DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYYPrn8w' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik az Ormi | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik az Ormi

2008. november 2. 2:09 © handball.hu

Vasárnap este öt órakor folytatja európai kupaútját a Fehérép Alcoa FKC. Az EHF-kupa harmadik fordulójában a görögországi Patrában találkozik ellenfelével.

Bemutatkozik az Ormi
A görög bajnok sikeresen vette a Bajnokok Ligája első selejtezőkörét: a szerb Naisa, a portugál Madeira Andebol és a holland VOC ellen is győzött, így a második körbe jutott, ahonnan azonban pont nélkül esett ki az EHF-kupába a horvát Podravka, a német Lipcse és a spanyol Itxako ellen. A hat mérkőzésen összesen tizennégy kétperces büntetést (Pimenidu 4, Sandu 3, Radcsenko 2, Penev 2, Vaszileiadu 1, Karagiorga 1, Krumova 1) és egy azonnali piros lapot (Penev révén) szedett össze a csapat.

A 2007/08-as bajnoki szezon góllövőlistáján Eleni Poimenidu 147 góllal a hatodik, Radina Krumova pedig - akkor még az Elipidesz Drama színeiben - 127 találattal a hetedik volt. A patraszi gárda egyik legismertebb tagja az ukrán válogatott balszélső, Olena Radcsenko, aki tagja volt a 2004-es athéni olimpián bronzérmet szerző ukránoknak.

Magyar csapattal egyszer találkozott az Ormi Patrasz. 2003. október 12-én és 14-én Vácott játszottak a Kupagyőztesek Európa Kupájának második fordulójában, a magyarok azonban kettős győzelemmel jutottak tovább. Akkor a görög együttes tagja volt a két meccsen tizenhat gólos szerb irányító, Tatjana Penev, a hétgólos beálló, Eleni Poimenidu, a hatgólos balszélső, Anna Sztratu, a kapus Elena Nikoli és a balszélső Evgenyia Karagiorga.

A tízcsapatos görög bajnokságban három forduló után második helyen áll a Patra százszázalékos teljesítménnyel.

Az EHF-kupa harmadik fordulójának első mérkőzésére magyar idő szerint vasárnap 17 órakor kerül sor Patrában, s a visszavágóra pedig 8-án, szombaton 18 órakor rendezik Székesfehérvárott.



AC ORMI-LOUX Patrasz

Legjobb európai eredmények
KEK, 2001/02: 3. forduló (Knjaz Miloš /SCG/ ellen esett ki)
Challenge-kupa, 2002/03: negyeddöntő (Dortmund /GER/ ellen esett ki)
KEK, 2003/04: 2. forduló (Vác ellen esett ki)
KEK, 2004/05: 2. forduló (Szpartak Kijev /UKR/ ellen esett ki)
KEK, 2005/06: 3. forduló (Besançon /FRA/ ellen esett ki)
KEK, 2006/07: 3. forduló (Gjerpen /NOR/ ellen esett ki)
BL, 2007/08: 2. selejtezőkör (Aalborg /DEN/, Motor /UKR/ és Sävehof /SWE/ ellen esett ki)
EHF-kupa, 2007/08: 3. forduló (Knjaz Miloš /SRB/ ellen esett ki)
BL, 2008/09: 2. selejtezőkör (Podravka /CRO/, Lipcse /GER/ és Itxako /ESP/ ellen esett ki)

Legjobb hazai eredmények
kétszeres görög bajnok (2007, 2008)
egyszeres Görög Kupa-győztes (2007)



A Fehérép Alcoa FKC az EHF-kupa 3. fordulójában

November 2. (vasárnap)
17.00 AC ORMI-LOUX Patrasz - Fehérép Alcoa FKC
Patra (magyar idő szerint)
Vezeti: Shlomo Cohen, Yoram Peretz (ISR)

November 8. (szombat)
18.00 Fehérép Alcoa FKC - AC ORMI-LOUX Patrasz
Székesfehérvár, Köfém Csarnok
Vezeti: Igor Karlubík, Slavomír Struhár (SVK)

handball.hu

További hírek