DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYMxRGr7' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Színvonalas küzdelemben maradtak alul | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Színvonalas küzdelemben maradtak alul

2010. március 27. 8:38

Vereséggel kezdett Szarka Éva csapata a Lengyelországban zajló U16-os Válogatottak Nemzetközi Tornáján. A mérkőzésen küzdelemből nem volt hiány, ám végül két góllal a németek bizonyultak jobbnak a mieinknél.

Színvonalas küzdelemben maradtak alul
U16-os Válogatottak Nemzetközi Tornája

Németország - Magyarország 28-26 (14-15)
Goleniow (Lengyelország), 150 néző
Vezette: Jerlecki, Labun
Hétméteresek: 4 /3, illetve 6/4
Kiállítások: 16 perc, illetve 10 perc
Magyarország: Nagy – Schneider 3(1), Szekerczés 9(3), Buzsáki 1, Kamuti 1, Samu 2, Gróz 3
Csere: Bíró, Ferenczi (kapusok) – Gaylhoffer 3, Bárdi, Tóth 4, Ivanics, Péterbencze, Szakál
Edző: Szarka Éva, Pádár Ildikó
A németek legeredményesebb játékosa: Weigel 8(3)

Samu átlövésből szerezte a magyarok első gólját, amire gyorsan kettővel válaszoltak a németek. Mindkét csapat játékán érződött, hogy tart a másiktól, bár ellenfelünkön látszott, hogy összeszokottabb együttes. Néhány védekezési és technikai hibánkat kihasználva kétgólos előnyhöz jutottak a német lányok (6. perc: 5-3). Szívósan küzdött a piros mezben játszó magyar együttes, de ekkor még nem volt átütő erő a játékunkban. A helyzetek ugyan megvoltak, de a befejezésekbe gyakran csúszott hiba. Néha sikerült közelebb kerülni a németekhez, de ők a félidő hajrájához közeledve tovább növelték előnyüket (21. perc: 11-7). Tóth beállása, és Szekerczés rövid pihenő utáni visszatérése azonban jót tett a társaságnak, és előbb kiegyenlítettünk, majd a vezetést is megszereztük, így előnnyel vonulhattunk pihenőre (14-15).

A második játékrész egy Szekerczés-góllal kezdődött, de valahogy a védekezés nem akart összeállni, és a széleken kialakított helyzetek is sorra kimaradtak. Ennek köszönhetően néhány perc alatt visszavették a vezetést a németek (38. perc: 19-18). A magyar edzőpáros forgatta csapatát, kereste a legjobb formációt. Szerencsére a lányok sem adták fel, és tíz perc múlva ismét nálunk volt az előny (48. perc: 21-22). A hajrában is folytatódott a színvonalas küzdelem, pár perccel a befejezés előtt sem lehetett megjósolni a végső győztest (55. perc: 26-25). Az utolsó percekben kettős emberfogással próbálkoztunk, gólt is szereztünk belőle. Ennek ellenére az összeszokottabb, fizikailag erősebb német ellenféllel szemben hatalmas küzdelemben végül alulmaradtunk.

Szarka Éva: Küzdelmes, jó mérkőzésen egyenrangú ellenfélként játszottunk. A játék legtöbb elemében felvettük a versenyt a németekkel. Ugyanakkor a helyzetkihasználásban, védekezésben pontosabbnak kellett volna lennünk. Holnap az ukránok elleni igyekszünk javítani.

Varga Jenő: Igazán jó érzés egy ilyen társaság csapatvezetőjének lenni. A vereség ellenére is gratulálok nekik és edzőiknek. Különösen jó volt látni, hogy az UKSE játékosok is remekül beilleszkedtek, és erősségei a nemzeti együttesnek. Végig benne volt a mérkőzésben a mieink győzelme is, de természetesen gratulálok a németeknek.

Forrás: www.ukse.hu

Szarka: a győzelem ízét nagyon szeretjük

További hírek