Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Ájulásig kell küzdeni a sikerért"

2009. május 13. 9:33

Bakos István, az Audi ETO másodedzője bízik abban, hogy ismét magyar csapat nyeri a Bajnokok Ligáját. A szakember a tíz évvel ezelőtti sikernek is részese volt, hiszen akkor a Dunaferr csapatánál dolgozott.

"Ájulásig kell küzdeni a sikerért"
A Dunaferr egy évtizedes sikerét megismételheti az Audi ETO szombaton Veszprémben. Ha összejön a várva várt siker a zöld-fehéreknek, az Bakos István óriási diadala (is) lenne, hiszen a zöld-fehérek másodedzője a dunaújvárosiaknál dolgozott a páratlan eredmény idején.

Két gól ma már nem előny

„Nagy dolog, hogy kétgólos előnyt szereztünk Dániában, de az esélyek véleményem szerint nem változtak: ötven-ötven százalékot adok magunknak és a dánoknak is. Persze azt nem tagadom, a lélektani előny nálunk van, de a mai kézilabdában a két gól, de akár az öt vagy a nyolc gól sem jelent komoly előnyt, pillanatok alatt fordulhat a kocka. Mi az első meccsen idegenben megmutattuk, mivel lehet legyőzni a dánokat, ezt kell megismételni Veszprémben, bár nem lesz könnyű" – mondta a kapusedzőként is dolgozó szakember, aki fűnyírással és locsolással hangolódott a heti munkára.

Hétfőn meccslázban égett

„Hétfőre is szabadságot kaptak a játékosok, ez idő alatt én is a kertben tevékenykedtem, este azonban már megnéztem az első meccs felvételét, a kapusokkal kapcsolatos dolgokat elemezgettem. Bevallom, nem voltam nyugodt, mondtam is a feleségemnek, hogy már most van bennem egy egészséges drukk, izgalom. Ahogyan azt a játékosok is többször elmondták, az elmúlt időszakban az volt mindig a legnehezebb, hogy eljöjjön végre a mérkőzés kezdete, szinte alig bírta kivárni ezt az ember. Most is hasonló a helyzet, bár arra mindenképpen oda kell figyelnünk, nehogy túlpörögjenek a lányok. Az rendjén van, ha az edzők már hétfő délutántól készülnek a heti feladatra, de ez kicsit olyan, mint az iskolában. Míg a diák vígan éli életét, addig a tanár már javában dolgozik. Remélhetőleg a játékosok a rendelkezésre álló időt minél hasznosabban és aktívan töltötték, hogy feltöltődve vágjanak neki az előttük álló öt napnak.

Nagyon nehéz feladat előtt állunk, keményebb dió lesz a veszprémi meccs, mint az aalborgi volt. Aki ismer, tudja, bennem hatalmas a győzelmi vágy, mindenben, legyen az a kézilabda vagy sorverseny, de akár egy kártyaparti, mindig csak a győzelmet tudom elfogadni. Persze vannak esetek, mikor egyszerűen jobb az ellenfél, ha nem is könnyen, de ezt tudomásul szoktam venni. Egy biztos, hogy most száztíz vagy még annál is több százalékot kell nyújtani, s ha ájulásig küzdve is, de itthon kell tartanunk a BL-serleget. Úgy gondolom, megdolgoztunk a lehetőségért. Tudom, hogy vannak rossz emlékek Győrben a kupadöntőkkel kapcsolatban, de most mindent félre kell tenni. Lehet, hogy idegen lesz a veszprémi környezet – a hangulat biztosan nem –, de Aalborgban sem játszik naponta a gárda, mégis tudott ott nyerni" – folytatta Bakos István.

Jó helyre kerülne a kupa

A Nyuszi becenévre hallgató edző szerint nehéz összehasonlítani a tíz évvel ezelőtti és a mostani helyzetet.

„Egyértelmű, hogy sokkal gyorsabb lett azóta a játék, technikailag és taktikailag is jóval bővebb a csapatok repertoárja. Ugyanakkor mind az akkori Dunaferrben, mind a mostani ETO-ban rengeteg a klasszis játékos, s az újvárosi gárdából sokan pár éve még a válogatottban szerepeltek. Egy a lényeg, tíz éve is jó helyre került a serleg, s Győrött is jó helye lenne" – tette hozzá Bakos.

Forrás: www.kisalfold.hu

Zsiga Gyula: Mindenki egy kottából játszott
Görbicz nem lép pályára
Mocsai Lajos: A Győr megérett a BL-trófeára
Kovacsics Anikó: Szombaton új mérkőzés kezdődik
Skov: Késhegyen táncolunk
"Valami nagy dologra készülünk"
Dániai csoda, ETO-módra

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi