DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYOnmUYo' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A kevésnél is kevesebb... | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A kevésnél is kevesebb...

2009. szeptember 23. 17:27 © handball.hu

A tegnapi, németekkel szemben elszenvedett vereséget követően Norvégia ellen javíthatott volna a magyar válogatott a Világkupán, de az összesen tizenhárom gól nemhogy az olimpiai bajnok, de bárki ellen kevés lett volna.

Fotó: Csíkfalvi Zsolt
Fotó: Csíkfalvi Zsolt
GF Világkupa 2009, B-csoport, 2. forduló
Norvégia
33 (17)
Magyarország
13 (5)
Aarhus, NRGi Arena, 500 néző
Játékvezetők: Opava, Válek (csehek)
Breivang
Johansen
Urne
Nostvold
Riegelhuth
Sulland
Edin
Stange
Herrem
Loke
Alstad
2
5
1
3(2)
5
2
4
1
3
5
2
Tóth T.
Szucsánszki
Zácsik
Tóth K.
Bódi
Kovacsics
Sopronyi
1
5(5)
2
1
1
2(1)
1
Hétméteresek: 3/2 Hétméteresek: 6/6
Kiállítások: 2 perc Kiállítások: 8 perc

A tegnapi, németek elleni meccs utolsó perceinek kilátástalanságával kezdett válogatottunk a norvégok ellen. Az ellenfél láthatóan nem törte össze magát igyekezetében, egyszerűen csak okosan védekezett, és az akcióit is tudatosan fordította gólra. Minket tucatnyi percnyi játék után Riegelhuth kapufája mentett meg a hatgólos hátránytól, de az időkérésünk után a norvég játékos korrigálta hibáját.

A 7-1-es állás a 13. percben nemcsak a különbség miatt volt elkeserítő, hanem hogy negyedórányi játék után is mindössze egyszer tudtuk bevenni Haraldsen kapuját. A 18. percben Szucsánszki büntető-találatával tört meg a jég, vagy inkább csak repedt meg a teteje. 12-3-nál Kiss cserélte Herr Orsit, majd a norvég előny tízre nőtt, és Edin magára találásával csak nőtt, és nőtt (28. perc: 17-3)... Az egy félidő alatt dobott mindössze öt gól önmagáért beszélt (17-5).

A szusszanásnyi szünet után a felnőtt válogatottban ezen a nemzetközi eseményen bemutatkozó junior-klasszis, Kovacsics Anikó akart példát mutatni tapasztaltabb társainak, akivel Szucsánszki próbálta venni a lépést, de mint azt mindenki tudja, egy hegy elhordásához nem elég egy-két ember. Alig kevesebb, mint egy negyeddel a vége előtt 25-10-re állt a norvég zászló, így az olimpiai bajnok már csak a különböző védekezési és támadási elképzelések berögzítésére igyekezett felhasználni a maradék időt.

Innentől minden egyes ellenfél-gól igazi tőrdöfést jelentett a magyar válogatottnak szurkolók szívébe, és az 52. percben, 29-11-es állásnál, az időkérés alatt látott kacagó skandináv arcok sokkal mélyebb problémára utaltak, mint az ezen a meccsen soron következő, megalázó vereségünk. Hiányzók ide, sérültek oda, az egész találkozón szerzett összesen tizenhárom találat – és a tavalyi három, valamint az idei eddig kettő VK-vereség – után igazán csoda lenne, ha a jövő évi Világkupára meghívást kapna Magyarország (végeredmény: 33-13).

Holnap a két nyeretlen csatájában, Franciaországgal szemben menthetik a lányok a menthetetlent, míg két-két győzelemmel Norvégia és Németország már biztos elődöntős.

A B-csoport állása
1.Norvégia Norvégia220062-37254 pont
2.Németország Németország220057-47104 pont
3.Franciaország Franciaország200245-56-110 pont
4.Magyarország Magyarország200239-63-240 pont

A nap utolsó mérkőzése:
20.00 DániaSvédország (A-csoport)

Nyerni kell Norvégia ellen is
Bemutatkozik Norvégia
Norvégia a B-csoport élén
Megvertek a technikai hibáink

© handball.hu

További hírek