DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYpANlHj' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Jurack Viborgból vonulna vissza | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Jurack Viborgból vonulna vissza

2010. április 15. 7:27 © handball.hu

A Viborg HK vezetősége örömmel hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint a kiváló jobbátlövő, Grit Jurack újabb kétéves szerződést írt alá a klubbal. A 33. évében járó német klasszis a most aláírt kontraktus után szeretné abbahagyni az aktív sportot.

Jurack Viborgból vonulna vissza
Jurack februárban adott életet első gyermekének, és szűk két hónapra rá máris pályára lépett a múlt hétvégi Larvik elleni BL-elődöntőben, ahol nagyszerűen szerepelt. A klub igazgatója, Peter Cassøe is elégedett az új szerződéssel, tudtuk meg a www.europamester.dk oldalon megjelent cikkből:

"Grit fantasztikus játékos, kivételes karrierrel a háta mögött, ráadásul még mindig maradt benne megmutatnivaló, ezt láthattuk is a Larvik ellen. Most éppen egy generációváltás kezdetén vagyunk, de Grit lesz a folytonosság egyik képviselője a csapatnál. Nagy szerepe lesz abban, hogy az új játékosok beilleszkedésében segítsen, ezért is nagyon örömteli ez a szerződéshosszabbítás".

Jakob Vestergaard, a Viborg HK vezetőedzője is örül, hogy egy ilyen nagyszerű játékos továbbra is marad a csapatnál:

"A világ legjobb jobbátlövője és minden idők egyik legjobb játékosa, ezért természetesen örülök, hogy marad. A szülése után máris nagyon jó úton halad, hogy újra elérje azt a kézilabdás szintet, amit megszokhattunk tőle, így nagyon sokat fogunk tőle kapni a következő szezonban is".

A mosolygós Grit Jurack is elmondta a véleményét:

"Nagyon szuper, hogy még itt játszhatok két évet, és utána be is fejezem a karrierem. Régóta játszom a Viborgban, és nagyon jól érzem magamat itt. A klub körüli egész közeg profi szemlélet alapján működik, van egy nagyon jó edzőnk, és - nem utolsósorban - a Viborggal az ember címeket, kupákat nyer. Több világklasszis is távozik a jelenlegi csapatból, de jönnek ugyanolyan kvalitással rendelkező új emberek, és én biztos vagyok benne, hogy a jövőben is harcban leszünk az első helyekért".

A német válogatott játékos 2004 óta játszik viborgi zöld színekben, és azóta 187 mérkőzésen 1030 gólt jegyeztek a neve mellé, tavaly pedig a BL gólkirálynői címét is ő érdemelte ki. Hazája válogatottjában is csúcstartónak számít mind a lejátszott mérkőzések (287), mind az elért gólok számát (1532) tekintve.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

"A bejátszásokat még nem felejtettem el"
Jurack újra a fedélzeten
Megérkezett a "kis Jurack"
Jurack-kal gyengül a Viborg
Jurack hosszú távra tervez

© handball.hu

További hírek