Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szurkolói ankétot tartottak Győrben

2007. május 18. 13:18

Szurkolói ankétot tartott csütörtökön este a Győri Audi ETO KC vezetősége az utóbbi időben felmerült kérdések tisztázására.

Szurkolói ankétot tartottak Győrben
1. A Pálinger-sztori

A legnagyobb vitát Pálinger Katalin leigazolása váltotta ki. Vanyus Attila klubelnök elmondta, hogy mindenképpen szükség volt egy másik klasszis kapusra Herr Orsolya mellé. Felírták a világ jelenlegi 10 legjobb kapusát, és megkezdték a tárgyalásokat. Közülük sikerült megállapodni Sanela Knezoviccal, de az utolsó pillanatban Pálinger Katalin jelezte, hogy hazaköltözne, és szívesen szerepelne az ETO-ban, ezért mellette döntöttek. A válogatott csapatkapitányát nagy örömmel várja a csapat és a vezetőedző is. Ráadásul az ő nevére ismét több cég jelezte, hogy szívesen támogatná az Audi ETO együttesét. A kapus is engedett igényeiből, így összességében a klub anyagilag is jobban jött ki az ő leigazolásával, mint Knezovic esetében.

Azoknak a szurkolóknak a nevében, akik nem örülnek a kapus érkezésének, Luigi beszélt. Elmondta, hogy a kapus korábbi nyilatkozataival és tetteivel a klubot, a nevelőegyesületét sértette meg, és ezért nem örülnek a szurkolók az ő visszatérésének. Nem tudják bocsánatkérésnek felfogni azt a nyilatkozatát, miszerint "ha valaki olyat bántottam meg, aki engem nem, attól elnézést kérek". Mindemellett attól is tartanak, hogy két év "kihagyás" után, milyen formában tér vissza.

Vanyus Attila válaszában kitért rá, hogy neves szakemberek szerint az utóbbi évek legjobb igazolását hajtotta végre az ETO, amely ezzel a magyar válogatott munkáját is nagyban segíti. A világ egyik legjobb kapusáról van szó, aki ezt be is fogja bizonyítani.

Szó szót követett, többen is elmondták véleményüket az ügyben. Azok a szurkolók, akik elégedetlenségüket fejezték ki, továbbra is a csapat mellett fognak állni, de a véleményüket mindenképpen szerették volna kifejezésre juttatni. Vanyus Attila szerint sem pótolható az a 10-15 ember, akik a szurkolást irányítják, és óriási szüksége van a klubnak rájuk, hiszen az ő segítségük is kellett ahhoz, hogy európai élcsapat legyen az ETO-ból.

2. A szélsők

A nyáron három szélső is távozik a klubtól, és mindegyik más-más eset. Vanyus Attila kérdésekre válaszolva elmondta, hogy ebben az évben megpróbáltak olyan keretet összehozni, hogy minden poszton két hasonló képességű játékos legyen. Ez a koncepció nem igazán vált be. Ezért, és anyagi megfontolásból is változtatnak az idén, és a második számú szélsők fiatal saját nevelésű játékosok lesznek. A mostani szélsők sem játszottak sokat, ezt a mennyiséget meg tudják oldani a fiatalok is. Sokan hiszik azt, hogy Győrben kolbászból van a kerítés, ez nem így van. Ezért is kell spórolni, és ez a lépés erre is irányul.

Juhász Gabi elfogadta a helyzetét, remekül dolgozott, és nagyon jó volt a kapcsolata Vérten Orsolyával is. Kevesebbet játszott, mint szeretett volna. Ennek oka pedig az volt, hogy Görbicz Anitának védekezésben is pályán kellett maradni, hiszen a csapat szempontjából nagyon fontos, hogy ott legyen. Gabi pedig csak a szélen tud védekezni, míg Vérten Orsolya kettesben is az ország egyik legjobb védőjátékosa, és ezt a szakemberek is elismerték azzal, hogy 2005-ben őt választották a legjobb védőnek Magyarországon. Juhász Gabi eljutott ahhoz a ponthoz, hogy az előrelépéshez többet kell játszania, és erre az ETO-ban - a fenti okok miatt - nem nagyon lenne lehetősége. Ezért igazol - szinte biztosan - a Ferencvároshoz.
Bódi Bernadett helyzete még egyszerűbb. A szerződése lejárt, és a dán Randers olyan ajánlatot tett, amellyel az ETO nem tud, és nem akar versenyezni.

Kovacsicz Mónika távozási szándéka a vezetőket is meglepte. Móni úgy érzi, hogy nem kapja meg a kellő bizalmat Róth Kálmántól, nem játszik annyit, amennyit szeretne, így el akar menni. Vele kapcsolatban is a Ferencvárost emlegetik, ez azonban - Vanyus Attila szerint - még nem biztos, hiszen külföldről is nagyszerű ajánlatai vannak.

A jobbszélre érkező Katarina Mravikova a Magyarországon játszó jobbszélsők közül a legjobb. Védekezésben és támadásban is klasszis produkcióra képes. Ebben a bajnokságban egyedül több gólt szerzett, mint a két győri jobbszélső együtt, és ötödik helyen áll az akciógólok listáján.

3. Átlövők

Az utóbbi időben sok szó esett arról, hogy nem volt megfelelő az ETO átlövőteljesítménye néhány mérkőzésen. Felvetődött a kérdés, hoz-e átlövőt a klub?

Kiss Lajos szakosztályvezető elmondta, hogy rengeteg átlövővel felvették a kapcsolatot, és próbálták Győrbe csábítani. Jobbátlövőt - legalábbis olyat, aki az ETO-nak segíteni tudna - szinte lehetetlen találni. Közülük Juracknak és Riegelhuthnak 2009-ig, Bliznovának 2011-ig van szerződése jelenlegi klubjával. Az ETO megpróbálta Győrbe csábítani Davidenkot, aki Bliznovát helyettesítette - nagyon jól - Győrben a Togliatti csapatában. Neki 2014(!!!)-ig érvényes a szerződése. Balátlövőkkel is tárgyalt az egyesület vezetése. Gabriella Rotis-Nagynak jobb anyagi kondíciókat ígértek, mint a Hypo csapata, de a Slagelse még ennek is a dupláját ígérte neki. Yeliz Özelnek még egy évig érvényes a szerződése Skopjeban, de jelenlege édesanyja betegsége miatt Törökországban játszik, és az is elképzelhető, hogy a következő szezont is ott tölti. A horvát Maida Arslanagic igényei pedig jóval felülmúlták azt, amit az ETO tud, és akar nyújtani. Tomori Zsuzsa viszont elfogadta az ETO ajánlatát, és nagy örömmel szerződik Győrbe. A Vasas átlövője szerezte a legtöbb akciógólt a bajnokságban, és védekezésben nagyszerűen tud teljesíteni, nem véletlen, hogy bekerült a válogatottba is, és ha nem sérült volna meg, akkor utazhatott volna a svédországi EB-re is. Vele egyelőre egy probléma van: a Vasas szerint még egy évig érvényes a szerződése. Az ETO-nál úgy látják, hogy - mivel amatőr szerződése volt klubjával - szabadon igazolható, és ezt a Ptk is megerősíti.

4. Feszültség

Több szurkolóban is felvetődött: úgy tűnik, mintha egyes játékosok között illetve a játékosok és az edző között feszültség, ellentét van.

Vanyus Attila szerint a játékosok között semmilyen ellentét nincs, és ezt megerősítették neki a csapattagok is, amikor rákérdezett. Felvetődött, hogy román-magyar ellentét lehet esetleg, de ezt még határozottabban cáfolta a klubelnök. Sőt, elmondása szerint barátságok is szövődtek a magyar és román lányok között.

Az edző és a csapat közötti viszonyról elmondta, hogy csak a minden csapatban szokásos feszültség van: azok a játékosok, akik kevesebb szerephez jutnak, neheztelnek rá. Ez azonban így természetes.

5. Cornexi-affér

A Cornexi elleni mérkőzés után az interneten is megjelent, hogy az egyik vezető mutogatott a győri szurkolóknak. Kiss Lajos szakosztályvezető elmondta, hogy ő mutatott, integetett át, de nem a tábornak, hanem kifejezetten egy szurkolónak, aki a középső ujját mutogatta felé. Elmondása szerint, azt mutatta, hogy a csarnok előtt beszéljék meg a dolgot. Ettől függetlenül a szakosztályvezető elismeri, hogy rosszul reagált a dologra, és elnézést kér azoktól, akiket megbántott. Ezt egyébként már a mérkőzés után is megtette, hiszen a csarnok előtt már megbeszélték ezt a problémát az adott szurkolóval és másokkal is, akik magukra vették az integetést.

6. Büntetés

Amennyiben a csapat nem nyeri meg a bajnokságot, a játékosok súlyos pénzbüntetést kapnak, amelynek összegéről nem kívántak nyilatkozni a vezetők.

Forrás: www.gyorietokc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi