Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

NB I.: történhetnek meglepetések

2010. október 2. 8:51

Szombaton négy meccsel folytatódik az NB I. 5. fordulója: az FKC a Dunaújvárost, a Vác a Siófokot, az Érd a Békéscsabát, az Újbuda pedig a Veszprémet fogadja.

NB I.: történhetnek meglepetések
NB I., 5. forduló

Alcoa FKC RightPhone - Dunaújvárosi Regale Energy Klíma
18.00, Köfém Sportcsarnok
Játékvezetők: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó
ÉLŐben: www.cunder.hu

Pikánsnak ígérkező találkozó vár a Dunaújváros kézilabdázóira, akik a megyei rivális Székesfehérvár együtteséhez utaznak. Az este hat órakor kezdődő mérkőzés abszolút háromesélyes, s bár az újvárosiak természetesen a győzelem reményében várják a találkozót, azt Kiss Szilárd vezetőedző is elismerte, hogy rettentő nehéz hatvan perc vár tanítványaira a jól erősítő, s jól is játszó Alcoa FKC otthonában:

"Keményen készülünk a találkozóra, mely nehéznek ígérkezik, hiszen a fehérvári csapat nagyon megerősödött a nyáron, felépültek sérültjeik is, s gyors, lendületes játékot játszanak. Nekünk azonban természetesen a győzelem megszerzése lesz a célunk, ám ennek egyik kulcsa az lehet, hogy mennyire tudjuk azt a játékot nyújtani, amellyel hazai pályán eredményesen tudtunk teljesíteni az elmúlt időszakban. Idegenben, egy jó csapat ellen ugyanis ez nem egyszerű, ám bízom abban, hogy játékosaink képesek lesznek megfelelni ennek az elvárásnak, s amennyiben ez sikerül, úgy képesek lehetünk elhozni a bajnoki pontokat Székesfehérvárról is" - fogalmazott a tréner.

Forrás: www.dunaujvaros.com



SYMA Váci NKSE - Siófok KC
18.00, Váci Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bacs József, Bán Tamás

Az NB I. 5. fordulójában szombaton a még pont nélkül álló Siófok gárdája látogat Vácra. A vendégek nem a legjobb formában érkeznek a Dunakanyarba. Edzőjük, Imre Vilmos szerint ez annak köszönhető, hogy csak fél felkészülést tudtak elvégezni a nyáron, ezért nem álltak még teljesen össze.

A Vác felkészülése sem volt problémamentes, hiába volt több mint két hét szünet a bajnokságban, a válogatott játékosok távolléte, valamint több kisebb-nagyobb sérülés és betegség hátráltatta Németh András munkáját. A békéscsabai mérkőzés előtti utolsó edzésen Vaszari Virág oldalsó térdszalagszakadást szenvedett, és annak ellenére, hogy nem kell megműteni, a balszélső előreláthatólag már nem léphet pályára az őszi szezonban.

Gyorsan megoldást kellet találni Virág pótlására, hiszen a Vác elég mozgalmas két hónap elé néz. A legkézenfekvőbb megoldást Kirsner Erika jelentette, hiszen mindössze három hónapot hagyott ki, mióta befejezte pályafutását. Mivel minden papírmunkát sikerült elintézni, így a szombati mérkőzésen már pályára léphet a kiváló balszélső.

Németh András: "Két hetünk van még, hogy csúcsformába kerüljünk, ezért az elmúlt időszakban mindent megtettünk. Remélem, hogy az első lépeseket megtesszük a Siófok ellen".

Szegény embert még az ág is húzza - szokták mondani. Ez a közmondás a Siófok esetében is határozottan igaz lehet. Mint ismeretes, a SKC sorsolása meglehetősen nehéz, s ennek egy újabb állomásához érkeznek a váci vendégszereplés alkalmával. Tóth Zsuzsannáék annak a Pest megyei alakulatnak az otthonában lépnek pályára, ahol január elején 54-27-es vereséget szenvedtek. Az erőviszonyok, s a tények ismeretében nyugodtan kijelenthető, hogy ezúttal sem éppen a "cápalányok" számítanak esélyesnek.

A házigazdák amúgy sem gyenge kerete a nyár folyamán még tovább erősödött, hiszen szerződtették Hódmezővásárhelyről Fülöp Andreát, illetve Franciaországból hazacsábították Tápai Szabinát. Emellett pedig Szentendréről érkezett a roppant tehetségesnek tartott Gróz Kitti, valamint Spanyolországból tette át székhelyét a Dunakanyar szívébe Soós Viktória.

A piros-kékek a realitásoknak megfelelően kezdték a bajnokságot. Négy fordulót követően három győzelemmel és egy vereséggel a negyedik pozícióban állomásoznak. Meggyőző teljesítménnyel nyertek az Újbuda, Érd, Veszprém-hármassal szemben, majd legutóbb a Békéscsaba vendégeként egy igazi rangadón maradtak alul négy találattal (28-24) Herr Orsolyáék.

Az egyéni teljesítmények közül ez évben is kiemelkedik Tóth Tímea, aki jelenleg 39 találattal a góllövőlista első helyén található, majd őt a huszonkilencedik pozícióban álló Temes Bernadett követi 15 szerzett góllal.

A tények, s a realitások ismeretében kijelenthető, hogy az összecsapás esélyei finoman fogalmazva sem a Siófok KC mellett szólnak, a lányok minimális célja mindenképpen a tisztes helytállás lehet, de a merészebb célokról egyelőre nem nagyon érdemes beszélni...

Forrás: www.vacinkse.hu és www.siofokkc.hu



ÉTV-Érdi VSE - Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE
18.00, Érd, Batthyányi Ált. Isk.
Játékvezetők: Baranyi Antal, Szloska Krisztián

A békéscsabaiak az idén feljutó Érd csapatához látogatnak. Az újonc gárda közel sem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzésre számíthatna Mátéfi Eszter. A rutinos, egykori válogatott játékosokkal - Németh Helga, Pádár Margit, Őri Cecília - megtűzdelt csapatban a tavaly még Békéscsabán szereplő Kisfaludy Anett, és a csabaiak saját nevelésű játékosa, Kovács Anna is feltűnik.

Az Érd eddig - a vendégekhez hasonlóan - szintén három vereséget szenvedett, és csupán az Újbuda ellen tudott fölényes győzelmet aratni. Ezzel az eredménnyel egy helyezéssel, a 8. pozícióban áll a Békéscsaba előtt, csupán a jobb gólkülönbség miatt.

Forrás: www.elorenkse.hu



Újbuda TC - Veszprém Barabás KC
18.00, Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok
Játékvezetők: Árokszállási Zoltán, Janáky Csaba

Mint ismeretes, a veszprémi nőikézilabda-csapat a három élcsapattól elszenvedett szoros vereséget követően az Érd ellen, hazai pályán begyűjtötte első bajnoki pontjait az élvonalban. A válogatott Világkupa-szereplése miatt ezt követően két és fél hetes szünet következett a bajnokságban, amely jó alkalmat kínált a felmerülő hibák kiküszöbölésére. A társaság nemrég a Balatonfüred serdülő csapatával találkozott, amely megmérettetés a vezetőedző szerint jól szolgálta a felkészülést.

"Az elmúlt két hetet „akkumulátortöltéssel”, kondicionáló munkával töltöttük. Sajnálatos sérülések mellett hiányoztak a válogatottjaink – Ábrahám és Mehlmann – is, így csak nyolc mezőnyjátékos állt a rendelkezésemre. Ennek köszönhetően nem tudtuk teljes mértékben javítani azokat a hibákat, amelyeket szerettem volna" – kezdte helyzetelemzését Gyurka János.

A térdműtét után lábadozó Szabadfi jelenleg rehabilitációra jár, s még hosszú ideig nem állhat a stáb rendelkezésére. A szintén maródi Földes Kata az elmúlt három hetet Szerbiában töltötte, ahol a gerincét kezelték, s csak a hétvégén érkezik meg. Gerstmárt az Érd elleni találkozón a levegőben meglökték, és a kezére esett. A vizsgálatok részleges szalagszakadást állapították meg a könyökében, így őt is kezelni kell, ezért jó ideig semmiféle kézilabdás munkát nem tud végezni.

"Az Újbuda ellen várhatóan formába hozó meccset láthatnak a nézők. Bízom benne, hogy a lányoknak sikerül végrehajtani a taktikai feladatokat. A két pontot mindenféleképpen el kell hoznunk. Kétszer találkoztunk velük a felkészülés során, így megtapasztaltuk, hogy egy kellemetlen, fiatalokból álló ellenfél vár ránk, amely hatvan percen keresztül képes küzdeni" – dicsérte az ellenfelet Gyurka, majd kitért az alakulat nemzeti csapatban szereplő kiválóságaira is:

"Válogatott játékosainkon lelki törés látható, hiszen nagy várakozással csatlakoztak a címeres mezes együtteshez, a mérkőzések azonban nem úgy alakultak, ahogy ők szerették volna. Bízom benne, hogy minél hamarabb túlteszik magukat ezen, s továbbra is a Veszprém húzóemberei lesznek" - tette hozzá a tréner.

Forrás: www.vehir.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi