DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYVvdIfb' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Egygólos Vasas-siker | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Egygólos Vasas-siker

2008. október 3. 19:31

A Pikker-PTE-PEAC angyalföldi vendégszereplésével folytatódott ma az NB I. hatodik fordulója. Papp György együttese végül megszerezte első bajnoki pontjait.

Szeberényi Blanka
Szeberényi Blanka
NB I., 6. forduló

Vasas SC - Pikker-PTE-PEAC 32-31 (18-15)
Fáy utca, 200 néző
Vezette: Bonifert, Oláh
A Vasas gólszerzői: Szeberényi Blanka 9(2), Balog Beáta 5(1), Szalontai Edit 5, Kolos Dorottya 4, Kovács Bianka 3, Tóth Orsolya 3, Mikó Gréta 1, Roszinszki Nóra 1, Takács Orsolya 1

Papp György vezetőedző és csapata egész héten nagyon készült a Pécs elleni hazai csatára, hiszen a baranyai gárda előzetesen verhetőnek tűnt, fiatal csapatunk számára pedig minden győzelem hatványozott fontossággal bír a kiesés elkerülésért vívott harcban. A számítások végül bejöttek, sikerült megszerezni a két pontot, amely valószínűleg a lányok önbizalmának is jót tett az elmúlt hetek után.

A mérkőzés első tíz percében úgy tűnt igazi piros-kék gála lesz a Fáy utcában, csapatunk imponáló játékkal, pillanatok alatt hat-hétgólos előnyre tett szert. A folytatás már kevésbé alakult jól, a huszonkettedik percben mindössze egy gól volt az előnyünk, de az végig látszott, hogy mi lányaink kézilabdáznak kreatívabban. A félidőben 18-15-re vezettünk.

A második játékrész fiatal kapusunkról, Antóni Viktóriáról szólt, aki bravúrt-bravúrra halmozott, így a pécsiek nem tudtak feljebb kapaszkodni. A mezőnyjátékosaink eközben többnyire csak támadásban villogtak, de ez is elég volt ahhoz, hogy stabilizáljuk az öt gól körüli előnyünket. A kapusbravúrok mellett elsősorban Szeberényi Blankától láttunk látványos találatokat, melyek nagyban hozzájárultak, ahhoz, hogy megjöjjön a Vasas-szurkolók hangja.

A végjáték mégis izgalmas lett, hiszen perek alatt eladtuk a megnyugtató előnyünket, ezen pedig még az időkérés sem segített.
Az utolsó percekben őrült rohanás kezdődött, a vendégek még tizenöt másodperccel a dudaszó előtt is az egyenlítésért támadhattak, ráadásul úgy, hogy előtte Balog Bea ziccert hibázott. A dráma végül nem következett be: a Pécs időntúli szabaddobásból nem tudott betalálni, így egyszerre sóhajthattak föl a szurkolók és játékosok, megszereztük első pontjainkat a bajnokságban!

Papp György megkönnyebbülten nyilatkozott a lefújás után honlapunknak:
- Sok problémánk volt a héten, betegségek és sérülések sújtották a csapatok, ennek ellenére megpróbáltunk mindent megtenni a győzelemért. A meccs egyes részeiben remekül játszottunk, máskor viszont elképesztő hibákat vétettünk, ennek is volt köszönhető, hogy a vége ilyen izgalmas lett. Nagyon értékes számunkra ez a győzelem, az egész csapat jól játszott, de Antóni Viktória teljesítményét külön ki kell emelnem, fantasztikusan védett.

Azt hiszem ma este ismét jó volt Vasas-szurkolónak lenni itt a csarnokban, köszönjük a biztatást mindenkinek!

"Örülök, hogy jól ment a védés, de ebben nagy szerepe volt a társaknak is, akik remekül zártak előttem" – ezt már a mezőny legjobbja, Antóni Viktória mondta. "Tudtuk, hogy számunkra ma csak a győzelem felel meg és ennek szellemében játszottunk végig. Dolgoznunk kell tovább, hogy sikerüljön elérni a céljainkat."

Forrás: vasassc.hu

Sorsfordító bajnoki lehet
Pálingerék Pécsen sem lazsálnak
A Vác szerzett először pontokat

handball.hu

További hírek