Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hazai közönség előtt bizonyítanának

2009. március 21. 8:55 © handball.hu

Szombat délután hazai pályán játssza le utolsó középdöntő-csoportbeli mérkőzését a Győri Audi ETO KC együttese, mégpedig a román Vâlcea ellen. Konkoly Csaba együttese számára már csak a csoportelsőség megszerzése jelenthet kihívást.

Hazai közönség előtt bizonyítanának
handball.hu: Milyen motivációt jelent a szombati – gyakorlatilag tét nélküli - mérkőzés a lányok számára?
Konkoly Csaba: Azért van tétje: az egyik a nemzetközi tekintély és a szakmai presztízs megőrzése. A másik pedig az a kedvezmény, amelyet pozitívumra kellene váltani, ha nyerünk (márpedig nagyon szeretnénk győzni szombaton): így csoportelsőként a másik középdöntő-csoport másodikjával játszanánk az elődöntőben, ráadásul hazai pályán kellene helyt állnunk a visszavágón. Igaz, tavaly ez éppen fordítva sült el, amikor a Zvezda elleni elődöntőben az oroszok otthonában tudtunk győzni, itthon pedig kikaptunk. Ebből is okulva, s rutinosabbá válva ezt az előnyt talán most a magunk javára tudnánk fordítani. Harmadrészt pedig hazai közönség előtt szeretnénk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk a Vâlceánál. Az a kérdés egyáltalán nem foglalkozhat, hogy kivel szeretnénk az elődöntőben összekerülni, ezért a taktikázás szóba se jöhet. Arról nem is beszélve, hogy a másik csoport végeredményét nem is tudjuk majd meg, hiszen a Viborg – Hypo találkozót egy órával a mi mérkőzésünk után kezdik.

handball.hu: Ez jelenthet számunkra valamiféle előnyt?
Konkoly: Egy ilyen komoly játékerőt képviselő négyesnél mindenképpen furcsának tartom az EHF kiírását. Sokkal igazságosabb lenne, ha a két meccs egy időpontban kezdődne. Ennél kisebb volumenű eseményeknél is figyelnek a taktikázási lehetőség kizárására. Ennek ellenére most olyan jó formában van a Hypo, hogy szerintem Viborgban nyeri fog, főleg, hogy Popović kiválása igen érzékenyen érintette a dánokat. Bár én csak felületesen néztem a Krim és a Budućnost elleni derbijeiket, ám az látszott, hogy nagyon hiányzik a Popović-Jurack összjáték.

handball.hu: A múlt héten a Vasas ellen léptetek pályára a hétközi bajnokin, most pedig a Nyíradonyt vertétek húsz góllal. Mennyire tudtok így felpörögni a magas színvonalú BL-csatákra?
Konkoly: Külön kell kezelni a kettőt. Én például a múlt hétvégi edzés alapján úgy gondoltam, hogy egy olyan mérkőzést tudunk játszani a Krimmel, mint amit az első félidő képe mutatott. Inkább arra keressük a választ, hogy mi okozza a második játékrészben mostanában gyakran tapasztalható megtorpanásunkat, illetve azt, hogy ekkor viszonylag könnyen felzárkózik az ellenfél. Nem hiszem, hogy a fáradtság okozná ezt a helyzetet, hanem inkább az, hogy nem nagyon tudtunk játszani az idővel, pedig a múlt heti BL-meccs félidejében ez is elhangzott. Nem összehasonlításképpen, de a Tajtavill ellen bárkit a pályára küldve is sikerült növelnünk az előnyünket a második harminc percben, ráadásul a lányok fejébe már két napja azt sulykoljuk, hogy figyeljenek a második periódusban is. A Vâlcea ellen persze mindezt egy jóval nívósabb, pörgősebb, gyorsabb ritmusú meccsen kell végrehajtanunk. Ha közösen rendbe tudjuk tenni magunkat fejben, akkor most már talán a megszerzett előny birtokában is jól tudunk kézilabdázni, nem kapkodunk, nem siettetjük a támadások befejezését, és a visszarendeződésünk is fegyelmezettebb lesz.

handball.hu: Egyébként mik az első benyomásaid a brazil Amorimról, aki most már két bajnokin is pályára lépett?
Konkoly: A testmagasságához képest nagyon nagy játékintelligenciával rendelkezik, tehát kintről és bentről is veszélyes. Nagyon jól cselez a labdával, és igyekszik a társait is helyzetbe hozni. Jó úton halad afelé, hogy részese legyen a csapatjátékunknak, ez edzésről-edzésre látványosan kiütközik. Azt szokták mondani, hogy egy kézilabdázónak nagyjából fél évre van szüksége, hogy beilleszkedjen egy csapatba. Eduarda esetében szerintem ennél jóval kevesebb idővel kell számolnunk.

"Szeretem a magyar szurkolókat"

A találkozót 15 órától ÉLŐben közvetíti a Viasat3 csatorna.

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi