DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYJBhZ4c' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Négygólos magyar győzelem | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Négygólos magyar győzelem

2008. július 18. 0:07

A Macedóniában megrendezésre kerülő Junior világbajnokság előtt Róth Kálmán nemzeti együttese utolsó felkészülési mérkőzését vívta meg a japán válogatottal szemben a Köfém csarnokban.

Négygólos magyar győzelem
Junior válogatott mérkőzés

MagyarországJapán 31-27
Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok
300 néző

Róth Kálmán, a magyar junior válogatott szövetségi kapitánya: „Nincs kimondott elvárás a mostani macedóniai világbajnokság kapcsán, hiszen két-három évvel fiatalabb, ifjúsági játékosokból áll a csapatunk, nem úgy, mint ellenfeleinknél, akiknek a junior korú játékosai erőfölényben vannak. Ennek az oka, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség egy távolabbi cél érdekében csapatépítésre szánja az idei vb-t, hiszen Győr és Szombathely rendezi majd jövőre a világbajnokságot, és azt szeretnénk, ha addigra egy ütőképes együttessé nőné ki magát a mostani csapat.

A magyar kézilabda híre természetesen kötelez bennünket, így most is mindent megteszünk a legjobb eredmény eléréséért. Valamilyen szinten lehet a taktikával is kompenzálni ellenfeleink fizikai fölényét, hiszen mindig is az észjáték dominált nálunk a nyers erővel szemben, ez volt a jellemző ránk, de a tapasztalat azért sokat számít. Jelenleg olyan 16 és 17 játékosokkal megyünk a világversenyre, akik számára a legfontosabb, hogy most tapasztalatot gyűjtsenek, és pozitív-negatív értelemben is bármire képesek lehetnek.

Az utánpótlás-nevelés egy tehetséggondozási feladat, melynek a célja, hogy hosszútávra építkezzünk, és ezek a játékosok négy év múlva, a londoni olimpiára a felnőtt válogatottnál is számításba jöhessenek.”

Agarie Seisaku a japán junior válogatott szövetségi kapitánya: „A legutóbbi világbajnokság alkalmával a tizedik helyet szereztük meg, aminek nagyon örültünk. Természetesen most még ennél is jobbat szeretnénk elérni. A magyar válogatott erős és jó formában van; büszkék vagyunk, hogy ellenünk készülhettünk a macedóniai VB-re. Tudjuk, hogy a japán kézilabdának nagyon sokat kell még tanulnia, és egyre többet elsajátítania a világ kézilabdájától. Látni kell azonban, hogy Japánban nincs történelme ennek a sportágnak, így nehezebb dolgunk van, mert a múltunkból nem tudunk építkezni.”

Forrás: Presstige Média

További hírek