Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„A közönség kiordította a sikert”

2009. március 21. 21:05 © handball.hu

Az Oltchim elleni ETO-győzelem után a két csapat vezetőedzőjét, valamint Herr Orsolyát, Hornyák Ágnest, Simona Spiridont és Tomori Zsuzsannát szólaltattuk meg.

„A közönség kiordította a sikert”
Radu Voina: Egy, a közönség igényeit teljesen kielégítő, izgalmas mérkőzést játszottunk Győrben. Gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez. A mai meccs sok tanulságokat hozott számunkra is a pályán, az utolsó öt-hat percben az ETO fölénk tudott nőni. Az elődöntőbe – bárki is vár ott ránk – úgy érezzük, jó esélyekkel indulunk. Az a fontos, hogy a lehetőségeinket, helyzeteinket a jövőben nagyobb magabiztossággal használjuk ki.




Konkoly Csaba: Nagyon szerettük volna, hogy győztesen hagyjuk el a BL csoportkörének záró fordulóját hazai közönség előtt. Előzetesen azt kértem a játékosaimtól, hogy mivel tét nélküli a mérkőzés, azokat a dolgokat, hibákat, amiket a Krim elleni meccs tanulságaként levontunk, próbáljuk meg korrigálni. Már a hét közi bajnokin, a Tajtavill ellen ezt gyakoroltuk, és habár az egy más tempójú találkozó volt, sikerült megoldani. Fennállt azonban a veszély, hogy a játékosok fejében kicsit összekeveredhetnek a dolgok.

A hibáink ellenére a második félidő közepéig végig kézben tartottuk a mérkőzést, és mikor az Oltchim döntetlenre zárkózott, akkor sem rémültünk meg. A csodálatos közönségünk pedig szinte kiordította a győzelmet, belehajszolt minket. Ami az egyéni teljesítményeket illeti: Tomori támadásban játszott nagyot, Herr Orsi pedig kritikus helyzetekben fontos védéseket mutatott be, így az utolsó percekből is mi kerültünk ki győztesen.

Herr Orsolya: Az előző meccseken, és a main is az volt a fő hibánk, hogy magunkra engedtük az ellenfelet. Ezen is dolgozunk, hogy többször ne csússzunk bele ebbe a helyzetbe. Nagyon nehéz lesz az elkövetkezendő - remélem – négy meccs, de mi minden tőlünk telhetőt megteszünk a BL-győzelemért.

Hornyák Ágnes: A második félidőben most már rendre bekövetkező teljesítmény-hanyatlásunkat az erős kezdés okozhatja, és az, hogy mi az ellenfeleinktől eltérően mi nem tudunk teljes sorokat cserélni, csak egy-két embert. Cserejátékosként pedig nehéz azonnal belerázódni abba az iramba, amit a többiek diktálnak. Hiába vették át a románok a vezetést, fordítani és nyerni tudtunk. A hazai pálya és közönség nagy pluszt jelentett az első összecsapáshoz képest. Ha hatvan percnél tovább tart a mérkőzés, még nagyobb arányú győzelmet arathattunk volna.




Simona Spiridon: Ismét sok hiba csúszott a játékunkba, de a végén, a fontos pillanatunkban oda tudtuk tenni magunkat. Jobban odafigyeltünk a kapura lövésekre, és a kapusteljesítményünk is biztos hátteret jelentett. A kinti találkozón sem játszottunk rosszul, de most a hibáink nem a végjátékra koncentrálódtak. Nehéz elődöntőre számítok, akárkit is kapunk ellenfélnek. Egy nagyon jó védekezésre építve lehet esélyünk.




Tomori Zsuzsanna: Ma a csapategységünknek köszönhetjük, hogy túl tudtunk lelkileg lépni azon, hogy eladtuk a négygólos vezetésünket. Fizikálisan nem bírtuk a saját magunk által ránk kényszerített első félidei tempót. Szerencsére ma jött két-három csapattag, aki túl tudta lendíteni a többieket is a holtponton. Ami az én formámat illeti: a sok meccs, és az ezekre való intenzív felkészülés ki tudja hozni az emberből a jó teljesítményt. A hétköznapokra, a BL-mérkőzések közé eső bajnoki találkozókon gyakorolni tudjuk a tétmeccsek taktikáit. Szerdán persze a Debrecen ellen teljesen más lesz a helyzet, igazán komoly rangadóra készülünk. A Bajnokok Ligája-meccsek mindig jobban felpörgetnek minket, és mindenképpen csoportelsőként akartunk továbbjutni az elődöntőbe, hála Istennek, ez sikerült. Ott viszont már egészen más mérkőzés vár ránk, nagyobb hőfokkal, irammal, így külön öröm, hogy idegenben kezdhetünk. Jó lenne egy öt-hatgólos előnnyel várni a visszavágót, és ezután magabiztosabban fogadni az ellenfelet a mindent eldöntő csatán.


A csoportelsőség az ETO-é

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi