DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYlyJX2j' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Forró hangulatú döntő volt | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Forró hangulatú döntő volt

2009. május 10. 19:58 © handball.hu

A Challenge-kupa döntőjének első meccsén a francia Nîmes háromezer szurkoló előtt szerezte meg a négygólos győzelmet a német Thüringen ellen. Az erfurti visszavágó szombaton lesz.

Fotó: Mario Gentzel (pictureteam.de)
Fotó: Mario Gentzel (pictureteam.de)
Challenge-kupa, döntő, első mérkőzés
HBC Nîmes
26 (15)
Thüringer HC
22 (14)
Nîmes, Le Parnasse Sportcsarnok, 3000 néző
Játékvezetők: Florescu, Duţă (ROU)
Florin
Macra
Simule
Donguet
Signaté
Dancette
Carrat
Marchal
5(2)
4
4
3
3
3
2
2
Starček
Bohm
Fabíková
Härdter
Dangel
J. Jurack
Knytlová
7(5)
4
4
3
2
1
1(1)
Hétméteresek: 3/2 Hétméteresek: 6/6
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 2 perc
A bemelegítés elejétől kezdve különböző rigmusokkal hangolt a helyi szurkolótábor a döntő első találkozójára. Az első félidőt jól kezdte a hazai csapat, négy góllal el is húzott negyed óra elteltével, ám a németek - a franciák hibáit kihasználva - többek között gyors indításból lőttek gólokat. A kisebb siker nem is maradt el: az erfurtiak felzárkóztak, és bár a lehetőségük megvolt rá, a harmincadik perc végén mégsem tudtak egyenlíteni.

A második felvonásban tizenöt percen keresztül tartotta magát a német vendéggárda, ám a Nîmes a mérkőzés végére elfárasztotta az ellenfelet, amely hosszú perceken keresztül nem tudott gólt lőni. A francia csapat megérdemelten nyerte meg a találkozót - igaz, korántsem akkora különbséggel, amekkorával várni lehetett.

"A négygólos előny semmit sem jelent az európai kupákban, így nehéz mérkőzésre számítok a németországi visszavágón. A meccs folyamán hiába vezettünk többször is hárommal, nem tudtuk növelni a különbséget, és mindig újra kellett építkeznünk" - nyilatkozta Nathalie Macra, a Nîmes átlövője a Handzone című internetes oldalon.

A visszavágóra szombaton 15 órától kerül sor.

Az első félidőben eldőlt
Kettő a Larvik előnye
Három európai döntő

© handball.hu

További hírek