DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYoUKJEs' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Nem játszottunk orosz rulettet | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Nem játszottunk orosz rulettet

2004. december 19. 17:30 © handball.hu

A magyar válogatottnak sikerült talpraállni a Norvégia elleni elődöntő sokkja után. Időnként jó játékot is hozó, de főleg a küzdenitudásról árulkodó mérkőzésen a hazai gárda 14-13-as félidő után 29-25-re győzött, s ezzel bronzérmes lett. Csapatunk tehát teljesítette a szövetség által kitűzött célt, dobogón végzett. Az eddig kevés lehetőséget kapó Mehlmann Ibolya és az újra magára találó Radulovics Bojana vezérletével a búcsú legalább szépre sikerült.

Magyar örömmel zárult az Eb
Magyar örömmel zárult az Eb
Nyögvenyelősen indult a mérkőzés számunkra, az oroszok két góllal is el tudtak húzni (3-5), egy idő után azonban sikerült egyenlítenünk Radulovics hetesével (7-7) Tóth Timi imponáló elszántsággal küzdött, és sokszor be is jöttek a húzásai.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Bodnyeva jól játszott beállóban (9-10). A korábban kevesebb lehetőséget kapó Tóth és Mehlmann góljaival tartottuk magunkat (11-11).
Kicsit kezdett összeállni a támadójátékunk, Radulovics átlövésével sikerült 2 góllal elhúznunk (14-12). Továbbra is enerváltnak tűnt a játékunk, de a lányokat vitte előre a kötelességtudat.

A félidő eredménye 14-13 lett.

Az első félidőben láthattunk néhány érdekes felállást, Mehlmann Ibolya jobbszélsőt játszott védekezésben és támadásban egyaránt. A második félidőben pedig Raduloviccsal egyszerre voltak fenn támadásban. Kicsit meg is tudtuk zavarni az oroszokat, Mehlmann és Nagy Ivett góljaival sikerült háromra növelni a különbséget (19-16).

Lassacskán sikerült növelni az előnyünket, Radulovicsnak kezdtek bejönni a lövései, Mehlmann pedig megszerezte a 25. gólunkat. A két szélen Görbicz és Mehlmann játszott, a két norvég játékvezető pedig kissé szigorúan hetest és kiállitást itélt ellenünk, fel is jöttek az oroszok 3 gólra (26-23). Még mindig nem dőlhettünk hátra, hiszen vesztettünk mi már ennél jobb helyzetből is...

Ferling átlövésgólja után azonban már biztos volt, hogy csak akkor veszithetjük el ezt a meccset, ha valami rejtett vulkán tör ki a BS alatt, ehelyett viszont Mehlmann bombázott kitörő erővel a hálóba. A végeredmény 29-25, Magyarország bronzérmes az Európa-bajnokságon!

A mérkőzés után a csapatkapitány, Pálinger Katalin a pályán köszönte meg a buzdítást:

"Nagyon nehéz volt talpraállnunk a tegnapi mérkőzés után. Az adott erőt, amikor kinéztünk a stadion melletti szállodánk ablakán, és megláttuk a rengeteg magyar zászlót. Köszönjük szépen!"

Kiss Szilárd: Legelőször az ellenfelünknek szeretnék gratulálni ahhoz, ahogyan ezen az Európa-bajnokságon játszottak. Nehéz mérkőzés volt minden tekintetben és nagyon boldogok vagyunk, hogy egy kiváló orosz válogatottat tudtunk legyőzni! Úgy gondolom, példa értékű, ahogyan a tegnapi vereség után talpa álltunk. Ez egy másik magyar csapat volt! Köszönjük a magyar szurkolóknak azt a szeretetet és féltést, ahogyan mellénk álltak! Példaértékű viszony alakult ki a csapat és a közönség között!

handball.hu

További hírek