Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Az új válogatott nagy sikereket érhet el"

2005. március 15. 15:21 © handball.hu

Jó ómen lehet Németh András válogatottjában Nagy Krisztina, hiszen amikor 2000-ben beválasztották a nemzeti csapatba, rögtön európa-bajnoki aranyat nyert. A jobbátlövő a hét éve tartó dániai légióskodás után már hazavágyik. Kriszta klubcsapatával, a GOG Gudméval pár napja a Ferencvárosnál járt, de sérülése miatt csak a pálya széléről nézhette az EHF-találkozót.

Nagy Krisztina
Nagy Krisztina
handball.hu: Mennyivel másabb egy kézilabdázó élete Dániában, mint itthon?
Nagy Krisztina: Erről órákat tudnék mesélni, hiszen egészen más... Bár már elég régóta - hét éve - játszom kint, ezért lehet, hogy azóta egészen megváltozott itthon minden. A legfőbb különbség, hogy Dániában rengetegen imádják a női kézilabdát, sokkal népszerűbb is, mint a férfi kézilabda. Mindezek ellenére Magyarországon vannak a világ legjobb edzői, és a játékról is a magyar csapatok tudják a legtöbbet. A dánok egyértelműen mentálisan nőnek fölénk.

handball.hu: Azt mondják, a világ legerősebbje a dán bajnokság, ahol rendszeresek a meglepő eredmények. Kiegyensúlyozottabbnak tűnnek az erőviszonyok, mint itthon...
Nagy Kriszta is Győrben folytatja
Nagy: Mivel a magyar bajnokságot nem testközelből figyelem, csupán a távolból követem a történéseket, így elég nehéz összehasonlítanom a két bajnokságot. A dán liga igen erős, a csapatok között egész kis különbségek vannak, ezért fordulhat elő ennyi meglepetéseredmény. A klubok hatalmas pénzeket áldoznak arra, hogy - akár külföldi - világklasszisokat vásároljanak Ez a folyamat csak felerősödött, miután Anja Andersen megalapította a Slagelsét, mert az ő neve a legnagyobb cégeknek is garancia volt arra, hogy érdemes a klubot szponzorálni. Így rövid időn belül a Slagelse szinte egy világválogatottal lett egyenlő. Miután létrejött Anja "sztárcsapata" a többi klub is felvette a kesztyűt, hiszen ők sem akartak lemaradni: az Aalborg mögött például egy kézilabda rajongó milliárdos áll, neki köszönhetően sikerül újabb és újabb nagy neveket igazolniuk. Az FCK is jelentősen megerősödik jövőre, hiszen melléjük állt egy multicég, a FIF.

handball.hu: Miért döntöttél úgy, hogy hét év után hazajössz?
Nagy: Elsősorban a honvágy miatt, hiszen egyre jobban hiányzik a családom és Magyarország. Ráadásul hét év nagy idő, úgy gondoltam, most már itt az idő a váltásra. Miután itthoni csapatban fogok játszani, talán a szövetségi kapitány is jobban szemmel tudja követni a teljesítményemet, de hangsúlyozom, hogy nem emiatt térek haza!

handball.hu: Jó ómen lehet a beválogatásod a nemzeti csapatba, hiszen mikor 2000-ben debütáltál, azonnal Európa-bajnok lettél...

Az <span class=FTC elleni mérkőzésen nem játszhatott" />
Nagy: Hihetetlenül boldog voltam, mikor Németh András megkeresett és elmondta, hogy számít rám az újjáalakított válogatottban. Nagyon tetszik az új csapat, a szövetségi kapitány fiatalítási taktikájával messzemenőkig egyetértek, hiszen ez alapfeltétele annak, ha a jövőben komoly eredményeket szeretnénk elérni. A dánok is rendszeresen így tesznek és ennek meg is van az eredménye. Ezt a magyar csapatot abszolút képesnek tartom igazán nagy sikerek elérésére, és szerintem reális esély van rá, hogy ez már 1-2 éven belül bekövetkezzen. Bár sérülésem miatt egyelőre nem léphettem pályára az új válogatottban, természetesen Dániában a helyszínen szurkoltam a lányoknak és nagy örömmel néztem, milyen kiválóan játszanak.

handball.hu: Mi a Gudme célja a bajnokságban?
Nagy: A GOG jó csapat, két éve harmadikok voltunk a bajnokságban, tavaly pedig az ötödik helyen végeztünk. És bár jelenleg is ötödikek vagyunk, jó esélyünk van a rájátszásba kerülésre. Úgy tűnik, a lányok nélkülem is szépen menetelnek.

handball.hu: Azért bizonyára hiányoznak a góljaid... Mikor térhetsz vissza a pályára?
Nagy: Az utóbbi hónapokban mindkét achillesemmel gondok voltak, egyre jobban fájtak, begyulladtak. Januárban ráadásul izomszakadást is szenvedtem, amiből szerencsére már felépülőfélben vagyok, jelenleg már a regenerációnál tartok. Az elkövetkezdendő két hétben a Randers és az Ikast ellen játszunk és a Fradi elleni visszavágó is a nyakunkon van. Ezeken a találkozókon még nem hiszem, hogy pályára léphetek.

handball.hu: Milyen hangulat vár a Fradi lányokra a visszavágón?
Nagy: A dán szurkolók egész más mentalitásúak, mint a magyarok, nem hangosan szurkolnak, inkább csendben ülnek, és tapsolnak. A Gudme csarnokába 1800 ember fér be, gondolom, a visszavágón telt ház lesz, hiszen a fontosabb mérkőzésekre mindig megtelik az arénánk.

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi