Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Sorsdöntő meccsek szombaton

2010. március 27. 8:39

Három mérkőzéssel fejeződik be szombaton a bajnoki alapszakasz utolsó fordulója. A DVSC a Hódmezővásárhelyt, a Siófok a Vácot, a Győr pedig a Hunniát fogadja.

Sorsdöntő meccsek szombaton
NB I., 22. forduló

DVSC-KORVEX - ASA-Consolis HNKC
18.00, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Vezeti: Kolarovszki Zoltán, Szabó Imre
ÉLŐben: www.alfoldtv.hu

A nyolc közé kerüléshez a hajdúsági megyeszékhelyen elég lenne egy pontot szereznie a HNKC-nek – de az is óriási feladat.

Fortuna aláírt a Vásárhelyhez: az NB I-es bajnokság utolsó fordulójának csütörtöki meccsei a HNKC szája íze szerint alakultak. Csabán 31–23-ra kikapott a Dunaújváros, Veszprémben 34–32-re nyert a Fehérvár. Vagyis a nyolc közé kerüléshez elég ma Debrecenben az iksz, győzelem esetén pedig akár hatodik is lehet a HNKC.

A feladatra pörgős, szinte mérkőzés ritmusú tréninggel készültek Fülöpék. "Gyere, gyere, haladjunk!" – sürgette övéit Dankó Ervin vezetőedző, majd a bemelegítés és a gimnasztika után rögtön játék következett, a zöld és a narancs mezesek küzdöttek egymással (Abramovics és Király is a mezőnyben játszott), a kapufát kellett eltalálni, utóbbiak nyertek 9–7-re.

Alig szusszantak a lányok, következett az újabb feladat: meccsszituációs átadások gyakorlása. Majd jöhetett a gyorsindítás, több verzióban, kapustól kapott passzal, három lépés után befejezéssel. Egy-egy szép megoldásnak, látványos találatnak majdnem úgy örültek, mintha győztes gólt lőttek volna – mondjuk Debrecenben.

"A korábbi napokon nagyobb fizikális megterhelést kapott a keret" – magyarázta Dankó Ervin –, "most már a forma élesítésén, a gyorsaságon, a játékon van a hangsúly. Szombaton a védekezésen múlhat minden. Nem mi vagyunk az esélyesek, de azt elvárom, hogy küzdjünk, és úgy menjünk, mint a „mérgezett egér".

Az edzést lövésgyakorlás – középről, szélekről – tizenkét gólig tartó, például három-három elleni, ziccerig játszandó több mini meccs és hetesdobó verseny zárta.

Koroknai Viktória: "Ez a mérkőzés más lesz, mint a többi, a Veszprém elleni siker óta ezzel kelek-fekszek. Nagy a tét, remélem, nem nyom agyon minket, tudunk majd eredményesen, jól kézilabdázni. Csodák vannak, lehetetlen nincs, bízom magunkban."

Kudor Kitti: "Szoros meccsre számítok, ehhez nagyon figyelnünk kell arra, hogy az első félidőben ne húzzon el nagyon a Debrecen. A védekezésünk hatékonysága, valamint lerohanásos támadásaink sikeres befejezése perdöntő lehet. Egy meccsen minden megtörténhet.

Alena Abramovics: "Fontos mérkőzés, és egy pontot mindenképpen szereznünk kell. Viszont nem szabad állandóan erre gondolni, stresszelni, görcsölni, lazán, felszabadultan kell kézilabdáznunk, akkor mindenki tudása legjavát nyújthatja, és sikerülhet a pontszerzés".

"Érdekes mérkőzés lesz, hiszen vannak még eldöntendő kérdések, s ebben inkább a Hódmezővásárhely érintett" – mondta Köstner Vilmos, a Loki vezetőedzője. "A vendégek az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, pontszerzéssel biztosíthatják helyüket a középmezőnyben, vereségük esetén viszont a kilencedik-tizenkettedik helyért folytathatják a küzdelmet. Nekünk is fontos ez az összecsapás, amellyel egy időben zajlik a Siófok – Vác találkozó. Utóbbinak a Vác az esélyese, ám ha mégis megbotlik, azt kihasználhatnánk, hogy jobb pozícióba kerüljünk. Ám fontosabb feladatunk, hogy a játékunkat tökéletesítve készüljünk a Vác ellen, a további jó szereplés megalapozásához".

A szakember kifejtette, a Hódmezővásárhely gárdáját jól ismeri, több olyan kézilabdázó játszik a HNKC-ban, akikkel korábban együtt dolgozott.

Az együttes az utóbbi időben magára talált, mostani helyezése az őszi gyenge teljesítménynek tulajdonítható. "Elismerve erényeiket sem szeretnénk, hogy meglepetést okozzanak, készülünk mi is" – hangsúlyozta Köstner Vilmos. "Színesebb lett a támadójátékunk, ám védekezésben még van pótolnivaló".

Borbás megsérült a héten, játéka még kérdéses, amennyiben nem lép pályára, Lakos kaphat helyette szerepet. A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést a www.haon.hu internetes portálon figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

A Loki Szurkolók Egyesülete – a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport Kiemelten Közhasznú Egyesület kérésének eleget téve – plüssállatgyűjtést szervez. Az akció során gyűjtött plüssállatokat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben található gyermekotthonokban gyermeknapon osztják ki.

A LOSZ célja, hogy 1902 plüssfigurát gyűjtsön össze (a szám a DVSC megalapításának évére utal – a szerk.). Az egyesület minden Loki-szurkolót arra kér, aki teheti, a plüssállatait a március 27-i DVSC-KORVEXASA-Consolis HNKC kézilabda-, vagy az április 10-i DVSC-TEVA – Paks labdarúgó-mérkőzésre hozza magával, és a helyszínen felállított gyűjtőládákba helyezze el. Akinek kérdése, észrevétele van az akcióval kapcsolatban, azt a www.szud94.hu fórumában megteheti.

Forrás: Imre Péter (www.delmagyar.hu), www.haon.hu



Siófok KC - Váci NKSE
18.00, Siófok, Beszédes J. Ált. Isk.
Vezeti: Kisfalvi István, Péli Sándor

Az élvonal alapszakaszának utolsó fordulójában szombaton a Siófok a tabellán jelenleg második helyen álló Váci NKSE együttesét fogadja. A hazai szinten sztáralakulatnak számító látogatók keretében olyan ismert kézilabdázók találhatóak, mint például Herr Orsolya, avagy Tóth Tímea, míg a kispadról az ex-szövetségi kapitány, Németh András vezényel.

A Duna-parti alakulat erejét remekül bizonyítja, hogy a bajnoki táblázat második pozíciójában található, s kilencpontos hátrányban van a listavezető Győri Audi ETO KC gárdájával szemben. Elért eredményeik mindenképpen figyelemre méltóak, hiszen, hogy példát is említsünk, oda-vissza verték az FTC, valamint a Mondi-Békéscsabai ENKSE együttesét, s ezek mellett számtalan nagyarányú győzelmet arattak a szezon során. Többek között a Siófok KC felett is, ugyanis, mint ismeretes, január elején Klivinyi Kingáék 54-27-es csapást mértek a "cápalányokra", tehát rendesen lenne miért törleszteni, avagy visszavágni.

Az ominózus találkozóra nem éppen a legjobb előjelekkel utazott az SKC, hiszen akkor Bloj Teodora-Adriana, Scholtz Andrea, Szűcs Viktória, s Vasas Edina egyaránt hiányzott különböző okok miatt. Mindezek ellenére a mutatott ellenállásnál mindenki sokkal többet várt, ám a lányok mindösszesen hat-hét percig tudták tartani a lépést, majd a folytatásban, egészen a lefújásig folyamatos szétesés jellemezte Kovács Adriennék játékát, így elkerülhetetlenné vált egy óriási pofon.

Azóta azonban sok minden megváltozott. A Siófok KC "megerősödött", hiszen Szepesi Ivették most már összességében rendre csapatként fókuszálnak, ennek (is) lehet eredménye az 5-8-ba való jutás. Bár, akárhogy is nézzük, ha nagyon elmerülünk, elmerülnénk a számok világában, akkor megállapítható, hogy még mindig lenne egy variációs lehetőség arra, hogy az együttes ne a közép, hanem az alsóházba kerüljön.

Mindenesetre borítékolható, hogy Nagy Renátáéknak borzasztóan nehéz dolguk lesz a váciakkal szemben. Azokkal a váciakkal szemben, akik eddig a legtöbb gólt szórták az alapszakaszban (754), s a keretükben található az eddig legtöbb találatot jegyző játékos Tóth Tímea személyében (216), aki első számúként pályázik a gólkirálynői címre.

Ami pedig a már említett rájátszást illeti, az SKC számára mindenképpen előny, hogy összevetésben jobb a Dunaújvárosi NKKSE, Alcoa Fehérvár KC, ASA-Consolis HNKC-hármasnál, így egy esetleges pontegyenlőség esetén az alapszakasz végén a csapat mindhárom alakulatot megelőzné. Már-már szinte "páholyban" érezhetik a siófokiak együttesüket, de senki nem iszik előre a medve bőrére, így tehát azért meg kell várni a szombat esti sípszót, mely a lefújást jelenti...

Forrás: www.siofokkc.hu



Győri Audi ETO KC - Hunnia KSK
18.00, Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezeti: Natkai Norbert, Szalay Zoltán
ÉLŐben: www.cunder.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi