DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYzwNOEK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Folytatás holnap! | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Folytatás holnap!

2007. november 23. 18:45 © handball.hu

A világbajnokság előtti utolsó, nagy lélegzetű összetartás keretén belül a magyar nőikézilabda-válogatott ma este hat órai kezdettel Montenegró nemzeti csapatát fogadta, és 11 gólos győzelmet aratott.

Folytatás holnap!
Felkészülési mérkőzés
Dabas, 2000 néző
Vezette: M. M. El Moamli, S. M. Shaban Ali (EGY)
Magyarország-Montenegró 37-26 (15-14)
Magyarország gólszerzői: Vérten 2, Borbás 1, Hornyák 1, Görbicz 10(5), Tóth T. 4, Szamoránsky P. 4, Balogh 3, Ferling 2, Kirsner 2, Szucsánszki 2, Kovacsicz 5, Temes 1.
Montenegró gólszerzői: Radicevic 4, Dragutinovic 3, Savic 3, Popovic 8(1) Miljanic 2, Djurovic 1, Jovanovic 2(1), Mugosa 2, Orlandic 1.
Hétméteresek: 8/5, ill. 2/2
Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc.

A mai napon a magyaroknál Pastrovics Melinda, valamint a kisebb bokasérüléssel bajlódó Mehlmann Ibolya maradt ki a csapatból.

A története első hivatalos nemzetközi mérkőzését vívó montenegrói alakulat nem tűnt túl megilletődöttnek a zsúfolásig telt dabasi csarnokban, s Popovic és Savic akciógóljaival tartani tudta csapatát. Meglepetésre Radicevic két szép szélsőgóljával a 8. percben át is vette a vendégcsapat a vezetést (4-5). Pálinger hárításai és Tóth Timi lendülete tartotta társaiban is a lelkesedést, ám magabiztos előnyt továbbra sem tudtak kiharcolni lányaink. Hiába láttunk ötletes támadásokat a hazai oldalon, védekezésben nem egyszer tapasztalhattuk, hogy nem tudtuk követni ellenfelünk mozgását, ráadásul a jogosan megítélt négy büntetőből is mindössze egyet sikerült értékesítenünk. A félidőre kétgólos előnyt sikerült kiharcolni, melynél többel a játékrész egésze alatt sem vezetett a csapat.


Emberelőnyben folytattuk a mérkőzést, az edzőpáros pedig szinte a teljes sort lecserélte. Mezőnyben Kovacsicz, Tomori és Kirsner, míg a kapuban Herr Orsolya is pályára lépett. Ferling és Görbicz góljaival a 38. percre sikerül négygólos előnyt kiharcolni a szinte állandósuló emberhátrányban játszó montenegróiak ellen. Ez kellő lökést adott csapatunknak, míg a vendégek játéka kapkodóvá vált, így Szamoránskyék végre látványosabbnál látványosabb akciókkal szórakoztatták a publikumot. A 49. percre már tízre tornázódott a különbség (30-20). Az egyre meggyötörtebb ellenfél szívósan küzdött, de már inkább csak a szíve vitte, mint az ereje. Az utolsó percekre a győri Temes Bernadett is játéklehetőséget kapott Németh Andrástól, és azonnal góllal is hálálta meg a bizalmat. Második félidei biztató teljesítményével a tíz gólig jutó Görbicz és társai megérdemelten ünnepelhették a 37-26-os győzelmet.

Zsiga Gyula: Az elvégzett kemény munka mennyisége miatt a lányok kicsit fáradtan kezdték a mérkőzést. Azonban a második játékrészben változtattunk a védekezésbeli felfogásunkon, és ellenfelünk is elfáradt. Ennek köszönhetjük a nagyarányú győzelmet.

Tone Tiselj: Az első játékrészben egyenrangú partnere voltunk a világsztárokkal pályáralépő magyaroknak. Nekünk nem az eredmény volt a fontos, így a második félidőben igyekeztünk mindenkinek játéklehetőséget biztosítani. Ellenfelünk pedig kiválóan forgatta a miénknél hosszabb cseresorát.

handball.hu

További hírek