DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYiWHkvq' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Hárommal a Szmart előtt | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hárommal a Szmart előtt

2009. október 2. 15:43 © handball.hu

A biztos BL-résztvevő Győri ETO mellett ma a másik magyar női érdekeltségű csapat, az FTC is nekilátott a legmagasabban jegyzett nemzetközi kupába kerülés selejtezőjének az ukrán Szmart ellen, és szerzett háromgólos győzelmet.

Hárommal a Szmart előtt
Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 3. csoport, 1. forduló
FTC-RightPhone
27 (15)
HK Szmart
24 (12)
Ukrajna, Ungvár, 200 néző
Játékvezetők: Zigmars Stolarovs - Renars Licis (LAT)
Szucsánszki
Trufán
Szádvári
Berta
Emberovics
Balogh
9(2)
7
4
2
4
1
Cigica
Klimova
Cibulenko
Borscsenko
Manaharova
Gorilszka
Sznopova
3
1
10(4)
7
1
1
1
Hétméteresek: 2/2 Hétméteresek: 4/4
Kiállítások: 12 perc Kiállítások: 4 perc

Sok-sok pontatlansággal indította selejtezőbeli szereplését a Ferencváros együttese a házigazda ukrán Szmart ellenében. Viszotszka kapus jónéhány ziccer-fogásában egyértelműen a magyar lányok támadásbeli szerencsétlensége volt az elkövető, így az 1-4-es vezetés sem az ellenfél erőfölényét mutatta. A felzárkózásban Trufán nyújtott hathatós segítséget, 6-6-ra pedig a játékot részleges bokaszalag-szakadással vállaló Emberovics egyenlített a 10. percben, ami után Trufán már a vezetést szerezte meg.

9-7-nél a hét esett hazai találatból Borscsenko hármat írt magáénak, és csapata továbbra is mindent megtett az előny megtartásáért. Ahogy teltek a percek, egyre világosabbá vált, hogy taktikailag és repertoárban is a magyarok jártak előrébb enapi kihívójuknál (20. perc: 12-9). Ennek ellenére továbbra sem tudtak lendületükkel is nyomatékot adni céljaiknak, így a 29. percre a négygólos előnyből egy maradt (13-12), de ez a szünetig újra növekedett (félidőben: 15-12).

A pauza talán a legtöbbet Szucsánszkin töltött, aki a következő öt Fradi-gólból hármat szerzett (40. perc: 20-14). Gridnyeva egy átejtése után rohanva a gólvonalról mentett, és ez a harcosság a csapatából nem csak őt jellemezte. 21-14-nél viszont mintha behúzták volna a ferencvárosi féket: Cibulenkóék háromra zárkóztak, de a fordításhoz szükséges pluszt nem lehetett látni bennük (a 48. percben még mindig 21-18).

A holtpontról való elmozdulást átmenetileg Trufán újabb találata jelentette, ám az egymást sorra követő kiállítások ennek ellenére is kizárólagosan a pesti csapat helyzetét nehezítette. Azét a csapatét, akinek idegeit ilyen zavaró tényezők sem tudták különösebben összecincálni. Gridnyeva parádésakat fogott a végjátékban, ahol a balszélső Szádvári is ügyeskedett, az FTC pedig 23-21-nél volt a legingatóbb helyzetben. Emberovics a harmadik kétperces büntetéssel a lelátóra távozott, mégsem a magyarok hagyták el emberhátrányban és verten a pályát. Végeredmény: 27-24.

Elek Gábor: Őszintén szólva előzetesen erősebb ellenfélre számítottam. Ami számomra örömteli volt, hogy a debreceni mérkőzésünk óta kapusteljesítményben nagyon komoly javulást tapasztaltam, a védekezésünk pedig negyven percen keresztül kiválóan működött. Hozzáteszem, hogy nem egy átlövőjátékra épülő gárdával találtuk szembe magunkat, mégis nagyon jól megoldottuk a feladatunkat. 21-14-es állásnál elkezdtem kicsit cserélgetni, mivel még két mérkőzés áll előttünk, így hamar eladtuk ezt a viszonylag megnyugtató előnyt. Bár 23-21-nél volt bennem egy kis félsz, de aztán szerencsére hamar átlendültünk a holtponton. Összességében úgy gondolom, nagyobb volt a különbség a két csapat között, mint ez a három gól, így nem örülök annak, hogy a hét találatból végül csak ennyi maradt. Mégis boldog vagyok a győzelmünk, a védekezésünk, Trufán, Szádvári, Szucsánszki és mindenek előtt Gridnyeva teljesítményének. Nem bánkódom amiatt, hogy sok kiállítást kaptunk, mert ez azt jelzi, hogy végre kicsit feljavult a védelmünk az elmúlt két hétben. Békés mérkőzést játszottunk igen korrekt játékvezetést mellett. Az éjszaka elemzem következő ellenfelünket, a Brühlt, de a papírforma alapján a svájciak gyengébbnek tűnnek az ukránoknál. A mai győzelmünk csak akkor jelent valamit, ha holnap is győzni tudunk, ezt már a lányoknak is elmondtam.

Trufán Noémi: Két héttel ezelőtt Debrecenben játszottuk és kikaptunk, azóta ég bennünk a bizonyítási vágy. A mai feladatunk az volt, hogy megverjük az ukránokat. Az első félidő könnyedén indult, azután sajnos kapkodtunk, mégis hat góllal elmentünk. Ellenfelünk ennek ellenére felzárkózott, de szerencsére a végére tudtuk hozni a meccset. Én magam az első félidőben aránylag jó voltam, utána nem jöttek ki a helyzetek, a végén azonban többször betaláltam, köszönhetően csapattársaimnak, akik remek zárásokat adtak.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 3. csoport
1.FTC-Rail Cargo Hungaria FTC-RightPhone110027-2432 pont
2.København Håndbold FCK Håndbold00000-000 pont
2.LC Brühl Handball LC Brühl Handball00000-000 pont
4.HK Szmart100124-27-30 pont

A másik mérkőzésen:
17.00 FCK HåndboldLC Brühl Handball
Vezeti: Peter Brunovský, Vladimír Čanda (szlovákok)

© handball.hu, Ungvár

További hírek