DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYDFVxhC' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A győzelemért utaznak | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A győzelemért utaznak

2009. február 7. 4:30 © handball.hu

Konkoly Csaba mindössze három napot tudott együttesével készülni a Krim elleni BL-rangadóra, ám a tréner szerint, ha sikerül rákényszeríteni az ETO játékstílusát a szlovénokra, akkor nem lehet gond.

A győzelemért utaznak
handball.hu: Nem túl jó előjelekkel utaztatok Szlovéniába, hiszen a Ferencvárostól kikapott az együttes, és a Békéscsaba ellen is visszafogottabbak voltatok a megszokottnál...
Konkoly Csaba: A csabaiak elleni találkozón felmértem, hogy ki mennyire tud felpörögni egy-egy adott mérkőzésszituációra. Úgy gondolom, ezért is alakult ki a viszonylag soványnak tűnő 26-23-as végeredmény. Az első félidőben már héttel is vezettünk, ezután pedig nem arról volt szó, hogy megnyugodtunk, hanem a cserepadról beálló játékosok nem minden szituációt tudtak megoldani. Bár a produkciónk kívülről szemlélve kevésnek tűnhetett, mégis úgy éreztem, hogy nem forgott veszélyben a győzelmünk. Ettől függetlenül a Békéscsaba kiváló ellenfélnek bizonyult olyan taktikai variációk gyakorlásához, amelyekre Ljubljanában is nagy szükségünk lesz. Itt legfőképpen a védekezési elemekre gondolok. Támadásban mindenképpen jóval határozottabbaknak kell majd lennünk, mint amit a hétközi bajnokin mutattunk. A Fradi elleni meccsel kapcsolatban pedig csak annyit mondanék, hogy nem hiszem, hogy az erőállapotunkkal gondok lennének, hiszen az utolsó tíz percet 6-1-re mi nyertük.

handball.hu: A játék mely elemében ingatható meg leginkább a Krim?
Konkoly: Egy igen rutinos csapat megfékezését, gólgyártását kell megakadályoznunk, úgyhogy elsősorban a védekezésben kell megfelelően koncentrálnunk. Ez lehet ismét a siker kulcsa, hiszen az elmúlt időszakban is a játék ezen elemében tudtunk az ellenfél fölé kerekedni mind idegenben, mind pedig hazai környezetben. Szeretnénk győzni a Ljubljana ellen is.

handball: Kikre kell különösen odafigyelniük a játékosaidnak?
Konkoly: A két szélen nagyon erősek: Oder és Golubics a lőtt gólokat és játékerejüket tekintve kimagasló kézilabdázóknak számítanak még a Bajnokok Ligája mezőnyében is. Nem is tudok hirtelen olyan együttest említeni, akiknek ilyen szintű szélsői lennének. Verheljuk igen erőszakos jobbátlövő, Lekics pedig egy fiatal titánnak számító, ennek ellenére igen gólerős irányító, és kiváló a kapcsolata a beálló Ljudmila Bodnyevával, balátlövő pozícióban pedig ne feledkezzünk el Mörtel Reniről. Kapusposzton pedig Triffa és Stefanisin cseréli egymást. Ahogy Ági is nyilatkozta, igen gyorsan, teljesítmény centrikusan váltogatja őket az edzőnő, tehát rá vannak kényszerítve a maximális koncentrációra. Összességében tehát elmondhatom, hogy egy igen erős ellenfélhez utazunk, de nem lehetetlen a legyőzésük. Mi mindent megteszünk azért, hogy a középdöntő-csoportunkban is odaérjünk az első két hely egyikére, amely a továbbjutást jelenti.

handball.hu: Jelenthet-e Számotokra előnyt, hogy a Ljubljana igen kevés tétmérkőzésen lép pályára?
Konkoly: Talán. Azért vagyok ilyen határozatlan, mert a mérkőzéseik egy része eldőlt már az első félidőben, s utána futottak az eredmény után a maguk tempójában, mégis számomra rutinosnak tűntek: extra megmozdulásokat vállaltak el, kínai figurákat, valamint olyan páros kapcsolatokat is, amelyek igen komoly begyakorlásról és sok edzésmunkáról tesznek tanúbizonyságot. Emellett ambivalens, kétarcú teljesítményt mutatnak: idegenben megverték, hazai pályán pedig kikaptak a Metztől. Lehet, hogy ez azt mutatja, hogy valóban nincsen olyan komoly meccsterhelésnek kitéve a társaság. Nekünk a taktikai elképzelésünket óriási határozottsággal kell véghezvinnünk, hiszen akire eddig rá tudtuk kényszeríteni az elgondolásunkat, az ellen tudtunk győzni.

Bemutatkozik a Krim
Triffa: A légiós itt nem hibázhat
Két hete az ETO-ra készülnek

handball.hu

További hírek