DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYbUyshK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A házigazdák is döntősök | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A házigazdák is döntősök

2008. április 12. 19:22 © handball.hu

A Magyar Kupa tavalyi két finalistája, az ETO és a Fradi idén már az elődöntőben megvívhatta egymással párharcát. A hazai pályán játszó, és a pont az esélyesség terhe alól mentesülő csapatok közül az előbbi nevetett a végén.

A házigazdák is döntősök
Halászi Takarék Női Magyar Kupa, 2. elődöntő

Budapest Bank-FTC - Győri Audi ETO KC 25-29 (10-15)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok
Vezette: Andorka, Hucker
Az FTC gólszerzői: Szucsánszki 2, Szamoránsky P. 3, Soós 2, Juhász 4, Zácsik 6, Uhraková 4, Ilyés 1, Kovacsicz 3
Az ETO gólszerzői: Mravíková 3, Görbicz 11/3, Bradeanu 4, Vérten 5, Spiridon 2, Hornyák 3, Djokic 1
Hétméteresek: 0/0, ill. 4/3
Kiállítások: 2, ill. 0 perc

Hatalmas irammal indult a mérkőzés, amiből a hazaiak jöttek ki jól: alig több mint két és fél perc után már 0-3-ra vezettek. Az ETO nemcsak lerohanásokból, hanem pontos távoli lövésekből is gyűjtögette góljait, miközben a Fradinak nagyon meg kellett küzdenie minden egyes találatért. Lépésről-lépésre növelték előnyüket a győriek, a 3-6-os állást egy 5-9-es követte, de ekkor a Ferencváros felszívta magát, és nem hagyta tovább fajulni a meccs menetét (18. perc: 7-9).

A kapusokra egyik gárdánál sem lehetett sok panasz: mind Herr, mind pedig Pastrovics magas hőfokon égett. A játéktéren egyre elkeseredettebb harc indult, kemény találkozásokkal. A félidő utolsó perceiig tartott a népligetiek lendülete, s a lefújás előtt nem sokkal már 9-15-re állt a meccs, ami a félidőt jelző sípszóig 10-15-re módosult.

Jól jöhetett a pihenő a ferencvárosi lányoknak, hiszen a szünet után egy sokkal felfrissültebb csapat tért vissza a pályára. Akaratukat mi sem jelzi jobban, mint hogy emberhátrányos helyzetben is tartani tudták az aktuális eredményt. A félidő derekára kettőre dolgozták le hátrányukat (17-19), ám a vendégek ennél közelebb kúszásától a ma is parádésan játszó Vérten mentette meg az ETO-t.

Megint a győriek percei következtek, amely ezúttal egy 1-4-es periódusban mutatkozott meg, és úgy tűnt, ha ezt a három-ötgólos különbséget meg tudja tartani a Rába-parti alakulat, az is kényelmes megoldás lehet a döntőbe meneteléshez. Az FTC derekasan helytállva maradt alul a jóval esélyesebb BL-elődöntős csapattal szemben. A tavalyi ezüstérem után így idén egy bronzzal térhetnek haza a fővárosiak, amennyiben a legutóbbi bajnoki párharcukat követően vasárnap is legyőzik a DVSC-t.

Elsőként a Dunaferr a döntőben
Az MK hírnevét öregbítenék

handball.hu

További hírek