Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Hihetetlen hétvége

2005. március 21. 22:52 © handball.hu

A magyar kézilabda-rajongók legszebb várakozásait is felülmúlta kupacsapataink hétvégi szereplése. Igazán csak a legoptimistább szurkolók számíthattak arra, ami végül bekövetkezett: mindhárom magyar-dán párharcból a mieink (Dunaferr, Cornexi, FTC) kerültek ki győztesen, míg a Győr könnyedén teljesítette az elvárásokat a Silcotub elleni, romániai mérkőzésen.

Hihetetlen hétvége
A hétvégi mérkőzéssorozat talán legfontosabb eredménye az volt, amit Németh András szövetségi kapitány is kiemelt: a magyar csapatok önbizalmat meríthetnek a sikerekből, hiszen egyértelműen bebizonyosodott, hogy mind válogatott, mind klubszinten le tudjuk győzni a dánokat, még idegenben is.

A show-t ezúttal a Dunaferr szolgáltatta
Az északi hétvége első mérkőzése a Viborg-Dunaferr találkozó volt, ahol elképesztő hangulat fogadta a lányainkat. Az ultramodern csarnok zsúfolásig megtelt a BL-negyeddöntőre. Bár a dán szurkolók nem szoktak rigmusokat énekelni, a dobokat rendületlenül püfölték, amelyre a népes szurkolótábor ütemes tapsa is rásegített. A közös ritmusszekció csak akkor hallgatott el döbbenten, amikor Radulovics Bojana belőtte a mindent eldöntő hétméterest.

Dániában feje tetejére állt a világ
Ezen a meccsen pontosan abban múlták felül a magyar lányok a skandinávokat, amiben eddig szinte sohasem sikerült: lelkierőben. Olyan belső tartásról, önbecsülésről tanúskodott ez a teljesítmény, amire csak a legszebb álmainkban számíthattunk. Hiába készültek fel a dánok számítógépes elemzéssel a Dunaferr játékára, hiába próbálták kivenni Radulovicsot, Ferlinget, vagy Kindl Gabit a játékból, jött helyettük Bulath Anita, Németh Helga, és megmutatták, hogy igazi klasszisok, akikre a legnehezebb pillanatokban is lehet számítani. Emellett a fiatal Vincze Melinda, akinek még igen kevés nemzetközi tapasztalata van, olyan bátor és érett játékot nyújtott, amely egy harcedzett veteránnak is becsületére vált volna. A rendes játékidő lejárta utáni büntetőpárbaj pedig végleg bebizonyította, hogy a lehető legkiélezettebb helyzetben, az idegek csatájában, több ezer dán szurkoló előtt is lehet magabiztosan, higgadtan értékesíteni a hétmétereseket.

Sugár 47%-kal brillírozott
Az EHF-kupa negyeddöntőjében a Cornexi Horsensbe látogatott. A házigazdák csapata nem tartozik a dán bajnokság szorosabb elitjébe, de az erejét jól jellemzi az a tény, hogy nemrég hazai pályán 10 góllal verték az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal felálló Ikast/Bording együttesét. Ez az eredmény a Cornexi ellen is bőven elég lett volna a továbbjutáshoz. A fehérvári csapat azonban szemernyi kétséget sem hagyott a párharc sorsa felől: szoros, feszes védekezéssel megállították a Horsens támadásait, és a tipikus dán fegyvert, a lerohanást is hatékonyan alkalmazták a skandináv gárda ellen. A védelem mind a hatosfalas, mind a nyitott variációban kiválóan működött, a kapuban pedig Sugár Tímea parádézott. A Cornexi végig kézben tartotta a mérkőzést, és a dán szurkolók (valamint a hazai edző) egyöntetű véleménye is az volt, hogy jobb csapattal szemben nem szégyen kiesni.

Kamper formája felfelé ível
A Gudme-FTC összecsapás előzetesen kevés reménnyel kecsegtetett, hiszen a Fradi mindössze egygólos előnyt szerzett a visszavágóra. Az idegenbeli mérkőzésen azonban ezúttal minden poszton brillíroztak a zöld-fehér lányok: Tóth Tímea átmentette gólerős formáját erre a meccsre is, a két szélen Mravikova és Kirsner is szépen muzsikált, Kamper és Pádár, valamint a kapus Pastrovics óriásit javult erre a meccsre, így joggal lehetett velük elégedett Németh András. Fontos megjegyezni, hogy a Gudme a dán bajnokság legerősebb csapatai közé tartozik, amely jó eséllyel pályázik a legjobb négy közé jutásra a hazai pontvadászatban. Óriási eredmény egy ilyen gárdát szoros, kiélezett mérkőzésen elütni a továbbjutástól.

Ezúttal nem hallgathatták meg nyugodtan a Himnuszt
A Győri Graboplast ETO együttesének ezúttal másfajta nehézségekkel kellett megküzdenie Romániában: mivel a továbbjutás gyakorlatilag eldőlt az itthoni mérkőzésen, a legnagyobb ellenfél most az ellenséges hangulat volt a győri lányok számára. Különösen a csapat román légiósai kaptak hideget-meleget, de kijutott a "jóból" a többieknek is. Ennek ellenére a magyar kézilabdázók gond nélkül letudták a meccset, és tettlegességre sem került sor, ami az adott körülmények között sikernek tekinthető.

A handball.hu életében is mérföldkövet jelentett ez a hétvége: első dániai élő közvetítésünk soha nem látott érdeklődés mellett zajlott. A vasárnapi látogatottságunk egészen elképesztő méreteket öltött: több mint 425.000(!) oldalletöltés érkezett honlapunkra, amire még a legmerészebb álmainkban sem gondoltunk. Ezek után mondja valaki, hogy Magyarországon csekély az érdeklődés a kézilabda iránt! Emiatt egy kis átmeneti fennakadás is mutatkozott a szolgáltatásban, de megígérhetjük, hogy minden erőforrásunkkal azon leszünk, hogy ezután akár ennél sokkal nagyobb igényt is ki tudjunk elégíteni.

Fontos még megemlíteni, hogy stábunkat mindenütt nagyon segítőkész rendezők fogadták, akik igyekeztek mindent megtenni, hogy a lehető legjobb munkát végezhessük. A handball.hu külön köszönetet mond Bölcsföldi István Péternek (www.bolcs27.hu), aki az itt látható fotók elkészítése mellett az utazás megszervezésében is óriási segítséget nyújtott.

handball.hu (joos)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi