DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYZhPOLk' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Életben maradnak a Loki-esélyek? | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Életben maradnak a Loki-esélyek?

2010. május 8. 6:50

A múlt heti, Győrben elszenvedett komoly vereséget követően a DVSC-nek egyetlen meccsre összpontosítva kell összeszednie minden erejét, hogy legyőzze a címvédőt, ha idén a saját nyakában szeretné látni a bajnoki aranyat. A csatát az RTL Klub ÉLŐben közvetíti.

Életben maradnak a Loki-esélyek?
NB I., Arany Ászok Rájátszás, döntő, 2. mérkőzés

DVSC-KORVEX - Győri Audi ETO KC
11.55, Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok
Vezeti: Kékes Csaba, Kékes Pál
ÉLŐben: RTL Klub

A finálé az egyik csapat két győzelméig tart, így ha nyer a Loki szombaton, akkor harmadik meccsre lesz szükség (amit újra Győrben rendeznek), viszont ha Görbiczék diadalmaskodnak a cívisvárosban, akkor már bajnokként utazhatnak haza.

A debreceniek nem titkolt célja, hogy a győri Magvassy csarnokban mutatott első tizenöt percet szeretnék felturbózni hatvan minutumra, s ezzel meglepni a bajnoki címvédőt.

"A pályán is éreztük, s azóta már videón láttuk is, hogy az a tizenöt perc, amit a bajnoki döntő első meccsén produkáltunk, az jó volt. Utána sajnos jött egy törés, melyet követően már nem tudtunk megújulni, viszont arra a negyedórányi teljesítményre építhetünk a visszavágón, pláne, ha kitoljuk egészen hatvan percig – nyilatkozta Juhász Gabriella, a DVSC-KORVEX balszélsője, aki az első, győri derbin a Loki legeredményesebb játékosa volt hét találattal. "Az bizonyos, sokkal nagyobb hittel kell pályára lépnünk, mint tettük azt a Rába partján, bár biztos vagyok benne, hogy mindenki átérzi a bajnoki finálé súlyát. A héten sokat gyakoroltuk a taktikai variációkat, és a mentális felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetett Köstner Vilmos. Személy szerint engem különösen motivál, ha erősebbnek ítélt ellenfél ellen léphetek pályára, éppen ezért már nagyon várom a meccset. Érzem, a játékostársaim is így vannak vele, remélem, nem okozunk csalódást a szurkolóinknak. A debreceni drukkerek mindig mellettünk állnak, ők lehetnek a plusz egy játékosa a Lokinak, de ez akkor ér sokat, ha a pályán lévő valamennyi csapattag a maximumot nyújtja. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók kitesznek magukért, éppen ezért nekünk is bizonyítanunk kell. Akkor leszek elégedett a meccs végén, ha valamennyi lokista úgy jön le a pályáról, hogy mindent kiadott magából. Az fantasztikus lenne, ha a jó teljesítményhez egy remek eredmény is párosulna, s egy győztes meccsel három találkozóra nyújtanánk a bajnoki döntőt" – vázolta vágyait a kiváló játékos.

"A bajnoki döntő első meccsén elszenvedett vereség megviselte a csapatot, ami érthető volt, hiszen nem úgy készültünk, hogy egy nagyarányú vereség lesz a vége. Az első húsz percben taktikailag felépített játékot nyújtottunk, ám ezt követően nem tudtunk partiban lenni a Győrrel. Rosszul érintett, hogy nem tudtunk szoros, élvezetes találkozót produkálni a bajnoki címvédővel. A győri mérkőzés kielemeztük, átbeszéltük, s ennek megfelelően készülünk a második meccsre" – ecsetelte gondolatait Köstner Vilmos, a DVSC vezetőedzője. "Felesleges most bármit is mondani arról, hogy mit szeretnénk elérni szombaton, úgyis a tettek beszélnek majd. Mindenkinek át kell éreznie ennek a párharcnak a súlyát, hiszen most játszunk a döntőben, s erre jó esetben egy év múlva lesz újra lehetőségünk, azaz most kell bizonyítanunk. Azt várom a csapattól, hogy felszabadult játékkal méltó ellenfele lesz a klasszisokkal felálló Győrnek. Egyértelmű, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ETO az utóbbi időkben meggyőző formát mutat. Bízom benne, hogy a DVSC a győri meccshez képest egy másik arcát mutatja a hazai publikum előtt. Ha minden úgy alakul, akkor a találkozóban benne lehet a győzelem is, amit kimondva, kimondatlanul a szurkolóink is nagyon várnak. Én akkor már elégedett leszek, ha az összecsapás után nem lesz bennünk hiányérzet" – fogalmazott Köstner, aki elmondta, a felkészülést az zavarta, hogy az érettségik miatt az edzések látogatottsága nem volt százszázalékos, illetve Mörtel Renáta térde rakoncátlankodott.



