DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYo3yH7K' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Csodára készül a Cornexi | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Csodára készül a Cornexi

2005. május 18. 14:48 © handball.hu

A Cornexi-Alcoa-HSB Holding elöljárói szerda délben sajtótájékoztatóra invitálták a média képviselőit. A fővárosi Champs Pubban Balássi Imre klubelnök, Szabó Edina vezetőedző és az együttes meghatározó játékosai válaszoltak a kérdésekre és tájékoztatták az érdeklődőket a vasárnapi EHF-kupa-döntő visszavágójának előkészületeiről. A csapat trénere elárulta: csodát szeretnének tenni a fehérvári Jégcsarnokban.

Fotó: Pálfai Károly (SZTÁR Sport)
Fotó: Pálfai Károly (SZTÁR Sport)
Az EHF-kupa fináléjába kerüléssel a Cornexi-Alcoa történetének legnagyobb sikerét érte el, s a székesfehérvári klub a jeles eseményhez méltóan készül a döntő visszavágójára. A körítés része - egyben kedves gesztus a média képviselői felé - volt a Budapestre kihelyezett szerda déli sajtótájékoztató és közös ebéd az újságírókkal.

A Győri Graboplast ETO ellen vívott első találkozó tapasztalatairól és a visszavágóra történő felkészülésről a csapat edzője, Szabó Edina beszélt. "Természetesen igyekszünk tanulni az első találkozón elkövetett hibáinkból, de ennek a hétnek a feladata nem az, hogy vissza-, sokkal inkább az, hogy előrenézzünk. Így már nem foglalkozunk a múlt vasárnapi meccsel, sem azzal, ki az ellenfelünk. Magunkra koncentrálunk, és mindent megteszünk azért, hogy bebizonyítsuk: a Cornexi kiváló játékosok alkotta, jó csapat."

Szabó Edina elmondta, örül, hogy túlvannak az odavágón, és úgy véli, a hatgólos különbség ledolgozható hátrány. "Benne volt a pakliban, hogy a sokkal rutinosabb Győr legázolja a csapatomat, azonban nem ez történt, s ez biztató jel a visszavágóra. Már a hét eleji edzéseken azt kértem a lányoktól, hogy egészséges önbizalommal, optimistán készüljenek a második találkozóra, hiszen pontosan ugyanannyi energiát követel az, ha arra gondolunk, hogy megnyerjük a kupát, mintha azzal foglalkozunk, hogy az ellenfél az EHF-kupa-győzelem esélyese. A klubtól mindent megkaptunk ahhoz, hogy a rangos eseményhez illő körülmények között kézilabdázzunk, és hazai pályán szeretnénk a finálé minden percében örömjátékot produkálni. Azt hiszem, kimondhatom: csodára készülünk vasárnap."

Az együttes játékosai, Siti Bea, Sugár Tímea, Kenyeres Fanni és Tápai Szabina azt hangsúlyozták, hogy kivételes élmény lesz a Jégcsarnokban játszani, amelyet már sikerült "belakniuk", s ez előnyt jelenthet a számukra.

A lányok remélik, hogy az idei teljesítményük és az EHF-kupa-döntő első mérkőzése felkeltette az emberek érdeklődését, és a kézilabdadrukkerek megtöltik a 3500 fős nézőteret. (A szakosztály munkatársaitól megtudtuk, hogy a belépők szép számban fogynak elővételben, s már valamennyi ülőhelyre szóló jegyet értékesítettek.)

Újságírói kérdésre a klub elnöke, Balássi Imre a fehérvári egyesület jövőjéről is beszélt. "Nagy terveink vannak a jövőre nézve, szeretnénk a megkezdett úton továbbhaladni. Ehhez az első, legfontosabb lépés, hogy együtt tartsuk a jelenlegi keretet, amelyben mindenki rendelkezik még egyéves szerződéssel. Emellett szeretnénk további fiatal játékosokat beépíteni a csapatba, és vannak posztok, amelyen erősítést tervezünk, kiszemeltjeinket azonban egyelőre nem kívánjuk nevesíteni."

Pircs Anikó (SZTÁR Sport)

"A Győr sokkal erősebb csapat, mint mi"
Jelentős előnyt szerzett a Győr

További hírek