DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYudZ4fA' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Tor Lian: 'Magas színvonalú versengés várható' | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tor Lian: 'Magas színvonalú versengés várható'

2004. június 10. 20:30 © handball.hu

A sorsolás után tartott nemzetközi sajtótájékoztatón az európai és a magyar szövetség vezetői egyetértettek abban, hogy szakmai és anyagi szempontból is sikeres Európa-bajnokság várható. Biztonsági téren a déli határ közelsége miatt a három egykori jugoszláv tagállamot magában foglaló zalaegerszegi B csoport áll a középpontban. Mocsai Lajos és stábja szakmai tekintetben is elégedett a sorsolással.

Tor Lian elégedett
Tor Lian elégedett
Tor Lian, az Európai Kézilabda Szövetség elnöke elismerését fejezte ki a látványos elemekkel tarkított sorsolásért a szervezőknek. Véleménye szerint az Európa-bajnokságon nagyon magas színvonalú mérkőzésekre számíthatunk, hiszen az itt versenyző országok a sportág élvonalát képviselik. Koreától eltekintve, tulajdonképpen a világ 16 legjobb csapata lesz jelen.

Michael Wiederer, a szövetség főtitkára tájékoztatójában a rendezés anyagi hátterével foglalkozott. Az Európa-bajnokság népszerűsége az utóbbi három alkalommal folyamatosan emelkedett, újabb és újabb nézettségi rekordok dőltek meg. A sportág nemzetközi és hazai vezetői szerint az Euro 2004 várhatóan kiválóan illeszkedik ebbe a sorba, hiszen Magyarország is a hagyományosan nagy kézilabda-nemzetek közé tartozik.

A rendezés szervezési és biztonsági kérdései álltak Sinka László tájékoztatójának középpontjában. A Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára szerint a helyszínek felkészültsége kifogástalan, és a nézőterek megfelelő kihasználtságára is számíthatunk. Biztonsági szempontból a legkényesebb pont a B csoport helyszíne, Zalaegerszeg lesz, ahol az egykori Jugoszlávia három volt tagállama találkozik Oroszország legjobbjaival. Mivel a helyszín közel fekszik Magyarország déli határához, sok szurkoló érkezésére számíthatunk az említett országokból, ami a határátkelőnél torlódáshoz vezethet.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány néhány újabb szemponttal egészítette ki, hogy miért is választotta csapatának a D csoportot. Először is segítőjének, Marczinka Zoltánnak gratulált, aki pontosan eltalálta a csoport összetételét, így az általa elképzelt forgatókönyv valósult meg. Az már korábban eldöntött kérdés volt, hogy a torna első szakaszában Győrött fog játszani a csapat, hiszen a lelkes és hozzáértő helyi közönség megérdemli, hogy magas színvonalú csatákat lásson a magyar lányok részvételével. A D csoport mellett szólt az is, hogy a világbajnok francia csapat több húzóembere visszavonulni készül az olimpia után, és a magyar szakmai stáb a korábban említett tényezőkön túl ezt is tekintetbe vette.

handball.hu

További hírek