DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYZ9Ttrd' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Világbajnok az olimpiai címvédő ellen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Világbajnok az olimpiai címvédő ellen

2004. augusztus 15. 11:56 © handball.hu

Igazi rangadóval nyit az olimpiai nőikézilabda-torna B csoportja, a címvédő Dánia ugyanis a világbajnok Franciaországgal kezd. A csoport másik mérkőzésén Spanyolország Angolával meccsel, Korea szünnapos lesz.

Jan Pytlick
Jan Pytlick
Nem a decemberi világbajnokságból szeretne kiindulni a dán nőikézilabda-válogatott, amelyen az együttes tartalékosan felállva nem jutott még elődöntőbe sem, míg vasárnapi ellenfele, Franciaország akkor, Zágrábban aranyérmet szerzett.

Dánia célja most más, Jan Pytlick együttese szeretné megvédeni címét, amellyel kézilabda-történelmet is írna: zsinórban háromszor még egyetlen válogatott sem tudott nyerni a sportág olimpiai történetében, a Szovjetunió (1976, 1980) és Korea (1988, 1992) ugyanis nem tudott triplázni.

"Magyarország, Korea, Franciaország és Dánia azonos eséllyel pályázik az aranyéremre, mindenkinek ez a célja, így ennek megfelelően kell játszani" - nyilatkozta sejtelmesen Pytlick.

A franciák is remélik, túllépnek a skandináv komplexuson. "Dánia számára az aranyérem mellett a triplázás lehetősége is ösztönző lehet. Mi szeretnék mérkőzésről mérkőzésre tervezni, de kétségtelen, ha nyerünk a címvédő ellen, nagy lépést teszünk az elődöntő felé" - mondta Sandrine Delerce, a francia csapat klasszisa.

Rossz hír a galloknak, hogy a beállós, Véronique Pecqueux-Rolland még a pénteki edzésen megsérült, így kérdéses, vállalni tudja-e a játékot.

A mérkőzést a Duna TV élőben közvetíti!

A spanyolok győztes bemutatkozásban reménykednek. "Olimpiai kvalifikációnk nagy meglepetést okozott decemberben, s bár csapatunkat nem számítják az esélyesek közé, reméljük, kellő tapasztalatot szerezve okozhatunk meglepetést. Az első mérkőzés mindig kulcsjelentőségű, a tény, hogy a találkozó esélyesei vagyunk, nem tehet bennünket kényelmessé" - nyilatkozta Francisco Aldeguer kapitány.

a B csoport vasárnapi programja
Spanyolország - Angola 18.30
Dánia - Franciaország 20.30.

handball.hu

További hírek