Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A presztízsmeccs utáni nyilatkozatok

2004. december 13. 0:29 © handball.hu

Cikkünkben a magyar-francia találkozó utáni sajtótájékoztatón elhangzottakból szemezgettünk, valamint a csapatunk legjobb játékosaival készült interjúcsokrot is elolvashatjátok. Szakértőnk, Róth Kálmán szintén dícsérte válogatottunkat a mai meccsen nyújtott fantasztikus teljesítményéért.

A lányok most se hátráltak meg
A lányok most se hátráltak meg
Szakkommentátorunk, Róth Kálmán összegzése: Ez volt eddig messze a legjobb meccsünk. Nagyon egységes képet mutatott a csapat, mindenki hozzátette a magáét. Még ebből is kiemelkedett két extraklasszis teljesítmény: Pálingeré és Radulovicsé.

A mérkőzés után elsőként Görbicz Anitát szólaltattuk meg: A nagyarányú győzelmet elsősorban az aggresszív védekezésünknek köszönhetjük. A második félidőben azokat a ziccereket is belőttük, amiket az elsőben kihagytunk. Döntő volt a kapusok közti különbség is a magyar kapusok javára: Pálinger Kati bravúrosan védett és Sirina is heteseket hárított. Nem tudom megmondani, hogy az első két meccsen nekem miért nem jött ki a lépés, de az a fontos, hogy az újabb két pont a zsebünkben van. Tulajdonképp mindegy is, milyen játékot produkálunk, a lényeg, hogy nyerjünk. Persze azért örülök, hogy most jól játszottam, ám ehhez nagyon kellett az is, hogy Kiss Szilárd megbízzon bennem, és velem lövesse a büntetőket.

Kiss Szilárd: Egy nagyon jól küzdő francia válogatottat sikerült legyőznünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a csapat nem azonos az olimpián szereplő francia gárdával, ennek ellenére nagyon boldogok vagyunk. Komolyan készültünk, edzéssel és videózással is. Ez a meccs két dolog miatt volt fontos számunkra: egyrészt újabb Európa-bajnoki pontokat sikerült szereznünk, másrészt a franciák ellen a magyar válogatott eredménylistája eddig nagyon negatív volt... Az első félidőben óvatos játékkal kezdtünk, meglepett az ellenfél agresszív védekezése, különösen a nyitott védelmük... Akkor kerültünk helyzeti előnybe, amikor megtaláltuk ennek ellenszerét. A befejezés előtt tíz perccel voltam teljesen biztos abban, hogy legyőzzük a franciákat, a kérdés csak az volt, hogy mekkora gólkülönbséggel. A következő ellenfelünk várhatóan Németország lesz, valószínűleg már az autóúton videózni fogunk, de a dán vagy a román válogatottról is van felvételünk. A célunk mindenképpen bejutni a négy közé, most csak azon kell gondolkodnunk, hogy ki ellen fogunk kiállni.

Eric Baradat (francia edző): Elsődleges célom a csapatom fejlesztése, hisz a jelenlegi keretből csak hat játékos volt Athénban. A mai mérkőzésen az volt a taktikánk, hogy a magyar védelmet támadjuk, de ez sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, mert a magyar kapust, Pálingert nem tudtuk legyőzni. Gratulálunk a magyar csapatnak a győzelemhez!

Pálinger Katalin: Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk. Fontos volt, hogy az elején védtem a lövések többségét, ezzel kicsit elbizonytalanítottam őket. A védekezésünk is sokkal agresszívabb volt, mint a pénteki mérkőzésen. Végre nem adtuk el az előnyünket, amikor négy góllal vezettünk. Mivel eddig nem nagyon ment a védés, sokat számított, hogy újra megkaptam a bizalmat, de számomra teljesen mindegy melyikünk áll a kapuban, csak az a fontos, hogy tartsuk ezt a teljesítményti. Örültem, hogy az osztrákok ellen Irina jól védett, mert megnyugtat, hogy olyan kapus van mellettem, aki bármikor tud segíteni a csapaton. A kapus posztot csak két ember tudja megoldani! A közönség fantasztikus volt, nem is számítottunk ilyen hangulatra, mikor láttuk, hogy az első meccsünkön - valószínűleg a jegyárak miatt - nincs teltház. Remélem, hogy végig kitartanak mellettünk, hiszen most már nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk.

Ferling Bernadett: Szerencsére tegnap szünnapunk volt, ránk is fért a pihenés, hiszen nagy hajtásban voltunk, s mind az osztrákok, mind a fehéroroszok ellen megszenvedtünk. Ennek ellenére ugyanúgy készültünk a franciákra, mint előző két ellenfelünkre. Magunkban azért talán kicsit jobban, hiszen fűtött minket a bizonyítási vágy, nagyon szerettünk volna visszavágni a franciáknak az elmúlt egy évért és boldog vagyok hogy ez sikerült. Igaz, rosszul kezdtük a mérkőzést, izgultunk, mert nem akartunk annak a rengeteg szurkolónak csalódást okozni, akik nagyon sokat segítettek nekünk, amitől aztán megjött az önbizalmunk és feljavultunk mind védekezésben, mind pedig támadásban. Egyszerűen nem tudom elmondani milyen érzés volt hazai pályán, teltház előtt játszani, mert leírhatatlan! Tényleg nagyszerűek voltak a szurkolóink. Az egész csapat nevében köszönöm szépen! Holnap - mivel Debrecen jó messze van - korán reggel elindulunk. Délután már edzésünk lesz, aztán videózunk, a többi időt pedig pihenéssel töltjük.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi