DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYjkcWDP' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Bemutatkozik az Arkatron | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Bemutatkozik az Arkatron

2008. október 3. 0:51 © handball.hu

Szombaton este hat órakor már a Fehérép Alcoa FKC is hadba száll Európában, és reményeink szerint tovább is jut az EHF-kupa 2. fordulójából a fehérorosz Arkatron ellen.

Bemutatkozik az Arkatron
A fehérorosz csapat a 2007/08-as szezon bajnoki bronzérmét szerezte meg hazájában. Volt azonban egy "aranyérmes" is az együttesben: a Kometalt és a Nürnberget, valamint a válogatottat is megjáró Tacjana Hlimankova, aki 178 találattal végzett a góllövőlista élén. Őt egyébként be is választották a bajnokság végén az All Star-csapatba, amelyben Szvitlana Maszjuk, a szintén válogatott jobbszélső is helyet kapott. Utóbbi tagja volt annak a fehérorosz keretnek, amely június elején Szlovénia ellen kiharcolta a macedóniai Eb-szereplést. A harmadik, és egyben utolsó nemzeti mezt húzó játékosuk Volha Krivko.

Az Arkaton többször is játszott már európai kupasorozatban, de az utóbbi években rendre elbukott a második forduló során. Néhány héttel ezelőtt hazai pályán játszotta az EHF-kupa 1. fordulójában mindkét mérkőzését, és ha nem is könnyen, de legyőzte olasz ellenfelét a minszki csapat.

A hétvégén elkezdődött fehérorosz bajnokságban az Arkatron kétszer diadalmaskodott (a HHK és a Berezina ellen), valamint tíz góllal kikapott a BNTU-tól, így jelenleg a tabella negyedik helyén áll.

A szombaton 18, és a vasárnap 17 órakor kezdődő meccset Székesfehérváron rendezik, s mindkettőről élő, internetes közvetítést láthatunk a HunNet Média jóvoltából.



HPK Arkatron

Legjobb európai eredmények
City-kupa, 1999/2000: nyolcaddöntő (Rapid Bukarest /ROU/ ellen esett ki)
EHF-kupa, 2000/01: 2. forduló (Knjaz Miloš /SCG/ ellen esett ki)
KEK, 2001/02: 3. forduló (Lada /RUS/ ellen esett ki)
EHF-kupa, 2002/03: 2. forduló (Gil Eanes /POR/ ellen esett ki)
KEK, 2003/04: 2. forduló (Ferrobus /ESP/ ellen esett ki)
EHF-kupa, 2004/05: 2. forduló (Lublin /POL/ ellen esett ki)
Challenge-kupa, 2007/08: 2. forduló (Gazi Üniversitesi /TUR/, ŠKP Pozsony /SVK/ és Cothen /NED/ ellen esett ki)

Legjobb hazai eredmények
többszörös fehérorosz bajnoki ezüst- és bronzérmes
többszörös Fehérorosz Kupa ezüst- és bronzérmes



A Fehérép Alcoa FKC az EHF-kupa 2. fordulójában

Október 4. (szombat)
18.00 HPK Arkatron - Fehérép Alcoa FKC
Vezeti: Kjersti Arntsen, Ida Cecilie Gullaksen (NOR)
Internetes élő közvetítés: hunnetmedia.hu

Október 5. (vasárnap)
17.00 Fehérép Alcoa FKC - HPK Arkatron
Vezeti: Kjersti Arntsen, Ida Cecilie Gullaksen (NOR)
Internetes élő közvetítés: hunnetmedia.hu

handball.hu

Fehérorosz ellenfél a Fehérépnek
Előnyben a fehérorosz Arkatron

További hírek