Ünnepléssel kezdődik majd a szombati meccs, hiszen a kezdés előtt köszöntik a DVSC 1995-ben EHF-kupát nyerő csapatának játékosait, vezetőit.

A DVSC nőikézilabda-csapatának históriájában az egyik legszebb nap volt 1995. május hetedike. Ekkor a gjöviki jégcsarnokban a norvég Bäkkelagets Oslo ellen hódította el a Loki az EHF-kupát (a csapat egy évvel később megvédte címét), mivel a hazai 22-14-es siker után Északon 30-22-re kapott ki, s ezzel idegenben lőtt több góllal megnyerte a finálét.

A DVSC-Korvex többség tulajdonosa, Gellén András többször is hangsúlyozta, hogy számára a régi sikercsapatok, így az 1987-ben bajnokságot nyerő együttes, valamint az 1995-ös és 1996-os EHF-kupagyőztes együttes jelenti az etalont. Így cseppet se meglepő, hogy a Loki jelenlegi vezetése nem feledkezik meg a másfél évtizeddel ezelőtti hősökről, a Győr elleni bajnoki finálé második meccsén köszöntik a sikercsapatot, melynek Köstner Vilmos volt a mestere. A kupagyőztes hölgyek közvetlenül a mérkőzés előtt újra bevonulnak a zsúfolt Hódos Imre Sportcsarnokba, s jelenlétük minden bizonnyal ösztönzőleg hat az utódokra, jó „dopping” lesz a Győr elleni csata előtt.

„A tavalyi szezonban elhangzott a számból egy olyan mondat, hogy ha valamikor, valaki a mi teljesítményünket elérheti, akkor ez az a csapat” - beszélt az 1995-ös kupagyőztes együttes csapatkapitánya, Csapó Erika a CSAK című havilap hasábjain a mai Lokiról.



Bárhogy is alakul a szombati, DVSC-KORVEX - Győr bajnoki döntő meccs, az biztos, hogy a Debrecen a 2009/10-es szezonban ezúttal játszik utoljára hazai pályán. A klub vezetése és a játékosok éppen ezért megpróbálnak méltóképpen búcsúzni a szurkolóktól. A hivatalos program befejezése után a szurkolók a nemrégiben készült csapatképeket, illetve játékos-portrékat dedikáltathatják kedvenceikkel.

A fotókhoz a csarnokban lehet majd hozzájutni, s a meccs utáni időszakban a lányok aláírják azokat!



Ha az ETO hozná a második csatát is…

Amennyiben a Győri ETO vendégként is le tudná ma győzni a DVSC együttesét, arra az esete már elkészült a konkrét bajnokavatási program is. Az eseményre a Magvassy Mihály Sportcsarnokban kerülne sor, ahová a csapat egyenesen Debrecenből érkezne.

Az esetleges menetrend:
20.00 Beszélgetés a vezetőkkel
20.15 Bevonulás és éremátadás
20.40 Beszélgetés a játékosokkal
20.45 Fényképezkedés, közönségtalálkozó

(A belépés ingyenes)

Forrás: www.dvsckezilabda.hu; www.haon.hu; www.kisalfold.hu

Elválnak Szalai Babett és a Loki útjai
Csákinak nem tört el az orra
Az ETO biztosan hozta az első döntőt

További hírek