Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Nem kérünk kegyelmet!”

2009. május 16. 6:46 © handball.hu

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Konkoly Csaba szerint kiválóan sikerült csapata felkészülése a BL-döntő visszavágójára, ahol kétgólos előnyük ellenére is kizárólag a győzelemre hajtanak.

„Nem kérünk kegyelmet!”
handball.hu: Milyen állapotban vágtok neki a döntő visszavágójának?
Konkoly Csaba: Mindenki hatalmas akarattal és igyekezettel dolgozott a héten azért, hogy újra a maximum közelében tudjunk teljesíteni. Mindenképpen arra törekszünk, hogy ezt az ilyen értelemben talán „egymeccsesnek” mondható BL-döntőt megnyerjük.

handball.hu: Hogy látod, hozzá tudnak úgy állni a lányok a második találkozóhoz, mintha egálról kezdenék azt?
Konkoly: Úgy indulunk, mintha kikaptunk volna. Mindenképpen győzelemre kell törnünk, ami ezen túl azt is jelenti, hogy nagyon koncentrált, óriási lendületű, kemény csatára számítunk. Az a tervünk, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, tehát nem számolgatunk, nem foglalkozunk azzal, hogy esetleg egál is lehet, vagy még rosszabb is. Tényleg úgy dolgozunk, hogy hátrányt kell ledolgoznunk, azaz győznünk kell.

handball.hu: Két napon át a Veszprém Arénában edzettetek, belaktátok-e a csarnokot, sikerült-e hozzászoknotok?
Konkoly: Nagyon nagy segítséget kaptunk mind az Balatonalmádi Hotel Ramadától, ahol nagyon kedvező és ideális körülmények között kaptunk szállást, és a veszprémi klub vezetői, játékosai is hatalmas szeretettel fogadtak bennünket. Minden segítséget megadtak, mind az edzésidőpontok, mind pedig a csarnok belakása tekintetében, hogy minél ideálisabban tudjunk felkészülni erre a nagy eseményre. Lényeges volt egyrészt a talajnak a mássága is, másrészt pedig a térben való elhelyezkedésünk ebben a gyönyörű, impozáns létesítményben. Négyszer is edzettünk az arénában, úgyhogy ilyen szempontból tartalmasnak ítélhetjük a két napot.

handball.hu: Számítotok-e arra, hogy a Viborg most külön készül azokra, akik az első meccsen jól játszottak?
Konkoly: Mindenképp így gondolom. Mi is másképpen készülünk, egy-két olyan dolgot elemezve, ami az első mérkőzésen az egymás elleni játéknál történt. Megpróbáljuk úgy kijavítani a hibáinkat, hogy ezek ne forduljanak elő, vagy csak minimálisan, mert mindegyikért kegyetlenül megbüntetett a Viborg, ez látható volt. Mind az eladott labdák, mind a technikai hibák, mind pedig az ellőtt lövések tekintetében. Persze azért ők is készülnek, hiszen ők is BL-győztesek akarnak lenni.

handball.hu: A dánok abban látják a vereségük okát, hogy szerintük túl lagymatagon védekeztek, most pedig mindent bele akarnak adni. Nem tartotok-e ettől egy kicsit? Hiszen az első meccsen is borzasztó kemények voltak…
Konkoly: Nem kérünk kegyelmet, de nem is adunk. A modern kézilabda ilyen, ezzel együtt kell élni. Ez már akkor is jellemző volt a pszichés felkészülésünkre, amikor a Hypo ellen játszottunk idegenben. Előtte egész héten arra készültünk, hogy nagyon kemény, nagyon határozott védekezéssel fogunk találkozni, a koreaiak, illetve Piedade tekintetében. Ez be is jött: testközelben még látványosabb volt ez a különbség, egy-egy hazai bajnoki mérkőzéshez képest. Ezek után a szabálytalanságok után tovább kell tudnunk játszani, tehát ilyen szempontból nagyon jó példa és lecke volt a Hypo elleni mérkőzésünk. Nem lepődtünk meg, és ennek ellenére is eredményesen tudtunk támadni kint, Dániában. Hogy ők mennyivel lesznek keményebbek, lelkük rajta.

handball.hu: Felbőszít Titeket, hogy egy kicsit nagy mellénnyel érkeznek a dánok?
Konkoly: Ez rájuk jellemző, bennünket nem zavar, mi magunkkal foglalkozunk.

handball.hu: A dánok előzetesen azt mondták, hogy örülnek, hogy a Győr hatosfalat védekezik, mert az illik a játékstílusukhoz, aztán mégsem tudtak ellene sokat tenni…
Konkoly: Aztán pedig úgy látták, hogy dehogy illik hozzájuk... Nem tudok rá mit mondani, én örülök, ha ilyen nagy önbizalma van az ellenfélnek. Remélem ez a továbbiakban is így marad. Nem akarom őket értékelni, vagy minősíteni. Mindenki azt mond, amit akar, aztán majd a pályán bizonyíthat.

Jan Pytlick 2-3 gólos viborgi győzelmet vár
Bakos István: Ájulásig kell küzdeni a sikerért
Zsiga Gyula: Mindenki egy kottából játszott
Görbicz nem lép pályára
Mocsai Lajos: A Győr megérett a BL-trófeára
Kovacsics Anikó: Szombaton új mérkőzés kezdődik
Skov: Késhegyen táncolunk
"Valami nagy dologra készülünk"
Dániai csoda, ETO-módra

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi