DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYhjclP9' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Telkiben folytatják lányaink | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Telkiben folytatják lányaink

2010. szeptember 23. 15:02 © handball.hu

A dániai GF Világkupán a magyar lányok a vb-ezüstérmessel néztek farkasszemet. Annak ellenére, hogy a Franciaország elleni meccs képe alapján nem sok esélyt láttunk a győzelemre, a papírforma ellenére nem szenvedtük megsemmisítő vereséget.

A meccs magyar hőse
A meccs magyar hőse
GF Világkupa, 1. csoport, 3. fordulóf
Franciaország
29 (14)
Magyarország
26 (12)
Aarhus, NRGi Arena, 500 néző
Játékvezetők: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
Goudjo
Ayglon
Pineau
Mendy
Baudouin
Dembélé
Deroin
Piejos
Signaté
Lacrabère
Kanto
3
4
4
1
2(1)
3
3
2
3
3
1
Szucsánszki
Vincze
Görbicz
Bulath
Tóth T.
Kovacsicz
Orbán
Vérten
Mehlmann
4
1
8(1)
5
2
2
2
1
1
Hétméteresek: 3/1 Hétméteresek: 1/1
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 12 perc
A lányok a délelőtt folyamán a szokásos tréningen vettek részt, ezúttal azok mozogtak többet, akik a szerdai mérkőzésen kevesebb szerephez jutottak, a többiek pedig kicsit pihentek. A taktikai értekezlet után korán ebédelt válogatottunk, majd délután két órakor már a csarnok felé vette az irányt, hogy lejátssza a Franciaország elleni mindent eldöntő mérkőzést.

"A franciáknak sok játékosuk volt kint a tavalyi világbajnokságon, amely óta sokat fejlődtek, előrébb tartanak. Azt hiszem, feldobta őket a vb-döntőbe menetelésük is. Jó képességű játékosokból áll a keretük, akik egyénileg is kiválóak. Nagyszerű és agresszív védekezést mutatnak be, és elég sok labdát szereznek az ellenfeleiktől" – fogalmazott Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a francia válogatottal kapcsolatban.

Igazán otthoni környezetben érezhette magát a találkozó előtt válogatottunk, hiszen bemelegítéskor egy magyar slágert is lejátszottak a dán kollégák. Köszönhető mindez a kint tartózkodó lelkes magyar és német újságíróknak, akik megszervezték a hazai sláger lejátszásának lehetőségét, majd a handball.hu stábjához fordultak segítségért. Abban bíztunk, hogy az általunk Dániába átküldött örökzöld kézilabdahimnusz, a „Szállj el, kismadár” című szám feltüzelte lányainkat a franciák ellen.

Az ellenfélnél Darleux és Bruneau nem jutott szerephez.

Mátéfi Eszter kísérleti jelleggel kicsit felforgatta az eddig megszokott kezdőcsapatunkat: Herr, Orbán, Szucsánszki, Mehlmann és Vincze is pályán volt a kezdősípszónál. A franciák a 8. percre 4-0-ra megléptek, a mieink pedig egyszerűen képtelenek voltak gólt lőni. Hihetetlen, de csaknem tíz percet kellett várni az első magyar találatra, amelyet az ekkor már pályára küldött Görbicz Anita szerzett.

"Abból amit megbeszéltünk, amit a videón láttunk, semmit nem valósítottunk meg. Két passz után bejátsszuk, vagy ellőjjük a labdát, pedig semmi újat nem mutat az ellenfél" - rázta fel a lányokat Mátéfi Eszter az időkérésnél, amikor az eredményjelző már 6-1-et mutatott.

Az egyperces pauza tényleg használt a lányoknak, vagyis inkább Görbicz Anitának, aki az eredményjelzőre képletesen ezt írhatta fel: Franciaország - Görbicz Anita 7-3. Szerencsére lassacskán Anita csapattársainak is megjött a lövőkedve, felpörgött Bulath és Szucsánszki is, így Olivier Krumbholz szövetségi kapitány 7-5-nél kikérte a franciák idejét is. Nálunk ezután támadásban pályán maradt Görbicz és Szucsánszki is, egymás között váltogatva az irányító és az átlövő posztot. A terv jól működött: a franciák kissé összezavarodtak, és a lányok végre egyenlő társai tudtak lenni ellenfelüknek. Bulath kiismerhetetlen lövéseivel ismét ellenállhatatlan világbajnoki formáját mutatta, a félidő hajrájában már négy találatnál járt. Bár a franciák is megrázták magukat, a félidőre "csak" kétgólos hátránnyal vonultunk (14-12).

A második játékrészre Pálinger állt be a magyar kapuba, és a kezdőcsapatban helyet kapott Vérten Orsolya is. Sajnos ellenfelünknél brillírozott Signate, a közel kétméteres lövő, mi pedig megint elaludtunk a félidő elején (22-15).

"Megint úgy kezdtünk, mint az első félidőben. Fussunk vissza, faultoljuk, a kapusoknak adjunk valamilyen támpontot, mert oda lövik a labdát, ahová akarják!" - teremtette le a lányokat Mátéfi Eszter az időkérésnél, majd visszaküldte az első játékrészben szépen teljesítő Herr Orsit a kapuba.

A fejmosás megint használt a csapatnak, legfőképpen Vérten Orsinak, aki azon nyomban két góllal vette be a francia kaput (22-17). Herr Orsolya további parádékkal és hétméteres-hárítással hálálta meg a bizalmat, és Kovacsicz gólja után megint olyan érzésünk volt, hogy ennél a francia együttesnél jobbak vagyunk (22-19). A montenegrói bírópáros ebben a periódusban mindent megtett a vb-ezüstérmes támogatásáért, és ez már 24-19-es francia vezetést jelentett.

Hiába próbálta továbbra is menteni a menthetetlent Herr Orsolya, ez már csak arra volt elég, hogy a kialakuló öt-hatgólos hátrány ne nőjön tovább. Tóth Tímea bombáival még kicsit kozmetikázta az eredményt, de mivel ekkorra már teljesen szétesett a védekezésünk, ezzel túl sokra nem mentünk. Végeredmény: 29-26.

Összességében elmondhatjuk, hogy a világbajnoki 9. helyezett magyar csapat cseppet sem megszégyenítő vereséget szenvedett a vb-ezüstérmestől, ami akár bizakodásra is adhat okot. A hetvenöt nap múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt még lesz ideje együtt készülni Mátéfi Eszter válogatottjának, és a Világkupán látott hibákon javítania.

A Világkupáról kieső csapatok híreink szerint továbbra is Aarhusban maradnak, és egymás között játszanak felkészülési mérkőzéseket. A mieink azonban hazautaznak, és kétnapos taktikai jellegű összetartáson vesznek részt Telkiben.

A csoport másik mérkőzése:
20.00 DániaNémetország

GF Világkupa, 1. csoport állása
1.Dánia Dánia220060-5374 pont
2.Franciaország Franciaország320197-87104 pont
3.Magyarország Magyarország310272-76-42 pont
4.Németország Németország200248-61-130 pont

Bemutatkozik Franciaország

© handball.hu

További hírek