DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYYCEbCe' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Ukrán, francia és svéd siker | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ukrán, francia és svéd siker

2009. június 14. 14:48 © handball.hu

Az európai vb-selejtezők utolsó napján a hollandok otthon is kikaptak az ukránoktól, a franciák ledolgozták hátrányukat a horvátok ellen, Montenegróban pedig döntetlen született, így a svédek jutottak ki a vb-re.

Gulldén százszázalékosan értékesítette a heteseket
Gulldén százszázalékosan értékesítette a heteseket
Világbajnoki selejtező, visszavágó
Montenegró
28 (12)
Svédország
28 (12)
Pljevlja, Ada Sportcentrum, 3000 néző
Játékvezetők: Caçador, Nicolau (POR)
Knežević
Jovanović
Savić
Radović
Radičević
Dragutinović
Mehmedović
Miljanić
Lazović
8(2)
7
3
2
2
2
2
1
1
Wikensten
Gulldén
Boson
Ahlm
Torstenson
Isakson
Wiberg
Skogsberg
8
7(5)
3
3
2
2
2
1
Hétméteresek: 3/2 Hétméteresek: 5/5
Kiállítások: 10 perc Kiállítások: 12 perc
Piros lap: Torstenson (60. p. - 3. kiállítás)
Az első mérkőzés eredménye: 17-24
Kijutott a vb-re: Svédország válogatottja 52-45-ös összesítéssel

Fergeteges első félidőt láthattunk az utolsó európai vb-selejtező helyszínén. A svédek uralták az első negyed órát (2-6), aztán Zsiga Gyula csapata összeszedte magát, és ha az utolsó percet nem rontják el, két góllal is vezethettek volna a szünetben (12-12). A hazaiaknál Barjaktarović, a vendégeknél pedig Kain védte jól a kaput, és a támadások befejezése mindkét oldalon akadozott.

A második harminc perc nem hozott meglepetést, hiszen a montenegróiak nem tudtak fordítani, a svédek pedig továbbra is jól játszottak. Ki kell emelni a jobbszélső Jenny Wikensten és a büntetőket tökéletesen értékesítő Isabelle Gulldént, de a másik oldalon is akadt szép teljesítmény. Ott a fiatal Milena Knežević és Marija Jovanović vitte hátán a csapatot.


Világbajnoki selejtező, visszavágók

FranciaországHorvátország 32-24 (15-11)
Lyoni Sportcsarnok, 5000 néző
Játékvezetők: Brunovský, Čanda (SVK)
Franciaország góllövői: Herbrecht 6(2), Pineau 5, Baudouin 5(1), Dembélé 5, Kamto 3, Ayglon 3, Piéjos 3, Tounkara 1, Tervel 1.
Horvátország góllövői: Šerić 4, Pušić 4, Horvat 4, Franić 3(1), Zebić 3, Kožnjak 2, D. Golubić 1, Arslanagić 1, Tarle 1, Penezić 1.
Hétméteresek: 4/3; 1/1.
Kiállítások: 6 perc; 6 perc.

Az első mérkőzés eredménye: 23-27
Kijutott a vb-re: Franciaország válogatottja 55-51-es összesítéssel

A franciák húsz perc alatt sikeresen ledolgozták az első mérkőzésen összeszedett négygólos hátrányukat, és a különbséget meg is tartották az első félidő végéig. A második játékrész végén ezt megtoldották, így a világbajnokságra Franciaország jutott ki.


HollandiaUkrajna 27-30 (15-14)
Topsportcentrum Rotterdam, 1500 néző
Játékvezetők: Geipel, Helbig (GER)
Az első mérkőzés eredménye: 21-27
Kijutott a vb-re: Ukrajna válogatottja kettős győzelemmel

Az ukránok az első félidőben már három góllal is vezettek, így a hollandoknak nehéz volt felállniuk és ledolgozniuk a hátrányukat. Az ukránok továbbra sem hibáztak sokat: a második félidőben is megmutatták erejüket, és végül ezt a meccset is megnyerték, ezért decemberben Kínába utazhatnak.


A világbajnokságra már kijutott csapatok: Angola, Ausztrália, Ausztria, Dánia, Dél-Korea, Elefántcsontpart, Franciaország, Japán, Kazahsztán, Kína, Kongó-Brazzaville, MAGYARORSZÁG, Németország, Norvégia, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Thaiföld, Tunézia, Ukrajna

Kettős győzelmekkel a vb-re
Ausztria már vb-résztvevő
Nehéz helyzetben a szerbek
Dán kiütés, minimális román előny

© handball.hu

További hírek