellett pályára lépnünk. Ez olyan szempontból a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy jobban játékban vagyunk, mint ők. Hátrány viszont, ha azt nézzük, hogy egy-egy ilyen BL-csatára jobban fel tudnak készülni – legalábbis a napok számát illetően. Tudtunk készülni ellenük, hiszen a felkészülésünk során kétszer is találkoztunk velük Debrecenben, amikor még nem tudtuk, hogy a BL-főtáblán is összekerülünk velük. Szerepeltek a győri Szabella-kupán is, azokat a mérkőzéseiket pedig a Cunder.hu jóvoltából láttam is. Magáról a játékosaik egyéni képességeiről, taktikai megoldásairól így azért van képünk, csütörtöktől ezzel foglalkoztunk, illetve én már kicsit korábban is.

handball.hu: Hátrányt, vagy előnyt jelent számotokra, hogy a hatalmas méretű Főnix Csarnokban rendezitek meg a találkozót?
Köstner: Amennyi előnye, annyi hátránya is van. Mindenkinek van egy saját kis kuckója, ahol a legjobban szeret aludni, nekünk olyan a Hódos, ahol jobban szeretünk kézilabdázni, ám a hőlégballon világbajnokságot csak így lehetett áthidalni. Úgy vélem, hogy ez nem fog problémát okozni, annál is inkább, mert a debreceni önkormányzat már múlt vasárnaptól a rendelkezésünkre bocsájtotta a Főnix Csarnokot, így esténként már ott tudtunk készülni. E létesítmény európai szintű impozánssága minden játékosban csak plusz energiákat mozgósít, ráadásul ha – reményeim szerint – négy-ötezer ember megtölti ezt a csarnokot (hiszen a hátsó mobil lelátókat nem használják), akkor azért komoly hangulat lesz. Látva a szurkolók szervezkedését, a jegyeladási mutatókat, a BL-láz növekedését, azt gondolom, hogy egy gyönyörű csarnokban megrendezett, csodálatos hangulatú esemény elé nézünk. Ennek igazán örülök, mert itt nagyon felemelő érzés játszani. Amikor más sporteseményeken ott jártam, mindig az járt a fejemben, hogy de jó lenne, ha egyszer mi is itt játszhatnánk! Hála Istennek, ez most megadatott, úgyhogy én hatalmas örömmel várom ezt a találkozót a Főnixben!

handball.hu: Stábunk nevében sikeres bemutatkozást kívánok a Bajnokok Ligájában!
Köstner: Köszönjük szépen! Remélem, hogy így lesz, hiszen mi is erre készülünk. Tudjuk, hogy a feladatnak megvan a maga nehézségi foka – és nem csak a Hypo miatt, hanem azért is, mert az első lépcsőfok mindig a legnehezebb egy ilyen sorozatban. Összességében azt gondolom, hogy azok a pozitív érzések, amelyeket a Bajnokok Ligájába jutás után láttam a lányokon, remélhetőleg most mind felszínre kerülnek, és egy kiváló színvonalú meccset fogunk játszani – remélhetőleg debreceni győzelemmel.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 1. forduló

DVSC-KORVEXHypo NÖ
20.25, Debrecen, Főnix Csarnok
Játékvezetők: Ivan Pavićević, Miloš Ražnatović (montenegróiak)
TV: Viasat3 – ÉLŐ

Bemutatkozik a Hypo

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi