Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nehéz meccsre számítanak

2009. október 10. 11:33 © handball.hu

A BNTU-BelAZ vezetőedzője, irányítója és balszélsője is egyetértett abban, hogy az EHF-kupa szombati mérkőzése nem lesz könnyű Békéscsabán. A találkozót a SportKlub élőben közvetíti.

Nehéz meccsre számítanak
Konsztantyin Sarovarov, a BNTU vezetőedzője: „Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, mert Európa egyik legjobb bajnoksága a magyar. Viszont a Békéscsabáról semmit nem tudtunk. Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után azonban néhány kulcsjátékosunk elfáradt, és a cserepadunk sajnos rövid. Támadásban nagyon sok hibát vétettünk, gyakran eladtuk a labdát, ám a szilárd védekezésünk nem volt rossz. Az a legnagyobb probléma, hogy nem játszunk túl gyakran ilyen magas hőfokú mérkőzést. Tanultunk valamit, s most, hogy megismertük az ellenfelet, a második mérkőzésre készülünk, és megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat.

Hanna Szuhamirava kiesésével szegényebb lett a játékstílusunk. Őt Natalija Szokolovszkaja helyettesítette, aki még dolgozik azon, hogy tökéletesen megoldja a feladatát. A beállónkat, Anasztaszija Kamenscsikavának pedig esélye sem volt gólt lőni, hiszen úgy őrizte ellenfelünk. Natallija Kurjanovics ujjtörése után pedig csapatom teljesen fáradtan, hibát hibára halmozva kézilabdázott. Ami a legjobban elszomorít, hogy kapura sem tudtuk lőni a labdákat, hiszen számtalanszor ellopták tőlünk. A magyaroknál nincs más választásunk: kimegyünk a pályára, és játszunk.”

Valjancina Neszcjaruk, a BNTU irányítója: „A mérkőzés elején megszerzett előnyt a sok technikai hiba, a labdaeladások miatt elherdáltuk. Csakis magunkat hibáztathatjuk ezek miatt. A második mérkőzésen viszont megpróbálunk jobban játszani, s ha már nem juthatunk tovább, legalább jó eredményt szeretnénk elérni idegenben. Látható volt, hogy a magyaroknak több a bevethető játékosa, hiszen mindegyik benevezett csapattagjuk hasonló tudással bír. A békéscsabai szurkolók mindent megtettek annak érdekében, hogy csapatuk ne „aludjon el” a pályán, mi pedig híján voltunk a buzdításnak. Mivel nem sok kézilabdát közvetít a televízió, ez a sport kevésbé népszerű nálunk, és ezért kevesen látogatják a meccseket.”

Alena Kulik, a BNTU balszélsője: „Már az első félidő végére elfáradtunk, emiatt pedig sokat hibáztunk. Sajnos a tízperces szünet nem volt elegendő arra, hogy nyugodtabban jöjjünk vissza a pályára. Natallija Kurjanovics sérülése után pedig még nehezebb lett a helyzetünk, hiszen nem volt megfelelő cserénk az ő posztjára. Gondoltuk, hogy a Békéscsaba nagyon jó csapat, és ez meg is látszott a meccs végére. Beállósunkat teljesen elzárták, nem tudtuk bejátszani neki a labdát. A visszavágón viszont ugyanúgy kell harcolnunk, ahogyan az első mérkőzés elején. A védekezésünk jó volt, de a találkozó végére szétesett. Be szeretnénk bizonyítani, hogy jobban tudunk kézilabdázni, mint az első, itthoni összecsapáson.”

Mátéfi Eszter óva int mindenkit, a csapat játékosait a tizenegy gólos előnyt illetően:
"Nem tudhatjuk, hogy a sorozat terhelés mennyit vesz ki a lányokból, hiszen tíz nap leforgása alatt ez lesz a negyedik tétmérkőzésünk, a minszki hosszú utat is belevéve. Reméljük, hogy nem lesznek sérültjeink, mindenki egészségesen, jó formáját megőrizve tudja folytatni szombaton a játékot. A tizenegy gólos előny jó, de nem biztosíték, hiszen láttunk már olyan visszavágót, ahol ekkora előny sem jelentett semmit. Remélem, a lányok nagyon küzdeni fognak, nem bízzák el magukat, és az előjelek szerinti nagy számú közönség előtt ismét szórakoztató játékkal rukkolunk elő" - fogalmazott a csabaiak hivatalos honlapján.

Cifra Anita beálló a múlt heti mérkőzést alapul véve győzelmet vár, de reméli, hogy az idegenbeli kezdeti nehézségek most elkerülik a csapatot. "Mivel a felkészülés során a videó felvételről nem lehetett igazán felmérni a fehérorosz csapat erejét, így az első percekben elég rosszul kezdett a csapat" – elevenítette fel Anita a Minszkben játszott találkozó élményeit. "Az irányítójuk, a beállójuk és az átlövőjük nagydarab, ezért az elején átlőttek és betoltak bennünket a falban. Majd miután megnyitottuk a falat, sikerült ezt kivédenünk, és elhúztunk. Itthon is győzelmet várok, és szeretnénk tovább jutni a kupában."

Rácz Emese a kezdeti izgalmaknak, és a fáradalmas utazásnak tudta be a múlt hétvégi Minszk elleni mérkőzés elején mutatott gyengébb játékot.
"Nehezen indult a meccs, de amikor összeállt a védekezésünk, és a kapusteljesítményünk is feljavult, magabiztosabbak lettünk, így felül tudtunk kerekedni rajtuk. Nem volt a második félidőben cseréjük, és el is fáradtak. Azt gondolom, hogy ez egy jó csapat, és nagyon koncentráltan kell játszanunk, nem szabad szombaton fél vállról vennünk a meccset."

Bódi Bernadett kicsit nagyobb tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi mérkőzések terén, hiszen most tért vissza Dániából, és a magyar válogatottban is szerepel. A Minszk elleni első találkozó előtt azt gondolta, hogy a fehérorosz kézilabda mind válogatott, mind klub szinten sokkal gyengébb, mint a hazai: "Nem tudtam, hogy mire számítsak, a videó sem adta vissza igazán, milyen is ez a Minszk. Izgalmas meccset várok szombatra, és remélem, hogy a nézők számára is az lesz, hiszen ez mégiscsak egy EHF-kupa meccs. Úgy gondolom, hogy a tizenegy gólos győzelem után egy kicsit megnyugodhatunk."

A BNTU tizennégy játékosa csütörtökön vonatra ült, hogy eljusson Békéscsabára.

Kapusok: Aleszja Szafonova, Hanna Dzemjancsonak
Mezőnyjátékosok: Valjancina Neszcjaruk, Hanna Szuhamirava, Natalja Dzmitrijeva, Natalja Maroz, Anasztaszja Kamenscsikava, Natalja Szakalovszkaja, Alena Kulik, Marina Kazsurava, Natalja Kurjanovics, Hanna Bandarenka, Lilija Arcjuhovics, Irina Arcjomenka

EHF-kupa, 2. forduló, visszavágó:

18.00 Mondi-Békéscsabai Előre NKSE – BNTU-BelAZ
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Vezeti: Branka Marić, Zorica Mašić (szerbek)
tv: SportKlub

Előnyt szerzett a Békéscsaba

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi