Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kindl Gabi balatoni nyara

2005. július 22. 23:31 © handball.hu

Kindl Gabriella, a Dunaferr és a magyar kézilabda-válogatott átlövője az elmúlt hat hétben alaposan belehúzott - a pihenésbe. Az átmenetileg a Balaton partjára költözött játékos Siófokon adott interjút a SZTÁR Sportnak, amelyből az is kiderül, hogy a 25 esztendős kézilabdázó egy horvátországi villámlátogatás alkalmával életében először (!) idén fürdőzött tengervízben.

Fotó: Pálfai Károly SZTÁR Sport
Fotó: Pálfai Károly
SZTÁR Sport
SZTÁR Sport: Ha jól tudom, az utolsó bajnoki mérkőzés után rendhagyó levezetéssel zárta a szezont a Dunaferr?
Kindl Gabi: Így van. Június 1-jén játszottuk a Győrrel, másnap pedig már indultunk is Ausztriába. Egy fantasztikus hetet töltöttünk kint, gleccsersíelés volt a program. A csapat kisebb része egyáltalán nem próbálkozott ezzel a sporttal korábban, én magam is a kezdők csoportjába kerültem, de az oktatóknak köszönhetően egy hét alatt egész látványosan fejlődtem. A hangulatra esténként sem lehetett panasz, egyik alkalommal borkóstolón vettünk részt, máskor pedig táncos mulatságot rendeztünk a szálloda bárjában. Miután hazajöttünk, tartottunk még egy záró vacsorát, amelyen elbúcsúztattuk a távozó csapattársainkat, majd mindenki megkezdte az egyéni szabadságát.

SZTÁR Sport: Van civil baráti köröd?
Gabi: Van, mégpedig a győri időkből. Továbbá - ez ugyan nem tudom, mennyire számít civilnek - nagyon jóban vagyunk egy sportfamíliával: az Ocskay családdal. Az idei nyarat közösen töltöttük, szinte egymás szomszédságában béreltünk házat Balatonszéplakon, és emlékezetes halászlétúrákon vettünk részt Alsóörsön, vagy együtt strandoltunk Zamárdiban.

SZTÁR Sport: Épp kérdezni akartam, a világ melyik táján jártatok. Ezek szerint ez egy igazi balatoni nyár volt?
Gabi: A szabadság első napjától az utolsóig! Amit alaposan ki is használtunk, és szerencsére az időjárás is kedvezett a különféle programoknak. Kicsit túlterveztük ugyan, kimaradt például a bobozás és a paintball, de összességében nagyon tartalmas volt.

SZTÁR Sport: Nem is vágytál - mondjuk - egy egzotikus tengerpartra?
Gabi: Nincsenek extra igényeim, nem vágyom arra, hogy egy világ végén lévő csodaszigeten lógassam a lábam. Nem ragaszkodom sem helyekhez, sem pedig kategóriákhoz, számomra ugyanolyan jó lehet egy nyaralás nomádabb környezetben, mint egy ötcsillagos wellness hotelben. A korábbi években sátoroztam a Dunánál, tavaly a párom apukájáéknál voltunk egy hétig Stockholmban, ezúttal pedig a Balaton varázsát tapasztaltam meg. A lényeg, hogy az ember úgy válasszon társaságot, hogy bárhová is megy, jól érezze magát. De elárulom, hogy két napig idén láttam tengert...

SZTÁR Sport: Két napig???
Gabi: Igen, méghozzá egy fotózásnak köszönhetően. Főszponzorunk, az Astra Zeneca képviselője, Kollár Tibor és Náray Tamás jó barátságban vannak, s ennek köszönhetően egy kétnapos közös munkán vettünk részt két héttel ezelőtt Horvátországban a divattervezővel. A csapatból rajtam kívül Nagy Ivett, Lovász Zsuzsi, Ferling Detti és Gáspár Gabi vállalta a kihívást, amelynek keretében Tamás nyári kollekcióját öltöttük magunkra. Az első nap kőkemény munkával telt, reggeltől-estig fotóztak bennünket, de a környezet kárpótolt bennünket. Trogir belvárosában laktunk, a sikátoroktól kezdve a kikötőig minden lenyűgözött. A második napon kikapcsolódásra is volt időnk, a vízi sportoknak hódoltunk. Nem sokáig gondolkodtunk, amikor megláttuk a motorcsónakkal húzott banánt. Jó pár kört mentünk, a végén a "sofőrünk" úgy felgyorsított, hogy már a víz felett röpködtünk. Ez a két nap már csak azért is hatalmas élmény volt számomra, mert korábban még soha nem fürödtem tengerben. Első találkozásom a sós vízzel meghatározó, kissé csípős élmény volt.

SZTÁR Sport: Meddig bírod a napon?
Gabi: Tétlenül nem sokáig. Nem szeretem a semmittevést. A napozás helyett inkább lábtengózom, vagy fejelgetünk a vízben.

SZTÁR Sport: Csak nem hiányzott a mozgás?
Gabi: A labda - bevallom - nem. De miután az aktív nyaralás híve vagyok, a mozgás szerepet kapott a programban. Életemben először kipróbáltam például a teniszezést, ami nagyon megtetszett. Jó kis sport, mindent megmozgat.

SZTÁR Sport: A szabadság hetei alatt mennyire tudsz elmenekülni a kézilabdavilágból? Úgy értem, felismertek a Balatonon?
Gabi: Egyik nap elmentünk a családdal egy hipermarketbe, ahol odajöttek hozzám, és megkérdezték, hogy tényleg én vagyok-e a Kindl Gabi. Egy másik alkalommal pedig konditerembe mentünk a párommal és Ocskay Gabival, ahol egy apuka ugyancsak hangosan adta tudtomra, hogy felismert. Vagy, amikor az első alkalommal lementünk egy szórakozóhelyre, a színpadról azzal fogadtak, hogy "Szia Gabi, hajrá Dunaferr!" A család és páromék persze jókat mosolyognak ezeken a szituációkon, de én már megszoktam, sőt büszke vagyok arra, hogy ma nem nagyon van olyan hely Magyarországon, ahol ne ismernék meg a női kézilabdázókat.

SZTÁR Sport: A pihenésbe a zene, a tánc, esetleg néhány pohár koktél is belefért?
Gabi: Természetesen. A koktélok közül a mojitóra szavazok. Ami pedig a szórakozást illeti: Siófokon van jó néhány színvonalas szórakozóhely. Idén a karaokezás ugyan elmaradt, az otthoni "főpróbán" megrázó élmény volt, amikor visszahallgattam magam zenei alap nélkül...

SZTÁR Sport: Ha mégis vállalkoznál karaokera, milyen számot választanál?
Gabi: Valószínűleg egy Edda vagy Republic dallal próbálkoznék meg.

Pircs Anikó (SZTÁR Sport)

Az interjú teljes szövege a SZTÁR Sport 29. számában olvasható.

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi