Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Méltó befejezés

2009. december 17. 9:10 © handball.hu

Igazán jó szájízzel zárta a magyar válogatott a kínai világbajnokságot, hiszen ismét kiváló játékot produkálva söpörte le Ausztria csapatát a helyosztó mérkőzésen, amely után ismét interjúcsokorral jelentkezünk Szucsouból.

Méltó befejezés
Mátéfi Eszter: Örülök, hogy sikerült méltóképpen, győzelemmel befejezni ezt a világbajnokságot, hiszen nagyon fiatal csapatom teljesítette a minimális célkitűzést, de mi ennél többre törekedtünk. Minden meccsre pontokért, pontért mentünk, éppen ezért sajnálom, hogy két vereséggel és két döntetlennel csak a kilencedik helyért tudtunk játszani. Meccsről-meccsre fejlődtünk, ilyen szempontból is nagyon fontos volt a világbajnokság, és külön öröm, hogy nagyarányú győzelemmel fejeztük be a tornát. Minden játékosomnak gratulálok, köszönöm a hozzáállásukat! Ha ezen az úton haladunk tovább, bízom benne, hogy előbb-utóbb ezek a döntetlenek és az egy-két gólos vereségek győzelemre fordulnak, ez pedig helyezésben is meg fog mutatkozni.

Herbert Müller: Abszolút pozitív tapasztalatokkal zárjuk a világbajnokságot. Nagy szükség lett volna Stefi Ofenböckre, de kiesett a játékból, pedig nagy feladatai lettek volna a magyarok ellen is. Fizikálisan sokkal erősebb volt Magyarország, de ezzel a nagyarányú vereséggel persze nem vagyok elégedett. Az első félidőben átlövéseinkkel tűz közelben tudtunk maradni, de aztán lemaradtunk. Spiridon beállóként nagyszerű példát mutat a fiatal játékosoknak. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani ezen a világbajnokságon, pláne abba belegondolva, hogy a játékosaim az osztrák első- illetve másodosztályból csöppentek bele a vb-ritmusba, ennek ellenére viszonylag gyorsan fel tudták azt venni. Ha előre valaki felajánlotta volna nekünk ezt a tizedik helyezést, gondolkodás nélkül zsebre vágtuk volna! Minden kollégámnak megköszönöm az ehhez a munkához, teljesítményhez nyújtott segítséget, örömmel telve, büszkén érkezünk holnap haza.

Juhász Gabriella: Kicsit fel kellett pörögnünk a mérkőzésre, ráadásul mindenkinek mindene fájt, de az utolsó erőnket mozgósítva, a második félidőre rendesen megszórtuk magunkat, megmutattuk, hogy van különbség a két csapat között. Jól éreztem magam a világbajnokságon, s mivel csak most fejeződött be számunkra a verseny, még fel sem tudtam fogni az egészet. Jó kis együttes ez, amely megmutatta, hogy nem lehet minket leírni!

Tóth Tímea: A csapat sikeresen helytállt ezen a világbajnokságon, amely egészen másképp is alakulhatott volna. A négy közé jutott spanyol válogatottal és Dél-Koreával is ikszelni tudtunk, ez a két mérkőzés nüanszokon múlt, ha győzünk, kicsit előrébb is végezhettünk volna. Nem szabad szégyenkeznünk, mert elég erős volt a csoportunk, utána pedig még keményebb volt az az ág is, ahová jutottunk. Tunéziát és Japánt nem lebecsülve kiváló mérkőzéseket játszottunk, amelyek a hosszabb távú, az olimpiáig szóló terveinket kiválóan szolgálták. Ebben a csapatban rengeteg fantázia, és ennél sokkal szebb eredmények vannak. Ausztria ellen még utoljára szerettem volna magam odatenni, hála Istennek ez sikerült is a második félidőben. Zácsik Szandra kiválóan teljesített ezen a világbajnokságon, rengeteg fantázia van benne is, világklasszis lövő lehet belőle. Fontos, hogy téthelyzetben is bizonyította, hogy megállja a helyét. Itt a jövő, ezért egyáltalán nem bánom, hogy kevesebb lehetőséghez jutottam, vagy esetleg nem úgy ment a játék. Azt gondoltam, hogy ennél sokkal jobb leszek, de így jött össze. Voltak jó mérkőzéseim, de sajnálom, hogy nem az igazán jó csapatok ellen. A jövő a fiatalságé, nagyon boldog vagyok, hogy így teljesítettek, és örülök a csapatnak.

Nina Stumvoll: Elég nagyarányú vereséget szenvedtünk, ennek ellenére egy fantasztikus világbajnokságot tudhatunk a hátunk mögött. Kiváló volt a magyarok védekezése, és a kontráikkal sem tudtunk mit kezdeni. Büszkén utazhatunk haza, hiszen korábban már megmutattuk a vb-n, hogy mennyire jó játékot tudunk mutatni.

Igazán szép búcsú Szucsoutól

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi