DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYuskn6P' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST A Győr nyerte a Balaton kupát | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Győr nyerte a Balaton kupát

2006. augusztus 30. 22:28 © handball.hu

Szerdán négy mérkőzéssel fejeződött be Balatonfüreden a kétnapos
Hotel Agro-Balaton Kupa. Először a nyeretlenek mérkőzésén a Lokomotiva Zagreb csapata szerezte meg a harmadik helyet, majd a záró találkozón a magyar bajnoki döntő ismétlődött meg, és
így a Győr győzelmével ért véget a torna. A legjobb góllövő 17 találattal Kirsner Erika lett, a legjobb kapusnak a ferencvárosi Katerina Harisovát választották meg.

A Győr nyerte a Balaton kupát
A szerda délelőtti első mérkőzésen a Ferencváros mérte össze erejét a Zágrábbal, és végig vezetve, megérdemelt nyolcgólos diadalt aratott. Mindössze az első 15 perc után volt egy érthetetlen hétperces gólcsend a zöld-fehéreknél. A Fradinak gyors és dinamikus volt a támadójátéka, és eredményesen agresszív a védekezése.

FTC - Lokomotiva Zagreb 30-22 (16-12)
A legjobb góllövők: Kirsner 8, Uhraková 7(2), Szamoránsky P. 7, Szucsánszki 4, illetve Arslanagic 7, Pana 4, Pusic 3


Ebédidőben játszott a bajnok Győr, a tavalyi évben stabil középcsapattá erősödött Vasas ellen. A mai találkozón a Győr a tegnapi második félidőben mutatott játékát prolongálta, míg a Vasas betartotta Mocsai mester kérését, ti. a becsületükért kűzdöttek. Igazi angyalföldi szív hajtotta őket, és mindösszesen csak egy góllal maradtak alul úgy, hogy a végén még egyenlítési lehetőségük is volt. A Vasas érdemét az sem csökkenti, hogy a második félidő nagyobb részében Róth Kálmán már pihentette a legjobbjait, hisz az ETO "második sora" is minimum B válogatott. Itt kell megemlíteni, hogy Tomori Zsuzsa sérülése szerencsére csak részleges szalagszakadás, de így is minimum egy-, másfél hónapos kihagyás vár rá.

Győri Audi ETO KC - Vasas-invitel 31-30 (16-15)
A legjobb játékosok: Dokic 6, Görbicz 5(2), Bradeanu 3, illetve Triffa (kapus), Horova 9(6), Stiener 5, Berta 5


Este először a nyeretlenek találkozóján a Zágráb szerezte meg a torna harmadik helyét. A mintegy két órával többet pihenő horvátok a tizedik perctől vezettek, de az angyalföldiek a félidő végére ki tudtak egyenlíteni. A második játékrészben aztán fokozatosan elhúzott a Lokomotiva, és végül négy góllal győzött. A Vasasból nemcsak fizikailag, de fejben is sokat kivett a Győr elleni nagyszerű helytállás.

Vasas-invitel - Lokomotiva Zagreb 24-28 (13-13)
A legjobb játékosok: Pollakova 4, illetve Pusic 7(2), Milanovic 5, Arslanagic 5(1), Peraica 3


A záró mérkőzés igazi rangadót hozott. A magyar bajnokság arany- és ezüstérmese itt is az elsőségért csapott össze, és ez - miként a bajnokságban - most is a győrieknek sikerült. A Ferencvárosban Németh Helga és Mravíková pihent. Ideges kezdés után a Fradi nyugodott meg előbb, és három góllal elhúzott. A Győr csak a tizedik perc után tudott egyenlíteni, és a félidő közepén szerzett kétgólos előnyt, melyet a szünetig megtartott. Az ETO-ban Bognár irányított, míg Görbiczet Szamoránsky Anikó szinte teljesen kikapcsolta a játékból. Jó negyedóra kellett a bajnoknak, míg megtalálta ennek az ellenszerét, és öt az ötözni kezdtek, ahol Kovacsicz villogott. A félidő vége felé a fiatal Zácsik góljaival tartotta a lépést a bajnokkal a Ferencváros.

A második félidő elején - kihasználva egy négyperces emberelőnyt - előbb egyenlített, majd fordított a Fradi, és ismét csak a mindösszesen 16 éves Zácsik Szandra továbbra is villogott. Majd, egy immár visszatérő ötperces ferencvárosi gólképtelenség alatt fordított a Győr, és most már nem is adta el az előnyét. Fordulatos, izgalmas mérkőzésen szerezte meg a tornagyőzelmet az ETO, amelyhez kellett Bradeanu rutinja és Vérten elsöprő erejű játéka is.

Győri Audi ETO KC - Ferencvárosi TC 32-30 (15-13)
A legjobb játékosok: Kovacsicz 7, Vérten 7, Bradeanu 4, Bognár 1, illetve Zácsik 9, Szamoránsky P. 5, Szamoránsky A. 3, Harisova (kapus)

Pár nappal a jól sikerült másodosztályú férfi torna után igazi női sztárok játékában gyönyörködhetett a füredi közönség, mely lelkesen tapsolta meg a torna győztesét és a helyezetteket, a gólkirálynő Kirsner Erikát és a legjobb kapusnak választott Katerina Harisovát. Legjobb játékost - talán a túlkínálat miatt - nem tudtak választani a torna szervezői.

(WM)

További hírek