Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Konkoly prezstízsnövelésben bízik

2009. január 16. 8:23 © handball.hu

A BL utolsó csoportfordulóját megelőzően a hosszú út előtt álló Győri ETO vezetőedzőjét, Konkoly Csabát faggattuk a következő feladatról, vagyis a Zvezda Zvenyigorod idegenbeli legyőzéséről.

Konkoly prezstízsnövelésben bízik
Miként készültetek a szombati találkozóra?
Konkoly Csaba: A videóelemzést ezúttal leginkább a saját egymás elleni őszi mérkőzésünkre hegyeztem ki. Számítunk rá, hogy az átlövőjátékuk az akkorihoz képest felerősödhet. Hazai pályán egész jól tudtuk semlegesíteni a Poltorackaja – beálló kapcsolatot, legalábbis a többi mérkőzésüktől láthatóan eltérően. Igyekeztünk zártan, fegyelmezetten előttük maradni, és bezárni a beállóikat. Nagyon eredményesek tudnak lenni a két beálló átmenettel, és gólra törően játsszák meg a szélső befutóikat. Remélem, hogy most is sikeresen tudjuk majd visszaverni ezeket a támadásokat.

A hétfői pihenőt követően meghajtottátok még a napokat?
Konkoly: Keddtől folyamatos edzésmunkát végeztünk, napi két tréninggel. Még csütörtökön is kettőt edzettünk, pénteken csak egyre kerül sor, mert nagyon hosszú út áll előttünk, aminek már pénteken reggel korán nekivágunk. Ennyi változás most van a nagy távolság miatt, mert általában még az utazás napján is két edzést szoktam levezényelni: egyet indulás előtt, egyet pedig már a meccs helyszínén.

Útvonaltervetekről mit lehet tudni?
Konkoly: Bécsből Moszkvába repülünk, és onnan tovább, Csehovba. Ami az időjárást illeti, ugyanilyen hidegre számítunk, mint amit az utóbbi napokban idehaza átéltünk, vagy talán annál még egy picit hűvösebbre.

A tavalyi idegenbeli sikereteket követően most mire számítotok?
Konkoly: Mindent meg fogunk tenni azért, hogy újra győztesen hagyhassuk el a Zvezda otthonát. Persze nem becsüljük le az ellenfelet, pontosan a 2008-as BL-elődöntő visszavágójából is kiindulva. Ezúttal a Szkopje elleni nagyarányú bravúr után - ahol mindenki a maximum körüli szintet hozta ki magából - kell egy rendkívül fontos mérkőzést még hoznunk, de bízom benne, hogy múlt vasárnap nem hajtottak ki magukból mindent a játékosok, és tudjuk majd hozni az utolsó csoportmeccset is.

Elképzelhető, hogy Görbicz Anita kiesésével legutóbb a társai bizonyítani akarták volna, hogy csapatként összefogva nélküle is tudnak szép eredményeket elérni?
Konkoly: Nem hiszem, hogy ez motiválta volna őket. Anita számtalanszor bebizonyította már, hogy ő igazi csapatember. Példa lehet erre a tavalyi Bajnokok Ligája-széria is, ahol nem a gólkirálynői címre hajtott a végén, hanem a csapattagokat jól összefogva igyekezett játszani.

Nélküle inkább arra gondolok, hogy nincs olyan, aki (és akinek) „Görbicz-passzokat” tudna adni. Eddig, ha nem volt biztos egy helyzet, akkor lepasszolhatták inkább Anitának, ám most mindenkinek megvolt a feladata mind taktikailag, mind pedig felelősségvállalás terén. Ha Görbe visszatér, akkor is hasonló koncepcióval fogunk tovább meccselni. Az eddigi elképzelések is már arra irányultak, hogy ne csak egy személy vállalja a terheket, hanem megosszuk egymás között. Ez nemcsak az ő túlhajtottságának a megfékezését szolgálta, hanem a többiek előrelépését is, ami által a csapatunk értéke csak nőhet.

Az ellenfélre való felkészülés alatt hogy láttad, milyen állapotban van jelenleg a Zvezda?
Konkoly: Úgy gondolom, ami esetlegesen a jövőre nézve is nagy érvágás számukra, az Karejeva hiánya. Az ő átlövő és betörő játéka fizikálisan elég romboló hatású tudott lenni a vele szemben védekező együttesre nézve, és eredményessége is jóval nagyobb koncentrációt igényelt. Sipilova kiválása beálló poszton is komoly nehézséget jelentett játékerő szempontjából, bár Vetkova sem teszi rosszul a dolgát. Poltorackaja a csapat motorja és biztos bástyája. A két szélső lerohanó támadásaira kell nagyon odafigyelni, és időben visszarendeződni. A hazai pálya előnye mellett azért is fognak az oroszok egészen biztosan mindent megtenni ellenünk, hogy a KEK-szereplést érő harmadik helyet megszerezzék a csoportban.

Számunkra viszont egyrészt presztízsnövelő lenne egy újabb győzelem, másrészt pedig ugye a keddi középdöntő-sorsolásnál csoportelsőként két második helyen továbbjutott csapatot kaphatnánk magunk mellé. Persze jól tudjuk, hogy ennek ilyen szinten már nincs nagy jelentősége, csak talán pszichésen jobban cseng. Természetesen az sem elhanyagolható tényező, hogy egy siker önbizalom-növelően hathat a lányokra, és még jobban összekovácsolja a gárdát. Azt gondolom, most olyan állapotban vagyunk, hogy képesek is leszünk ismét két ponttal a tarsolyunkban távozni a Zvenyigorod otthonából.

Friss hír a csapat háza tájáról, hogy Görbicz Anita vizsgálati eredményeire hétfőig még biztosan várni kell.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi