Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A Győr szépen búcsúzott a BL-től

2006. február 18. 20:47 © handball.hu

A Győri Graboplast ETO gárdája szépen búcsúzott a Bajnokok Ligája idei küzdelmeitől, miután 31-29-re legyőzte a dán Aalborgot. A hazai csapat számára a legfőbb tét a szurkolók bizalmának visszaszerzése volt, ami az időnként látványos játéknak és a küzdenitudásnak köszönhetően egyértelműen sikerült is.

Egy tucat az Aalborg hálójában
Egy tucat az Aalborg hálójában
Bajnokok Ligája, D-csoport, 6. forduló
Győri Graboplast ETO KC - Aalborg DH 31-29 (16-17)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 1700 néző

Győr: Herr O. - Bódi 2, Nagy 1, Bradeanu 5, Lazer 4, Görbicz 12/6, Vérten. Cserék: Petróczi (kapus), Temes 3/1, Kovacsicz 1, Juhász 2, Herr A. 1. Edző: Róth Kálmán.
Aalborg: Ka. Lunde - Pedersen 5, Nielsen 1, Gyerjugina 8, Blanco 2, Lecusanu 2, Boson 2. Cserék: Schmidt (kapus), Rökne 8, Mortensen 1, Kjaer. Edző: Christan Dalmose.
Hétméteresek: 7/7 illetve 4/5
Kiállítások: 10 perc illetve 12 perc


Köztudomású, hogy az Aalborg DH kiváló marketinggel rendelkezik. A hírnevét már a pályára lépéskor is igazolta, hiszen a játékosok nadrágjának köldök alatti részén a "leleményes" menedzserek ötlete alapján az egyik szponzor "Sexy Hair" felirata volt látható.

A mérkőzés Görbicz talpról lőtt bombagóljával indult, Katrine Lunde őszinte "örömére". Az első időszakban ennek ellenére nem működött jól a magyar csapat gépezete: a lövések rendre fölé vagy mellé szálltak. Kicsit el is lépett az Aalborg (7. perc: 2-4).

Tóth László, a férfi junior válogatott szövetségi kapitánya, a mérkőzés szakkommentátora: Nagyon sok az olyan lövésünk, amelyik a kaput sem találja el. Az Aalborg kapusa eddig összesen két labdát hárított, ötször mellélőttünk.

Herr Orsolya tartotta ekkor a lelket a győri gárdában, szép védéseivel meg tudta akadályozni, hogy a vendégek még jobban elhúzzanak.

Tóth László: Míg mi átlövésekre próbálunk játszani, a dánok inkább a beállójátékot erőltetik, és ez eddig nagyon bevált nekik. Kiválóan működik az átlövő-beálló kapcsolat, Gyerjuginát tömik labdákkal, ő pedig be is dobja. A modern kézilabda egyik legfontosabb eleme a pattintott bejátszás, amikor a labda a pattanás után már a hatos területe fölött van, ezt a dánok láthatólag jól megtanulták. A vendégek az átlövésekkel nem is nagyon kísérleteznek. Nálunk ebben a szakaszban hiányzik a tudatos játék. El kell ismerni, ez a dán csapat nagyon szépen játssza a kézilabdát, a falra való rátöréseket és a beálló megjátszását kiválóan váltogatják, érzik a ritmust.

A félidő közepén már négy góllal is vezetett az Aalborg, de Bradeanu megrázta magát, és szép betörések illetve átlövések után felhozta a hazai csapatot (17. perc: 7-9). Ez az időszak tulajdonképpen a román világbajnoki ezüstérmes és Gyerjugina közötti gólpárbaj jegyében telt.

Tóth László: Kicsit sikerült felzárkóznunk, mert jobban figyelünk a beállóra és pontosabbak a lövéseink, mint korábban. Emellett Gyerjugina sem gép, és néhány ziccert elhibázott.

A hazai gárda is jobban figyelt a beálló megjátszására, Lazer ki is használta a helyzeteit, vagy hetest harcolt ki. A cserék jól sikerültek, Juhász és Herr Anita a pályára lépésük után szinte azonnal gólt lőttek, így a vendégek csak minimális előnnyel vonulhattak pihenőre (16-17).

Tóth László: Rendkívül sportszerű mérkőzést látunk, eddig összesen egy kiállítás volt. A dánok hatosfalas védekezéssel kezdték a félidőt, ezért mi átlövésekkel kisérleteztünk, amelyből kettő-három célba jutott, a többi viszont a kapu mellé szállt. A 10. perc körül kinyitották a vendégek a falat: 5:1-es területtartásos védekezést alkalmaztak, amelyet rugalmasan váltottak át emberfogásosra, amikor Görbicz felé ment a labda. Ez ellen a formáció ellen hatékonyan alkalmaztuk az egyéni betöréseket (főleg Bradeanu révén), illetve a beálló megjátszását is. Az átlövéseink jobban sikerültek, mint a meccs elején, és néhány lerohanást is tudtunk indítani a feljavult védekezésünknek köszönhetően. A győzelem eléréséhez különösen a kapusteljesítményünknek kell feljavulnia.

A második játékrész Görbicz szokásos talpról lőtt góljával indult, Katrine Lunde mosolya ezúttal sem tűnt őszintének. A vendégek így is tudták tartani egy-két gólos előnyüket, a Győrnek kellett futnia az eredmény után (37. perc: 19-21).

Görbicz elkapta a ritmust, megmozdulásainak köszönhetően kiegyenlített a hazai gárda. Előbb hetesből sikeresen "megejtette" Lundét, majd Rikke Schmidt eszén is túljárt, így a Győr átvette a vezetést (43. perc: 23-22).

Tóth László: Elsősorban a feljavult a védekezésünknek köszönhetjük az eredmény alakulását. A beállójukat meg tudtuk akadályozni, hogy helyzetbe kerüljön. Sajnos, az indulatok viszont kicsit elszabadultak. Ha továbbra is így tudunk védekezni, és Gyerjuginát így kivesszük a játékból, akkor megnyerhetjük ezt a meccset. Véleményem szerint más posztokon nem tud ma annyit hozzátenni az Aalborg, hogy fordítson. Petróczi is jól véd.

Temes hidegvérrel értékesített büntetője után már kétgólos előnyt szereztek Görbiczék. Gyerjugina csak szenvedett a falban, a labda nem jutott el hozzá, mert a Bradeanu-Temes páros rendre elhalászta előle. A helyére állt Isabel Blanco sem járt jobban, így a Győr növelni tudta előnyét (57. perc: 30-25).

Tóth László: A második félidőben nagyon szépen játszunk, a támadásaink jelentős részét góllal fejeztük be. Szinte minden posztról betaláltak a játékosaink a kapuba, a védekezésünk pedig kimagasló, mert sokat ütközünk, és rengeteg labdát szerzünk.

Görbicz biztos kézzel értékesített egy újabb büntetőt, és biztosan győzött az ETO, 31-29 arányban. Így végül szépen zárult a magyar bajnok idei BL-szereplése.

Róth Kálmán: Számunkra nagyon nagy tétje volt ennek a mérkőzésnek. Bár a továbbjutásra már nem volt esélyünk, mindenképpen be akartuk bizonyítani a szurkolóinknak, hogy megérdemeljük a szeretetüket. Ezúton is szeretném megköszönni a buzdítást azoknak a lelkes drukkereinknek, akik az eddigi halványabb szereplés ellenére is mellettünk álltak, és erre a meccsre is megváltották a jegyet. Akik ma kinn voltak, ők az igazi szurkolóink, értük játszottunk, nekik akartuk ezt a meccset megnyerni. Emellett a további munka szempontjából is komoly jelentősége volt az összecsapásnak, hiszen ha ma kikaptunk volna, akkor nem biztos, hogy a megfelelő lelki plusszal tudtunk volna nekiindulni az előttünk álló feladatoknak a Kupagyőztesek Európa Kupájában, és a magyar bajnokságban. Nagyon mély gödörben voltunk az utóbbi időben, ebből kellett megpróbálnunk kimászni. A Kometal elleni első félidő azt mutatta, hogy a játék tekintetében már volt előrelépés, bár azt a meccset nem tudtuk megnyerni. A mai napon pedig a győzelem mellett annak örülhettünk, hogy bebizonyosodott: vannak még tartalékaink. Itt elsősorban Temesre gondolok, aki a térdsérülése miatt még a Kometal ellen nem tudott sokat játszani, de a szűk időkeretben is bizonyított, ma pedig sokat tett hozzá a győzelemhez. Számomra a legnagyobb öröm ma az erősen tartalékos csapat teljesítménye volt. Nem hiszem, hogy sok gárda le tudná győzni a dán bajnokság második helyezettjét, amikor olyan kulcsemberei hiányoznak, mint nálunk Gogirla és Djokic.

Görbicz Anita: Nagyon örülök, hogy sikerült bizonyítanunk lelkes közönségünk előtt. Sajnos, a Skopje elleni meccsünk nem sikerült, a második félidőre nagyon elfáradtunk, ma viszont a végjátékban is sikerült jól teljesítenünk. Katrine Lundét nagyon jó kapusnak tartom, ezért én is készültem belőle. Az első félidőben neki jött ki jobban a lépés, a másodikban viszont én nyertem vele szemben.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi