DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY6CW4ub' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Mehlmann gyártotta a gólokat | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Mehlmann gyártotta a gólokat

2005. augusztus 12. 21:05 © handball.hu

A Pannon GSM-kupa 2. napján Magyarország ötgólos, de nehéz győzelmet szerzett Lengyelország válogatottja ellen. A találkozó legjobbja Mehlmann Ibolya volt, aki kilenc gólt varrt a lengyel hálóba.

Mehlmann gyártotta a gólokat
Pannon GSM-kupa, 2. nap
Magyarország - Lengyelország 23-18 (9-10)
Balatonfüred
Vez.: San José, Murcia (spanyolok)

Magyaroszág: Herr - Balogh 1, Mehlmann 9(4), Ferling, Borbás 2, Szűcs 2, Kirsner 1. Csere: Pálinger (kapus), Hornyák 1, Lovász, Gaál 1, Kindl 1, Görbicz 1, Siti, Vérten 3, Mörtel 1. Szöv. kap.: Németh András
Lengyelország: Chemicz - Strzalkowska 2, Wypych 3(1), Szafulska 1, Damiecka 2, Labul 1, Polenz 1. Csere: Lacz, Kubisztal (kapusok), Blaszkowska 1, Wolska 3, Mlot 1, Stachowska, Boltromiuk 2, Sikorska, Echolc 1. Szöv. kap.: Zygfryd Kuchta

Hétméteresek: 4/5 (Ferling hagyta ki); 1/2 (Wypych hagyta ki)
Kiállítások: 8 perc (Gaál, Siti, Mehlmann, Borbás); 10 perc (Wolska, Mlot, Blaszkowska, Boltromiuk, Blaszkowska)

A mai mérkőzésen a lengyelek ellen Kenyeres Fanni és Sugár Tímea maradt ki a keretből, helyettük Kirsner Erika és Herr Orsolya állt be a csapatba. A ferencvárosi balszélső 100. válogatott mérkőzését ünnepelte, akit a Magyar Kézilabda Szövetség és a Ferencváros vezetése is köszöntött a meccs előtt.

Mehlmann Ibolya góljával kezdődött a találkozó, majd a Szafulska kiegyenlített. Nehezen folytatódott a magyarok számára a gólgyártás, bár Herr Orsolya a kapuban többször is jól védett. Az 5. percben Ferling hétméterest hibázott, majd a következő gólt a 8. percben Damiecka szerezte. Szűcs két gyors góljával sikerült egyenlíteni a 10. perc elejére (3-3). Itt is, ott is 2-2 gól után a magyarok folytatták jól a mérkőzést, Kirsner, Mehlmann és Hornyák lövése találta meg a kaput (8-5).

A lengyel szövetségi kapitány a 21. percben kérte ki idejét, amely meg is hozta gyümölcsét. Wolska és Blaszkowska gólja után a vendégek több magyar kapura lövést is blokkoltak, majd a 25. percben Wypych egyenlített ki (8-8). A 26. perc elején Németh András érezte úgy, hogy rendet kell tenni a fejekben. A lengyel Mlotot kiállították, majd Gaál lőtte be emberelőnyben a magyarok 9. gólját. Sajnos az ellentámadásban Gaált is kiállították, Polenz pedig a 28. percben egyenlített ki (9-9). A magyar támadások pontatlanok voltak, Wolska viszont megszerezte a lengyelek vezető gólját, és beállította a félideji eredményt (9-10).

A második félidő elején Pálinger büntetőt védett, azonban a másik oldalon Lacz is kivédte Szűcs átlövését. Miután Sitit kiállították, Wolska megszerezte a lengyelek 11. gólját (33. perc: 9-11). A magyar csapat is visszatért a pályára, Vérten szélsőgóljával, majd Mehlmann ejtett büntetőjével kiegyenlített a válogatott (11-11). Ezután Pálinger szenzációs védéseit, és a védők blokkolásait láthatta a balatonfüredi közönség, a másik oldalon pedig Mehlmann, Balogh és Vérten góljainak örülhetett (17-11).

A 44. percben, 11 perc gólszünet után Strzalkowska elkezdte felzárkóztatni csapatát, amelyet az újonnan beállt Boltromiuk folytatott (17-14). A védekezésben mindkét csapaton látszott a fáradtság, Mehlmannt és Blaszkowskát is kiállították a spanyol játékvezetők. Ekkor még mindig nem tudták eltávolítani maguktól a lengyeleket a magyarok, csak Németh András időkérése után kezdődött el a folyamatos magyar gólgyártás. Az 55. perctől kezdve Mehlmann, Mörtel, majd Vérten növelte a gólkülönbséget (22-16).

Az utolsó percekben Damiecka és Echolc próbálkozott közelebb zárkózni, azonban Kindl góljával, majd Pálinger hétméteres-védésével ötgólos előnnyel zárult a Pannon GSM-kupa 2. napjának magyar érdekeltségű mérkőzése (23-18).


A másik mérkőzésen
Brazília - Románia 32-29

Kenyeresék járták a szambát Fehérvárott

handball.hu (bghb)

További hírek