Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A védekezésünk egy kicsit akadozott"

2005. november 10. 1:18

A bajnokság 11. fordulójában a Cornexi-Alcoa-HSB Holding otthonában, Székesfehérváron fogadta a Győri Graboplast ETO csapatát. A fehérváriak többször is egyenlíteni tudtak, de a lendületesen és harcosan játszó győri csapat helyzeteit kihasználva újból és újból többgólos előnyre tett szert. Ezt a Cornexi az utolsó öt percben már nem tudta leküzdeni, így a rangadó 30-35-ös vendéggyőzelemmel zárult, amihez a két legeredményesebb játékos, a fehérvári Balogh Beatrix és a győri Görbicz Anita egyaránt 11 góllal járult hozzá.

"A védekezésünk egy kicsit akadozott"
Szabó Edina, a Cornexi vezetőedzője:
"Nagyon sajnálják a lányok is, hogy nem sikerült megnyernünk ezt a rangadót hazai pályán, mert egy jó hangulatú és sportszerű küzdelem volt, két nagyon jó csapattal. Szükségünk lett volna erre a két pontra, és jól is küzdött a csapatom, de az állandó problémáink sajnos újból előjöttek. Ez alatt a labdaeladásokat, a kikényszerítetlen és a védekezésbeli hibákat értem.

Tulajdonképpen minden megvan, csak az a picike hiányzik, hogy sikerüljön. Túl sok olyan könnyen eladott labdánk van, amivel könnyen elrontjuk azt, amiért rettentően megdolgozunk, és túl sok olyan gólt kapunk, amire előre fel lehetne készülni. Óriási erőt és energiát fektettünk a játékba, de sokszor nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Többször is lehetőségünk lett volna szorosabbá tenni a mérkőzést, amit talán a végjátékig is megtarthattunk volna. Ezeket a lehetőségeket azonban elszalasztottuk. Még egy kicsit több tűz és "méreg" kell a játékunkba."

Róth Kálmán, a Győr vezetőedzője:
"Kétszer kellett megnyernünk a mérkőzést egy nagyon jó Cornexi ellen: az első félidőt és a második félidőt. Az első félidőben egyszer legyőztük az ellenfelet, aztán visszaadtuk a győzelmet. A második félidőben azonban sikerült egy ritmusváltással újra nyernünk.

A Cornexi óriási szívvel harcolt, egy feltüzelt és remekül felkészült, nagyon jól küzdő csapat ellen játszhattunk. Mindkét szurkolótábor nagyon jó hangulatot teremtett, így öröm volt kézilabdázni. A találkozó jó részében a mi akaratunk érvényesült. Ha a csapatból legalább három kulcsjátékosnak megy a játék, akkor képesek vagyunk akár harminc gól fölött is lőni. Igaz a védekezésünk egy kicsit akadozott, és a sok kiállításunk miatt is sokat játszottunk hátrányban, ami kivett a játékosok erejéből. A két perces kiállításért, pedig megbüntetem magam, hiszen az én hibám volt. Ez súlyos fegyelmezetlenség, amit nem szabad sem edzőnek, sem játékosnak elkövetni, hanem hideg fejjel kell gondolkodni."

Siti Bea, a Cornexi csapatkapitánya:
"A Győr nem véletlenül áll a bajnokság élén százszázalékosan, nagyon jó csapat, és ma ők voltak a jobbak. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs, ezért felkészültünk elemzésekkel, taktikailag, de ennek ellenére az első félidő jó kezdése után belekerültünk egy darálóba. Kicsit felzárkóztunk, de nem tudtunk táplálkozni belőle, mert amikor egyenlítettünk, ahelyett, hogy folytattuk volna, leblokkoltunk. Sikerült jó támadásokat végrehajtanunk, de utána kiengedtünk és elmaradtak a ritmusváltások, ami nélkül nem nyerhetünk egy rangadón. Ha ennyire kiszámíthatóak vagyunk, akkor lesakkoznak minket a pályáról.

Meg kell vizsgálni a védekezésünket is, mert ott valami nincs rendben a védő és a kapus kapcsolatában. Sugár Tímeát kiszolgáltatottá tettük, mert sokszor mentek egy az egyben, ziccerben rá. Többet vártunk magunktól az őszi szezonban, de reálisan kell látni a helyzetünket. Voltak olyan mérkőzéseink, ahol a győzelem nagyon picin múlt. Volt, amikor sikerült jól játszani, de a rangadókon elszenvedett vereségek sajnos benne voltak a pakliban. Nem sikerült megvalósítani, hogy egyszerre négy alapember is jól dolgozzon a pályán. Most az a legfontosabb, hogy életben tartsuk a lelkierőnket a következő rangadóra a Ferencváros ellen. Jó lenne nyerni, mert szép lenne pozitívan zárni az őszi szezont. Ehhez jobban kell védekeznünk, egységesebben kell játszanunk, és sokkal keményebbnek kell lennünk."

Görbicz Anita, a Győr irányítója:
"Éreztem a délelőtti sérülésem a mérkőzés folyamán, de örülök, hogy a játékomon ez nem látszódott. A Ferencváros elleni meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, erre a mérkőzésre azonban nagyon jól felpörögtünk. Jó, és egységes volt a csapat, minden poszton sikerült a megfelelőt nyújtani. Nagyon kemény mérkőzésre számítottunk, és tudtuk, hogy Fehérváron nehéz ellenfél lesz a Cornexi. Az volt a cél, hogy ne az egyéni játék legyen a hangsúlyos, ezért feltüzelten, egységes csapatjátékkal próbáltuk megnyerni ezt a meccset, ami szerencsére sikerült. Így százszázalékosak maradhattunk."

Balogh Bea, a Cornexi jobbszélsője:
"Megint egy olyan mérkőzést játszottunk, ahol benne lehetett volna a győzelem, de nem sikerült. Véget kellene vetni ennek a sorozatnak, hogy jól játszunk, feljövünk, de bizonytalanná válik a támadásunk, amiből az ellenfél erőt gyűjt, majd a hibáinkat kihasználva gólokat lő nekünk. Még mindig nem tudtuk kijavítani azokat az időszakos blokkokat, amelyek jellemzővé váltak az utóbbi mérkőzéseink alkalmával."

Sonata Vijunaite, a Cornexi beállója:
"Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapat játékához. Egyre jobban megértem magam a társaimmal, de még többet szeretnék segíteni a csapatomnak. Ez az egyetlen célom a pályán. A Győr kiváló együttes, de - úgy érzem - volt esélyünk ellenük is. Nagyon bosszant, hogy miután szépen felzárkóztunk 20-20-ra, újra elhúzott tőlünk az ellenfelünk."

Forrás: Presstige Média

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi