Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mérkőzés a 4-es jegyében

2009. március 21. 7:31

A Vásárhely csapata a bajnokság legfontosabb meccsére készül. Farkas József együttese szombaton 18 órakor a Fehérép Alcoa FKC gárdáját fogadja az NB I-ben. Ha a vásárhelyeik nyernek, már a legjobb négy közé juthatnak.

Fotó: Tésik Attila
Fotó: Tésik Attila
„Ez a legfontosabb meccs! Minden ezen múlik, és ezzel tisztában is vagyunk. Ha a négybe szeretnénk jutni, akkor szombaton le kell győznünk a Fehérép együttesét” – ezek Farkas József, az ASA-Consolis HNKC nőikézilabda-csapat trénerének mondatai.

A vásárhelyi együttes számára a klub történetének legnagyobb téttel bíró találkozójára kerül sor szombaton 18 órakor. Ha a HNKC hazai pályán nyer, akkor már karnyújtásnyira van a négybe kerüléstől (az utolsó fordulóban a Dunaferr otthonában szerepel az együttes).

„A Fehérép alaposan megerősödött a télen. Újvárosból több játékost is leigazoltak, és még számukra is él az a remény, hogy a négybe tudjanak kerülni. Éppen ezért lesz kőkemény csata. A héten nagy elszántsággal készültünk, és készülünk. Főként azt a különbséget kell kompenzálni, hogy a székesfehérvári gárdának hosszabb a kispadja. Éppen ezért a fizikai felkészítés is fontos szerepet töltött be eddig. Nekik tizennégy emberük van, míg nekünk kilenc. Ennek a kilencnek végig kell bírnia a hatvan percet.”

A kispadok közötti különbséget nagyban kiegyenlítheti a vásárhelyi közönség, amely eddig is kitett magáért. A drukkerekre most komoly szerep hárul.

„Plusz erőt adhatnak nekünk, a szurkolóink eddig is sokat segítettek. Abban a félelmetes hangulatban, amit megteremtenek, biztos, hogy a Fehérép játékosainak a keze is megremeg” – mondta a tréner.

Farkas József semmit sem bíz a véletlenre. Több meccset is megnézett DVD-n, alaposan feltérképezte az ellenfelet.

„Éppen a mi fehérvári mérkőzésünket, s a Ferencváros elleni összecsapásukat elemeztem ki. Kiváló kapusai vannak a vendégeknek, ebből adódik, hogy a védések után gyors lerohanásokkal próbálkoznak. Fontos lesz az irányítók, Tilinger és Siti, illetve az átlövő, az orosz Krisztina Triscsuk (137 gólos eddig) semlegesítése. Egy biztos, felszántjuk majd a pályát, az utolsó erőnkig küzdeni fogunk. A kezünkben van a négybe kerülés, és ezt már nem akarjuk elengedi.”



Asztalos Judit, a klub elnökhelyettese, korábbi válogatott játékosa tippje szerint két góllal nyer a Vásárhely.

„Több mérkőzésre is emlékszem, amit a Fehérvár ellen játszottunk” – mondta Asztalos Judit. „Különösen az maradt meg, mikor körülbelül hat-hét éve, három góllal nyertünk az akkor még Cornexi névre hallgató gárda ellen. A fehérváriaknak mindig jó csapatuk volt, s arra törekedtek, hogy az élmezőnyben végezzenek. Ez a céljuk most is.”

Vásárhelyen az az elvárás – és volt korábban is –, hogy hazai pályán lehetőség szerint mindenki ellen nyerni kell. A legjobbakkal szemben sem léphet feltett kézzel pályára a HNKC. Nem is tette. Bár a játékosállománya általában erősebb volt az Alcoának, többek között őket erősítette Siti Beáta, Németh Helga, Tápai Szabina, Sugár Tímea és Virincsik Anasztázia.

„Jelenleg közel azonos a két együttes játékosállománya, bár a szétesett Dunaújvárosból igazolt a Fehérvár” – mondta Judó. „Számukra a Vásárhelyen aratott győzelem lehet az utolsó szalmaszál, amibe a négy közé jutásért kapaszkodhatnak. Nekünk is létfontosságú a mérkőzés. A helyszínen láttam a Halas elleni bajnokit, az ott mutatott hozzáállásra, küzdeni tudásra lesz szükség.”

Mucsi Tamás ügyvezető elmondta: a fokozott érdeklődés ellenére – több mint ezer szurkolóra számítanak – a jegyárakat nem emelik, a kedvezményes 500, a teljes árú 700 forint marad. A helyek már holnap délután két órától elfoglalhatók a Balogh Imsi Sportközpontban – érdemes lesz sietni, biztosra vehető a telt ház –, ekkor kezdődik a serdülők meccse. A pénztár szombaton 13.30-kor nyit.

Statisztika

Az elmúlt szezonokban lejátszott mérkőzések jelentős Fejér megyei fölényt mutatnak: a legutóbbi tizenhárom bajnokin tíz fehérvári és három vásárhelyi siker született. A HNKC győzelmeit mindig hazai pályán érte el, a legutóbbit a tavalyi bajnokságban.



A fehérváriak a tabella hatodik helyéről várják a mérkőzést. Ha a Fehérép a múlt hétvégi, Fradi elleni formáját hozza, akkor akár még az idegenbeli győzelem is összejöhet a lányoknak. A Vásárhely jó csapat, ezt mutatja a jelenlegi helyezése is, viszont az FKC a múlt szombati formája alapján reménykedhet abban, hogy két ponttal gazdagabban tér haza Fehérvárra a mérkőzés után.

„Azt várom, hogy a mérkőzésen lépjünk át a saját árnyékunkon, és tudásunknak megfelelően játsszunk. Több csapat ellen is rossz mentalitással kézilabdáztunk, ezen szeretnénk javítani. Sajnos még kérdéses, hogy a hétvégén pályára lép-e Verica Nikolics, akinél a vírusos megfázás bőrallergiát váltott ki. Nincs szerencséje, hiszen az orvosi tájékoztatás szerint ezer esetből csak egyszer fordul ez elő. Nagyon kell vigyáznia magára, de a betegsége nem fertőző. A többiek viszont, Kampert és Kovácsot leszámítva egészségesek. Nagyon várjuk a mérkőzést, és szeretnénk megismételni a Fradi elleni játékunkat” - mondta Sótonyi László, a fehérváriak vezetőedzője.

ASA-Consolis Hódmezővásárhelyi NKCFehérép Alcoa FKC
NB I., 21. forduló
- serdülő mérkőzés: 14.00 (játékvezetők: Kuczik István, Veszelovszki Béla)
- ifjúsági mérkőzés: 16.00 (játékvezetők: Kuczik István, Veszelovszki Béla)
- felnőtt mérkőzés: 18.00 (játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert)

A két csapat szurkolói ÉLŐ televíziós internetes közvetítésen keresztül tudják a felnőtt találkozót végigkövetni a www.hunnetmedia.hu weboldalon. A közvetítés a Vásárhelyi TV segítségével jön létre.

Forrás: Imre Péter, Süli Róbert – www.delmagyar.hu; www.fmh.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi